Стойка за хидравличната помпа на Г3 ABU

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kodevracing
Автомобил:
Двигател:

Стойка за хидравличната помпа на Г3 ABU

Мнениеот kodevracing » Пет 30 сеп 2011 18:50

Здравейте колеги!Предварително се извинявам ако има същата тема като моята но поне не успях да я намеря с търсачката.Та става въпрос за Голф 3 с мотор ABU(1.6 75k.c) Голфа няма хидравлика и климатик за това се сдобих с хидравлична рейка помпа маркучи и всичко необходимо освен едно - на стойката която е алтернатора няма място за хидравличната помпа.Алтернатора се върти от коляновия вал с пистов ремък, водната помпа и разпределителния вал се въртят с ангренажен ремък.Въпросът ми е дали се сменя само планката която държи алтернатора с такава на която има място и за хидравлична помпа.Благодаря на всички които ще помогнат ако го направите и със снимков материал ще бъда още по благодарен :bowdown

П.П Хидравличната помпа е с шайба за трапецовиден ремък и на шайбата на коляновия вал имам отвори за закрепване на шайба за трапецовиден ремък.

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Стойка за хидравличната помпа на Г3 ABU

Мнениеот Ivan4u » Пет 30 сеп 2011 20:38

kodevracing написа:... всичко необходимо освен едно - на стойката която е алтернатора няма място за хидравличната помпа .П.П Хидравличната помпа е с шайба за трапецовиден ремък и на шайбата на коляновия вал имам отвори за закрепване на шайба за трапецовиден ремък.

Хидравличната помпа стои ниско долу , така е било и така ще бъде :wink: Трапецовиден ремък върти помпата при 1.8 АБС например , докато при 1.4/1.6 хидравличната помпа и алтернатора се въртят от пистовия ремък , който като го купуваш казваш , че е за кола С хидравлика , все пак е малко по-дълъг от другия модел - за автомобили без серво . Утре ако не забравя ще ти снимам как са нещата :да:

Потребителски аватар
kodevracing
Автомобил:
Двигател:

Re: Стойка за хидравличната помпа на Г3 ABU

Мнениеот kodevracing » Съб 28 яну 2012 21:03

След дълго търсене и ровене из темите на форума и автоморги и т.н стигнахме до извода че за да се сложи помпата се сменя планката на която се държаи динамото като има няколко вида според това дали колата има климатик. Също така освен планката се сменя и динамото защото дупките не съвпадат на двете динама. Освен планка от ABU става и таква от другите подобни двигатели АЕЕ ABD които също са без климатик.Може би има и други разновидности но лично аз за сега само на тези се натъкнах.Скоро ще кача и снимки на възможните планки и динама за тези след мен които правят същото нещо.Дано съм бил полезен :) и ако греша в нещо ще бъда щастлив някой да ме поправи за да не подведа някой :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”