Пасат B4 - внезапен проблем с паленето

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
stereofonix
Автомобил:
Двигател:

Пасат B4 - внезапен проблем с паленето

Мнениеот stereofonix » Чет 26 яну 2012 10:02

Здравейте колеги. Днеска сутринта ми се появи странен проблем с колата. Да уточня - колата е Пасат Б4ADZ мотор (1800куб.см , 90к.с) газ-бензин. Поп ринцип винаги си паля на бензин и като почне да отлепя стрелката на температурата минавам на газ. Та сутринта се случи следното.Запалвам на бензин и след 2 секунди гасне колата. Държи се така все едно си паля с резервният ключ без чипа за имобилайзера. На газ си запали, естествено след малко въртене поради причината че двигателя е студен и паля директно на газ. След като я покарах известно време на газ (около 2км) реших да пробвам дали ще пали на бензин, спрях и без проблем колата си запали и работеше равномерно двигателя.Преди около 2,5 години ходех на диагностика на автомобила :) грешките бяха 2 като едната беше ниско напрежение на единият "аербег" а другият проблем в датчика на Хол. С този проблем си карам както казах 2,5 години. Четох доста теми и съм объркан какво може да е. Бензин има в резервоара 20-на литра. Помпата се чува как върти. След като огасне таблото си остава с работещи индикации на уредите.

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Re: Пасат B4 - внезапен проблем с паленето

Мнениеот snupeca » Чет 26 яну 2012 14:08

Възможно е Хол-а да се е проявил за момента, възможно е и да е бензинов филтър, боклуци по бензина - пречещи на помпата да качи нормално итн. Забележи дали има някаква тенденция с паленето на бензин, и тогава търси проблем според мен. Единичен случай не е повод за притеснение. :roll:

Потребителски аватар
stereofonix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stereofonix » Чет 26 яну 2012 14:30

И аз имам някакви съмнения в бензиновият филтър. Ако продължи да се наблюдава този ефект ще пробвам с бензиновият филтър. Сменян е преди година и половина но с това каране на бензин мисля че не трябва да се сменя всяка година.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Пет 27 яну 2012 18:08

До сега сменял ли си бензиновата помпа?Ако Алармата ти я прекъсва,погледни как е релето й за тази функция!Провери и релето в бушонното табло!

Потребителски аватар
stereofonix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stereofonix » Съб 28 яну 2012 20:44

Здравей колега. Бензинова помпа съм сменял както писах по-горе когато съм сменял бензинов филтър. Сменях помпата поради при4ината 4е повечето газаджий им се свидят 2 лв за едно реле, няколко кабелни обувки и 50см кабел, за да спират бензиновата помпа. Аларма нямам само имобилайзер. За сега всичко е наред. Другото което леко ме съмнява е че в бензина може да има и други компоненти който минават в друго агрегатно състояние при сегашните отрицателни температури. Но това е само мое предположение

Върни се в “Passat”