съгласен съм ,мисълта ми беше че няма начин да не се променят доста неща НО това от което хората се нуждаят най много ,а то е нормален жизнен стандарт няма да стане или поне не в близко бъдеще ,иначе ДА ще има положителен ефект в доста аспекти от живота -като например ,че няма да виждаш всеки ден нагли кратуни завършили 8-ми клас с коли за по 150хил евро ,или как подкупни политици ти се присмиват от екрана че ''ако преди е било срамно да си богат сега е срамно да си беден'' и това го каза проурор.dready написа:landwarrior написа:...
Нека те попитам нещо.Ти би ли инвестирал пари за да отвориш магазин за каквото и да било във факултета или столипиново.Много ясно ,че няма да го направиш.Повече инвестиции ,повече работни места.Виж ,че ние не може две магистрали да направиме от 20 години и умряха хиляди хора на пътя между Чирпан и Бургас.Как после да съм за нашата управа.Виж някакъм мишок от топлофикация с благоволение на някой какво е направил.Представи си ако си министър какво ще стане.
Айде честита ни Европа!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
- Kaizer Soze
- Monseigneur
- Автомобил: Dacia Sandero Stepway
- Двигател: 2017
- Контакти:
Това с площадната демокрация е хитра работа - дайте да си стоим по площадите вместо да работим....и всяка седмица по референдуми. Една развита демокрация е характерна с разходки по площадите и с кафета в които да пиеш питиета, не с тълпа, която да крещи простотии и която по презумция е лумпенизирана....
Както спомена колегата, в Конституцията е казано всичко по въпроса.
- Cherepaha
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
emohrisstov написа:One написа:tyo написа:
Колега ако "мисленето" беше каквото трябва щеше да има референдум.
Между другото така беше в истински демократичните държави
ТОВА Е ИСТИНАТА - референдум
но понеже за нашите политици народа не е нищо друго освен овче стадо годно само за стрижене сме на това дередже
и нито ЕС нито СAЩ ще ни помогнат
добре де, няма ли някакъв закон, койото да задължи самата държава да проведе референдум или тя сама си решава???
Референдума е напълно безмислен в случая. Референдум е удачно да се прави за неща, които не са залегнали в предизборната платформа на партиите спечелили изборите. Тоест, когато дадена партия казва - ние ще се борим за влизане в EU и NATO и когато, тази партия печели изборите може да се смята, че хората гласували за нея са също така "За" EU и "За" NATO.
Последна промяна от Cherepaha на Сря 27 сеп 2006 10:31, променено общо 1 път.
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
приятел ти живял ли си някаде извън България ? може би ако с прекарал и 5 месеца в нормална държава ще знаеш че хората там всичко постигат със стачки ,референдуми и протести .Ама и ти си прав дееба -по добре да си мълчат хората да вземат по 250лв заплати и да се надяват големия бял ангел да слезе и да оправи нещата.Точно заради това скотско мислене е такова положението .Покажи си носа някаде навън ,поживей малко и се върни пак да си кажеш менниетоKaizer Soze написа:Това с площадната демокрация е хитра работа - дайте да си стоим по площадите вместо да работим....и всяка седмица по референдуми. Една развита демокрация е характерна с разходки по площадите и с кафета в които да пиеш питиета, не с тълпа, която да крещи простотии и която по презумция е лумпенизирана....
П.П ако не бяха точно протестите и ''всички си работеха мирно и тихо'' ся още щеше да е бесен кумонизъм навсякаде в Източна Европа другарьо
Последна промяна от landwarrior на Сря 27 сеп 2006 10:31, променено общо 1 път.
Не знам що си мислите , че ЕС ще спре корупцията и т.н. проблеми ще реши ???? ТОТАЛНА ЗАБЛУДА
какво като са хванали мишока от топлофикация, какво като са хванали шефа на КАТ ?
на тяхно место ведна застава следващия на хранилката
В КАТ специално вече всичко си е по старуму, далаверата си върви с пълна сила, просто лапачите на най-високото ниво са други - в понеделник минах регистрация там и видях всичко с очите си говорих с хората дето въртят бизнеса ....
на ЕС му е нужна помийна яма и България и Румъния са точно това ...мед и рози няма да има, само дебелия отзад
честито на късогледите
какво като са хванали мишока от топлофикация, какво като са хванали шефа на КАТ ?
В КАТ специално вече всичко си е по старуму, далаверата си върви с пълна сила, просто лапачите на най-високото ниво са други - в понеделник минах регистрация там и видях всичко с очите си говорих с хората дето въртят бизнеса ....
на ЕС му е нужна помийна яма и България и Румъния са точно това ...мед и рози няма да има, само дебелия отзад
честито на късогледите
- dready
- Автомобил:
- Двигател:
Вижте колкото и зле да е ,все пак е някакво начало.Какво се промени за последните 16 години в нашата държава.Изредиха се сини ,червени ,жълти и какви ли още не.Аз съм на мнение ,че по добре да ни е трудно ,но да имаме някаква посока ,а не да се лутаме и да се плюем един друг.Колкото и да ми обяснват ,че било лошо в ЕС ,само като изредиш държавите там е достатъчно да се обнадежда.
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
landwarrior написа:хубава е статийката само че от Брюксел ги интересува да няма корупция защото тя пречи на техните инвестиций и печалбата на компанийте който ще работят в България ! да не мислиш им пука,че пенсионерите вземат 30евро пенсиСтиви Джи написа:И един цитат от нея, който все едно аз съм го казал.Ние, обикновените българи, трябва да се радваме, ако някой диша във врата на собствената ни власт, ако някой, който може да й вземе страха, е провесил Дамоклиев меч над главата й и я принуждава най-после да започне да си върши работата. В този случай ние трябва да сме съюзници на Брюксел, не на нашите политици.
Има ли твърд ред и правила валидни за всички рано или късно всичко ще се оправи. Нашите управници мислиш ли че до сега са мислили за пенсионерите и младите майки?Всички закони които са приели са били с цел обогатяването на мутри и политици!!!
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
One написа:Не знам що си мислите , че ЕС ще спре корупцията и т.н. проблеми ще реши ???? ТОТАЛНА ЗАБЛУДА
честито на късогледите
+ двойно поскъпване на живота, както беше писал друг колега по горе!
Всъщност, то това си е било ясно от много отдавна... Така се случи с цената на живота в Чехия, така беше и в Германия, дето е уж най-силна икономически, така е и в Косово, ако щете!
С други думи...

Dready, нещо да поговорим за Унгария, ако искаш?....
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Докато има хора, които си мислят, че нищо няма да се "оправи", и че по-добре да стягат куфарите и да живеят извън България, тази страна до никъде няма да я докара. Затова по - добре наистина да стягат куфарите, и "бон вояж" да им речем на изпроводяк. Пък като идат в чужбината, ще им постелят едно такова чистичко, ще им дадат по 3000 - 4000 евро/долара/лири още от вратата, щото най - добре знаят как нещо няма да стане, а не как трябва да стане.
За размера на заплатите, цената на живота/имотите, направо след 1 месец може да се срещнем, няма нужда от една година, щото по прогнозите дето прочетох, тогава ще трябва за да се повишат цените с до 10-15%. А пък за инвестициите - вярно е, че искат квалифицирана работна ръка, но това е на първо място, пък после и ако е евтина добре. Щото иначе ако се търси само евтина работна ръка, резултата от нейния труд ще се продава за жълти стотинки и ефект никакъв. В момента най - добро е заплащането в чуждите компании, които инвестират в България.
По отношение на простестите /вандализма/ по площадите - ако това е демокрация, то тежко ни и горко. Стачките са нещо друго, хората в нормалните страни със силни профсъюзи постигат много.
Най - важното за просперитет на тази държава е ВСЕКИ да спазва законите /ама имам предвид всички закони - от този за движението по пътищата до този за детските помощи и т.н./ без да обяснява колко са лоши и как еди кой си се бил измъкнал. Всеки да гледа себе си. Едва тогава ще се почувства промяната. Щото ако не нарушаваш закона, няма да се създават предпоставки за корупция. Както беше написано от Vaskoto1, и то важи не само за форумите, ами за цялата ни държава - "Готино е като влезеш някъде и ти е чисичко и подредено нали? Ама не можеш да влезеш с калните обувки-трябва да се събуеш. защо? Ми такива са правилата!..."
За размера на заплатите, цената на живота/имотите, направо след 1 месец може да се срещнем, няма нужда от една година, щото по прогнозите дето прочетох, тогава ще трябва за да се повишат цените с до 10-15%. А пък за инвестициите - вярно е, че искат квалифицирана работна ръка, но това е на първо място, пък после и ако е евтина добре. Щото иначе ако се търси само евтина работна ръка, резултата от нейния труд ще се продава за жълти стотинки и ефект никакъв. В момента най - добро е заплащането в чуждите компании, които инвестират в България.
По отношение на простестите /вандализма/ по площадите - ако това е демокрация, то тежко ни и горко. Стачките са нещо друго, хората в нормалните страни със силни профсъюзи постигат много.
Най - важното за просперитет на тази държава е ВСЕКИ да спазва законите /ама имам предвид всички закони - от този за движението по пътищата до този за детските помощи и т.н./ без да обяснява колко са лоши и как еди кой си се бил измъкнал. Всеки да гледа себе си. Едва тогава ще се почувства промяната. Щото ако не нарушаваш закона, няма да се създават предпоставки за корупция. Както беше написано от Vaskoto1, и то важи не само за форумите, ами за цялата ни държава - "Готино е като влезеш някъде и ти е чисичко и подредено нали? Ама не можеш да влезеш с калните обувки-трябва да се събуеш. защо? Ми такива са правилата!..."
Последна промяна от dobrin на Сря 27 сеп 2006 10:57, променено общо 1 път.
- Kaizer Soze
- Monseigneur
- Контакти:
landwarrior написа:
може би ако с прекарал и 5 месеца в нормална държава ще знаеш че хората там всичко постигат със стачки ,референдуми и протести
Там дето си живял и постигнал "всичко" с тези средства да не е Буркина Фасо?

Всяка седмица трябва да се вдига революция ли? Та кво точно правиш тука а не си седя в "нормалната" държава и да си стачкуваш и ходиш по референдуми?!?

- dready
- Автомобил:
- Двигател:
Нека поговориме.Протестите за какво са?Доколкото съм запознат не са против ЕС.А призив за оставка на премиера и правителството след като те признаха за доста неща.
Ето прочети малко и да поговорим пак
http://www.setimes.com/cocoon/setimes/x ... feature-01
Ето прочети малко и да поговорим пак
http://www.setimes.com/cocoon/setimes/x ... feature-01
- Kaizer Soze
- Monseigneur
- Контакти:
Просто казах, че протестите са начин - не средство...няма нужда да ми мъкнеш примери от Унгария - там си имат причина. Тука виждам причина за празненство не за протест. Е, винаги има желаещи да спретнат "булевардна демокрация".
Any way, отивам във Волфсбург да разгледам музея и да пия бира, няма смисъл да спорим...
Any way, отивам във Волфсбург да разгледам музея и да пия бира, няма смисъл да спорим...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”