Айде честита ни Европа!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Сря 27 сеп 2006 11:05

Аре спрете се, а? Който си е кадърен, който не го мързи - живее добре! айде моля само не ми разправяйте колко сме зле, как няма да се оправим... ами без труд, много труд, просто не става! комунизма свърши преди 17 години, не може вече да се обръщаме от едната кълка на другата и да разчитаме държавата да се грижи за нас. тъжно е наистина за всички нетрудоспособни съграждани, както и за майките и бащите ни в пенсия, за които държавата е длъжна да се погрижи, но...
Вярно е, че с толкова много труд у "старата Европа" ще живееш като цар, но какво да се прави, м? и айде сега не ми обяснявайте, как с много труд не се забогатява - ами аз примерно не искам да съм богат, достатъчно ми е да имам покрив над главата, да имам с какво да се нахраня и облека (както и жената и децата), да карам сносна кола...
И НАЙ-ВЕЧЕ - за мен ЕС е само и единствено едно нещо - възможност да пътувам без да ме гледат като последния прошляк, без на границата да ме пребъркват отгоре-додолу и да ми викат "Ду ю хев ени драгс он ю?"
те тва е, което исках да кажа. и още нещо искам да добавя - кво сме такова племе: когато нямаме нещо, ревем що го нямаме. когато го получим - аре па сега що не ни били питали дали всъщност го искаме.
и хайде моля ви, който не е наясно какво е европейския съюз първо да почете тук-там и после да се изказва.
не искам да обиждам никой, но е всеизвестно, че от политика и футбол всичко разбираме (а примерно половината сме с бирени шкембете и техническо образование).

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Сря 27 сеп 2006 11:08

Kaizer Soze написа:
Any way, отивам във Волфсбург да разгледам музея и да пия бира, няма смисъл да спорим... :lol:

Моля ти се вземи ме с тебе ,не ми се ходи по протести mhihi

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Сря 27 сеп 2006 11:14

bbaev написа:...

Да не си екстрасенс ,как ми прочете мислите ??? :respect

Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Сря 27 сеп 2006 11:20

между другото, както каза Cherepaha по-горе, това, че в платформата на всички политически сили, които ни управляват в момента (с едно-единствено изключение) е заложено като основна цел приемането ни в ЕС и ние сме гласували за тях (кой за едните, кой за другите), това не означава ли автоматично, че сме съгласни?

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 27 сеп 2006 11:22

bbaev написа:между другото, както каза Cherepaha по-горе, това, че в платформата на всички политически сили, които ни управляват в момента (с едно-единствено изключение) е заложено като основна цел приемането ни в ЕС и ние сме гласували за тях (кой за едните, кой за другите), това не означава ли автоматично, че сме съгласни?

:applause: Конституция и закони, то там всичко си е написано, ама ... :kef:

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Сря 27 сеп 2006 11:24

dready написа:
Kaizer Soze написа:
Any way, отивам във Волфсбург да разгледам музея и да пия бира, няма смисъл да спорим... :lol:

:handshake :beer

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 27 сеп 2006 11:37

dready написа: призив за оставка на премиера и правителството след като те признаха за доста неща.

Така е, бе приятелю, абсолютно съм съгласен, но все пак това нали значи, че не са се променили политиците... И като имаш предвид, че Унгария е сред първите държави, които бяха приети, т.е., имали са време да се променят тези политици...
Искам да кажа, че приемането ни в ЕС не е вълшебна пръчица, след чиято намеса всички ще сме щастливи, ще си работим наистина, но ще сме щастливи, защото трудът ни ще бъде оценен и уважаван! И всички ще бъдем като братя! Едва ли шефът ми, дето едва ли знае, че аз съществувам, ще се сети да ми звънне по телефона и да ме пита дали не искам да дойда при него, че си търси компания за кафенце... Не е това и идеята, но простото ни присъединяване кум тези, "нормалните" държави няма да ни измъкне от батака! Ще иска яко бачкане! Много по-яко, отколкото сме го правили до сега!
А като положително начало, макар и дребно, мога да посоча, че ето, преди малко ни каза прякото шефче, че ще ни оформи някакви длъжностни характеристики, да сме дошли да дадем идеи какво точно влиза в правата и задълженията ни.
Това обаче не води до повишаване на стандартите на живот, както се опитват да ми разясняват много 'политолози' тук, във фирмата на село "Град Съединение"!

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Сря 27 сеп 2006 12:00

Виж май говорим за едно и също нещо ,но не можем да се разберем.Къде видя да напиша ,че щом влезем всичко ще е супер.Едва ли веднага щом влезем здравеопазването ще стане както е във Франция и Германия.Едва ли ще ни докарат магистралите със хеликоптери и едва ли откраднатото ще бъде върнато.но замисли се сега къде сме.къде ни отиват данъците.Аз лично не се оплаквам ,има много ама много хора които живеят на ръба на оцеляването и те също няма да се оправят веднага щом се присъединим.Просто има една истина която трябва да приемем.Докато не си променим манталитета и мисленето ако ще и в междугалактическия съюз да ни приемат ,ако ние си тръскаме пепелниците от прозорците на колите и си хвърляме боклука през балкона няма да се оправим.Да ще трябва да се работи ,но поне за мен има стимул и знам за какво се работи.А не както досега ,работя в транскарт осигуряват ме на колкото получавам ,футболен съдия съм и си плащам всички данъци върху парите които получавам ,получавам и пари от наем на които също им плащам данъци.Какво получавам в болницата лекарите се чудят как да си искат пари ,дрънкам си колата по пътища по които и багер би скъсал верига и какво ли още не.Доста се отнесох с писането ,но мисля ,че е 10 пъти по добре да сме там където са големите от колкото да се заблуждаваме ,че има реформа.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 27 сеп 2006 12:30

аууу познах нали, негативизъм да се знае, знае ли се....
и още нещо се надявам да стане в Б-я след влизането в европата...плочкаджията, който взима 100 лева надница в Б-я да не е по-добре платен от мен и другите като мен с образование и работа...Просто държавата да стане мааалко по-нормална

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Сря 27 сеп 2006 12:32

Анкета на Dir.bg
Какво според Вас ще се промени в България от 1 януари? Votes:
3522
Ще се чувствам истински европеец - 3.55%
Ще си остана същия булгар - 7.47%
Икономиката ще дръпне напред заради отворения пазар - 6.02%
Икономиката дълго ще крета заради лоши бизнес условия - 10.05%
Манна небесна ще се изсипе в региони и села за по-добър живот - 1.45%
Администрацията на еврофондовете ще е слаба, ще се губят пари, ще има санкции - 14.31%
Ще ни научат да ловим и осъждаме престъпниците - 1.82%
Мафията трудно ще бъде извадена на светло и озаптена - 6.25%
Политиците ще станат по-чистоплътни - 1.7%
Унгария е пример, че в посткомунистическата политика всичко е възможно - 9.09%
1 януари'07 е просто поредната Нова година - 38.3%

Ами ЧНГ и от мен! :lol:

manarata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот manarata » Сря 27 сеп 2006 12:36

Както и да го погледнем обаче, факта че ни приемат в момента с нашето дередже означава, че имат изгода от нас (като баналния пример със спирането на един АЕЦ). Безплатни обеди няма, не вярвам в 'добрия евро-съюз', който ни протяга ръка за помощ просто. Освен това всички нещо пропускат да споменат, че ако сега ни бяха отложили, след това 2008-ма искат-не искат, трябваше да ни приемат и то без предпазни клаузи. Сега хем ни приемат, хем ще ни шокат канчетата когато си поискат.

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Сря 27 сеп 2006 12:40

Нека ни ги шокат бе ,ако искат да ни шокат канчетата 24 часа 7 дни в седмицата 365 дни в годината.Като не можем сами да си го нашокаме ,нека ни го нашокат те.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 27 сеп 2006 12:45

освен това това е последното разширение за много дълъг период от време...Хърватска, Турция ще има да чакат, просто хващаме последния влак, погледнете и от тази страна. А че имат далавера имат от нас, на и както са си живели без нас досега, така и могат и за в бъдеще нали

Потребителски аватар
ItsoVT
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ItsoVT » Сря 27 сеп 2006 12:49

Pichaga написа:освен това това е последното разширение за много дълъг период от време...Хърватска, Турция ще има да чакат, просто хващаме последния влак, погледнете и от тази страна. А че имат далавера имат от нас, на и както са си живели без нас досега, така и могат и за в бъдеще нали

:061:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 27 сеп 2006 12:55

Kaizer Soze написа:
dready написа:
Kaizer Soze написа:

:handshake :beer

btw . сега какво ви пречи да ходите къде си искате ????? някой спира ли ви , че основен аргумент за ЕС е да си ходиш насам натам ????

Върни се в “ОФФ-Топик - други”