Голф3 - ABS сменен датчик,показва грешка.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Pararam
Автомобил:
Двигател:

Голф3 - ABS сменен датчик,показва грешка.

Мнениеот Pararam » Сря 25 яну 2012 12:55

Здравейте преди време бях ходил да ми закачат голфа 3 на комп. че иамше проблем с АБС проблема бе в изгорял датчик на задна лява гума.Днес смених датчика но продалжава да ми свети лапичката на АБС и продалжава да не работи.Провериь сменения кабел с датчика и наистина беше изгорял.
Как мога да оправя грешката която ми показва на таблото за АБС??? scare

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Re: Голф3 - ABS сменен датчик,показва грешка.

Мнениеот Glove » Сря 25 яну 2012 20:08

След като смени датчика закачихте ли колата да изтриете грешките?

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 25 яну 2012 20:24

Евтин датчик ли сложихте?
Ако отговорът е "да", датчикът е зле.
Може да се провери в движение с ваг-ком дали датчиците отчитат една и съща скорост.
Имахме проблем с евтин датчик, не отчиташе правилно. Причината беше, че след монтажа разстоянието до металната гривна оставаше голямо. Малко пилене на пластмасата и съответно приближаването на датчика към гривната реши проблемите.
Ако датчикът е ОК, след развиване на 10-15 км/ч лампата на абс-а угасва. Не е необходимо триене на грешки.
Това всичкото е за АБС АТЕ.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 26 яну 2012 19:48

Не е точно така :)
Грешките няма за какво да се чистят.След като всичко по системата стане изправно,лампата трябва да изгасне и системата да заработи,тогава грешката си остава като история,но не пречи на работата на системата.
По повод диагностиката - гледайте си лампата,тя издава за какво става дума :
-при подаване на контакт,трябва да светне,да посвети малко и да изгасне след това,ако всичко е ок по системата и няма неизправности към дадения момент.Тогава датчиците се проверяват по съпротивление т.е. дали са си на мястото (да не е скъсан кабел,да няма късо и т.н.).Ако датчика,който сте сложили е дефектен и съпротивлението му не е каквото трябва,тогава лампата няма да изгасне изобщо.
Ако лампата си гасне,се гледа след това какво се случва - при тръгване на колата,тогава е от значение дали датчика мери вярно или не.Лампата ще светне отново,когато АБС модула се усети,че единия му датчик не мери нищо или мери грешна информация спрямо другите три :)
Поведението на лампата е много издайническо за това какъв е проблема,ако става дума за датчиците :) .Общо взето не е лошо да се направи още една диагностика с VAG-Com,за да се види каква точно грешка дава в момента.Ако дава пак същата,не е лошо да се види дали проблема не е по кабелите до датчика или в самия АБС модул.Датчиците преди да се сменят,се мерят дали са здрави,защото не рядко,причината е в куплунзите по кабелите или спойки в АБС модула.
:beer

Pararam
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pararam » Пет 27 яну 2012 15:47

Относно изчистването на грешките от компа на колата след слагането на новия датчик майстора ми каза че не е необходимо.Като слагахме новия датчик той е в комплект с кабелите (включва се в буксата под задните седалки и стига чак до колелото) и тогава го замерихме дали работи и той си работеше.Сложихме го но крушката не угасна.Имахме малак проблем с пъхането на датчика в "гнездото" на задния мост до колелото.Освен там да търся причината както казвате растоянието да не отговаря и от там да ми дава грешка.Нз вече кво да турся и аз scare Иначе датчика струва 50 лв комплект с кабелите май е от евтините :cry:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 28 яну 2012 14:28

Не четеш внимателно ;) Ако датчика ти е електрически изправен и включен в буксата,няма значение дали е сложен правилно на мястото си или си го държиш в ръката,лампата ще изгасне.Чак като тръгнеш,ще светне пак,ако датчика не мери скорост (както би станало,ако не е монтиран правилно на мястото му).Ти казваш,че още с включването на датчика,лампата не е изгаснала,което значи,че или датчика не е ел. здрав или просто има и друга причина да не работи АБС-а.Трябва си диагностика,за да се види какво не му харесва.
:beer

Pararam
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pararam » Съб 28 яну 2012 22:11

Абсолютно те разбрах вече :applause:
Благодаря за ценния съвет и ще кажа какво е станало след като се върна от диагностиката :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”