Разлика в предни и задни гуми
Разлика в предни и задни гуми
Здравейте. Един познат наскоро претърпя неприятна случка на един лек завой. Колата му е Пасат. Предните гуми били 185/65/14 а задните 185/60/14, нови. Влизайки в завоя със скорост около 60 км/ч. задницата на колата тръгнала да го изпреварва и колата е направила 2 завъртвания около оста си. Въпросният завой е лек и спокойно позволява навлизане в него със скорост доста над 60км/ч. От тогава възникна въпроса защо се е получило това. Възможно ли е в разликата от размера /радиуса/ на гумите, защото едните за да направят един пълен оборот изминават разстояние различно от на другите?
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
със сигурност не е от разликата във височината на гумите. Или е било мокро на завоя, или е било прашно, или задните гуми са били галоши (разбирай и стари като година на производство, независимо дали са имали грайфер) и едно или няколко от тези неща е комбинирано с кофти окачване, най-вероятно отзад амортисьорите и/или пружините не стават, затова колата се е поднесла.
- madcap
- Кенанския лъв
- Автомобил: 1990 VW Golf 2
- Двигател: APP turbo
- Контакти:
Re: Разлика в предни и задни гуми
Andrian_VT написа:Предните гуми били 185/65/14 а задните 185/60/14, нови
Май остана само окачването

- Svetilio
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
за да не пускам тема - някой карал ли е GOLF III с 185/60R14 отпред и 175/70R14 отзад / имам две такива гуми / перфектни Fulda KR Montero на 2000км пробег/ и мисля да ги сложа задни - а отпред нови
само не знам какъв ще е резултата - 2 см разлика във височина,по-тесни, разлино поведение на странично съпротивление и т.н.

само не знам какъв ще е резултата - 2 см разлика във височина,по-тесни, разлино поведение на странично съпротивление и т.н.
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
щото е влязъл със спирачка вътре у завоя, и задните гуми са решили да спират повече например...или предните по-малко..
или щото си е намокрил нейде спирачките.. или..
абе той да си каже какво е почуствал...
На практика ако не е пипал спирачките, би трябвало да е овладял колата, защото това не става хоп така и тръгва задницата.....
просто си има преди това плахи опити, и ако не ги хванеш тях чак тогава...
нещата са плавни...
или щото си е намокрил нейде спирачките.. или..
абе той да си каже какво е почуствал...
На практика ако не е пипал спирачките, би трябвало да е овладял колата, защото това не става хоп така и тръгва задницата.....
просто си има преди това плахи опити, и ако не ги хванеш тях чак тогава...
нещата са плавни...
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”