Как и с какво почиствате снега от автомобила си?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Как и с какво почиствате снега от автомобила си?

1. Изчиствам целия автомобил до блясък
157
30%
2. Изчиствам всички стъкла, без покрива и капака
55
10%
3. Колкото да виждам пред мен, другото ще падне като тръгна
16
3%
4. Специална четка за сняг
116
22%
5. Метла
94
18%
6. Парцал за под
0
Няма гласове
7. Четка за метене
58
11%
8. Друго
32
6%

Общо гласове: 528
Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Как и с какво почиствате снега от автомобила си?

Мнениеот kris11 » Пет 27 яну 2012 19:38

MITKO_DVD написа:Много ме дразнят шофьорите който не си изчиства колите отгоре-таваните,като почнат да карат и зад него става пелена :banghead: :beat_butt2

Eла пробвай на Шаран или Алхамбра да чистиш тавам. Ще ти трябва и столче да мъкнеш.

Иначе по темата всичко с четка, стъклата- спрей, стъргалки. Прерди седмица си взех от Лидл разтегателна стъргалка с алуминиеви тръби и четка, че иначе предния джам в средата не може да се достигне, както и да обикаляш. С предния капак и стъкло няма никакви проблем - не се задържа много сняг. но при дъжд и псоле мокър сняг и студ замързват по предното стъкло. Уплътненията на вртаите съветвам със силиконов спрей за по-бързо , ако имам време с глицерин/ истински- чистота 99% -едновреме се използваше във вани за покритие на пътечките на печ. платки тип "Розе'да не пръска калаената смес / и парцалче.

Потребителски аватар
push
Автомобил: mk2
Двигател: 1.9 TD

Мнениеот push » Пет 27 яну 2012 19:41

с добрата стара метла ми е най лесно и прозорците с кутия от диск :lol:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 27 яну 2012 21:35

kris11 написа:Eла пробвай на Шаран или Алхамбра да чистиш тавам.

Щом един съсед чисти редовно тавана на G-класа, подготвена за оффроуд, значи има начин. Той лично съм виждал да го прави със специална телескопична четка за сняг.

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Пет 27 яну 2012 21:45

Не се втилясвайте толкова, колеги... :mrgreen:
И с пластмасова лопата за сняг (без метална лайстна накрая) става номера при 25-30 см мокър сняг върху возилото. mhihi

Потребителски аватар
Jetman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetman » Пет 27 яну 2012 21:48

Много мразя да карам с натрупана със сняг кола, даже ме дразни като видя как някой изчистил предното стъкло и тръгнал а колата му като подвижна топка сняг. Чистя цялата кола (е може да не е до блясък, при -10 понякога остава малко лед на места няма как) със четка винаги и ако се е скапала, си вземам нова - не са кой знае какви пари.

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Пет 27 яну 2012 21:58

с четка се чисти снега - комбинирана е със стъргалка за лед, даже е телескопична за лесно чистене на тавани :D

иначе винаги се маха снега преди да се вкара в гаража да няма локви с вода и калища.

nik5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nik5 » Пет 27 яну 2012 22:05

Аз изчиствам цялата кола от снега с четката с която мия колата просто защото винаги ми е в багажника заедно с инструментите и с пепарата за таблото и за черните детайли по колата.Гледам да изчистя целия сняг натрупан върху нея иначе не мога да я гледам ако изчистя само стъклата,а и като я изчистя цялата от снега след това ми е кеф да я гледам love.vw

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 27 яну 2012 23:08

bai_ILIA написа:иначе винаги се маха снега преди да се вкара в гаража да няма локви с вода и калища.

Или, ако те мързи да чистиш, отиваш в подземен гараж на някой мол и се мотаеш, докато се стопи снега. mhihi

Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Пет 27 яну 2012 23:30

Четка за сняг, ама гледам да не прекалявам да не надера лака, че достатъчно забележки имам по боята. Така, че малко от тавана (колкото да не пада на предния прозорец), после предния прозорец, после предния капак евентуално (ама ако е 2-3 пръста изобщо не си играя като позагрее колата с ръка ще го изтикам или сам ще се разстопи), отсрани по вратите (ако има), страничните прозорци, задния прозорец колкото се изчисти (ако има лед го оставям). Та през това време колата е запалена, а аз съм с шапка (качулка), ръкавички, може и шалче :003: ;) като почистя снега, ако има лед по предния прозорец, задния и така нататък напръсквам с едно спрейче размразител, а забравих, че със самото запалване на колата включвам и реотаните на задния прозорец. Стъргалги вече избягвам да ползвам понеже на тия западните коли ми се струва, че лесно стъклата по-лесно се надраскват от на ладите и москвичите примерно ;) за това разчитам на четка за 2-3-4 лв. (не помня колко струваше), на спрей размразител, на реотаните на задния прозорец, парното нагласено да обдухва предния прозорец и чистачки както зимна течност за чистачки, но чистачки се пускат чак като се поразмрази предния прозорец да не прецакаме гумичките на чистачките. Малко май се престаравам все пак е кола на 20 години :oops: , ама какво да се прави, ако се държа с нея като предишните мърлячи, които са я карали по-добре няма да стане :beat_butt2

------

Ljubon написа:Или, ако те мързи да чистиш, отиваш в подземен гараж на някой мол и се мотаеш, докато се стопи снега. mhihi

Нещо подобно съм правил :да:

P.S : Фауве над всичко love.vw :077: :drive : само VW
P.S1 : Ехааа поувлякох се в този си пост :Mr Green Fun

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 28 яну 2012 7:59

Ако не искате сутрин да чегъртате стъкла - пръснете ги спрей за размразяване на стъкла , преди нощния престой на автомобила на открито !
Паля сутрин и тръгвам ..... :да:

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Съб 28 яну 2012 9:38

Първо, браво за хубавата тема, пусната от dobrin :applause:

Правя следното:

К.Одаджийски написа:Първо си чистя шофьорската врата, влизам да запаля двигателя, пускам парното и подгрева на задния джам и огледалата, излизам отвън, паля цигарка и с четка за метене бутам всичкия сняг. Със стъргалка довършвам челното стъкло и стъклата на предните врати. Ако има лед и сняг бутам от светлините каквото има и газзз вече на затоплено купе. Това е всяка сутрин, а и след секунди, понеже излизам а има гледам 5 см нов сняг върху заледени джамове :да:

Но, без цигарата :Mr Green Fun

От приятел на баща ми, който е бояджия съм чувал, че не е хубаво да се стърже до боя със стъргалка или метла, защото боклуците, които са полепнали по боята се смесват със снега и при бутането му - надират лака на боята. Т.е. снегът се бута с метличка / четка, но не до боята :012:

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Съб 28 яну 2012 12:59

веселин написа:Ако не искате сутрин да чегъртате стъкла - пръснете ги спрей за размразяване на стъкла , преди нощния престой на автомобила на открито !
Паля сутрин и тръгвам ..... :да:

Мда,може и с картонче :talk:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 28 яну 2012 13:39

BG_Golf4e написа:Мда,може и с картонче :talk:

...или пък с чанта. mhihi
http://www.youtube.com/watch?v=dcNrh8FL3vE

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Съб 28 яну 2012 13:49

Стъклата със стъргалка , останалата част от колата с ръце . По принцип я чистя цялата ако не вали , а ако си вали сняг си чистя само фаровете , стъклата и стоповете .

Потребителски аватар
ДАНЧО
Автомобил: Audi A4 B6
Двигател: AVB 2003

Мнениеот ДАНЧО » Съб 28 яну 2012 15:23

Чистя я с четка за сняг която от другата страна е със стъргалка за лед.Много е удобна , купих я преди година от Метро.Маркирах до блясък , стремя се да е възможно най почистена.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”