Проблем с изпратени машинки за фарове

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
lou
Автомобил: Passat Variant
Двигател: BMR TDI

Re: Проблем с изпратени машинки за фарове

Мнениеот lou » Съб 28 яну 2012 21:28

ktamen написа:
110afn написа:Без да ви познавам и двамата, аз бих обвинил купувача, щото е наивен и взима на юнашко доверие.
Трябва да стане неписано правило, щом търгуваш през форума задължително да се отваря преди да се плати

:да: +1
Няма как да се разбере кой лъже, аз съм склонен да вярвам повече на купувача, ама...
Продавача явно ще остане без наказание защото няма как да се докаже, че действително е пратил счупена машинка.
Най-отгоре в търговските раздели трябва да напишат, че опцията отвори преди да платиш е задължителна, дори да не е уговорена - тя е безплатна, аз винаги я маркирам, а само веднъж купувача е искал изрично да я маркирам.

Колега факта че той му е пратил снимка само на едната машинка и не е снимал счупената е достатачно за да се разбере че продавача е измамник.
Колкото до купувача сега това ще му е обица на ухото за следващия път

Потребителски аватар
push
Автомобил: mk2
Двигател: 1.9 TD

Мнениеот push » Съб 28 яну 2012 21:30

а продавача ако беше пич щеше да си я вземе обратно при положение че е получена счупена :kissy:

Потребителски аватар
lou

Мнениеот lou » Съб 28 яну 2012 21:34

push написа:а продавача ако беше пич щеше да си я вземе обратно при положение че е получена счупена :kissy:

Точно но той почва да се оправдава с Еконт и така.. До продавача сега ще върнеш ли парите на човека ?? Защото той няма вина че Еконт са му "счупили" машинката :)

Потребителски аватар
shako9793
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shako9793 » Съб 28 яну 2012 21:38

искам да потвърдя че не съм пращал чупено нещо и няма да си го приема.. защото аз съм пуснал здрави неща... преди 1 месец от колега от форума си зимах заден капак за багажник колегата каза че по капака няма преправяния и китове.. но като отидах при майстор за монтажа той каза че капака и преправен за удряна кола и е пълно с кит... и като сложихме капака не впасна добре както каза майстора седи малко отворено... и ставаще дума за 100лв... И на колегата когато му казах за тези неща каза ми че той не е знаел за това и един капак такъв които той ми праща е бил към 300лв... Повтарям пак не съм пратил умишлено чупени неща

Потребителски аватар
kcars
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kcars » Съб 28 яну 2012 21:39

Как така стана,че точно счупената машинка не е снимана??? maikomila

Съгласен съм,че небива да сме наивни но и без доверие не става.Случи се да изпратя скоростна кутия във Варна и моноинжекция в Пловдив.И двете неща изпратих на колегите с излишното настояване от моя страна да ги платят след монтаж и проба.Благодаря на момчетата,че бяха точни и си получух парите.

Потребителски аватар
lou

Мнениеот lou » Съб 28 яну 2012 21:40

shako9793 написа:искам да потвърдя че не съм пращал чупено нещо и няма да си го приема..

Естествено че така ще кажеш :banghead: Аман от такива като тебе тука !

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 28 яну 2012 21:40

lou написа:
Колега факта че той му е пратил снимка само на едната машинка и не е снимал счупената е достатачно за да се разбере че продавача е измамник.

Това е повод за съмнение, а не доказателство, че продавача лъже. И аз мисля, че продавача лъже заради снимката само на едната машинка, ама ..
Аз щях да си вдигна телефона без значение колко е часа.
И аз мисля, че ако продавача е пич ще му върне половината пари.

Потребителски аватар
shako9793
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shako9793 » Съб 28 яну 2012 21:44

това е ляв фар които продавах за 30лв... защото е оргинален Bosch с оргинално стъкло имах модул 1 седмица да не пиша в форума. След като истече 1 седмица взех кашона от гаража и го докарах горе до мен за да го снимам.... Десния фар беше в гаража махнах му веждата и го оставих там.. Същата вечер на 25.01.2012г. Гледам че се търсят и машинки и реших да ги продавам моите след като пусна обявата след 1 минути колегата прояви интерес... На дргуя ден влезнах в гаража зимах и другата машинка и тръгнах към еконт...
Прикачени файлове
SAM_0643.JPG
SAM_0644.JPG

Потребителски аватар
shako9793
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shako9793 » Съб 28 яну 2012 21:44

Имам доказателсва че десния фар съм го зарязал даже и по стъклото не е почистен силикона

Потребителски аватар
push
Автомобил: mk2
Двигател: 1.9 TD

Мнениеот push » Съб 28 яну 2012 21:46

ktamen написа:
lou написа:

Това е повод за съмнение, а не доказателство, че продавача лъже. И аз мисля, че продавача лъже заради снимката само на едната машинка, ама ..

за 20 кинта кви неща правят хората направо не искам да знам за повече пари как да си напазаруваш от форума :063:

Потребителски аватар
shako9793
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shako9793 » Съб 28 яну 2012 21:48

ktamen написа:
lou написа:

в 22часа съм си легнал изморен знаеш ли колко ме интересува кой ми звъни на втората ми карта които използвам само за обяви и колеги от университета личния ми номер с който говоря Глобулски много малко хора го знаят и на много хора не го давам даже на повечето им звъня от скрит номер... Някой да ми звънне в 24ч пак няма да си вдигам телефона..

Потребителски аватар
kcars
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kcars » Съб 28 яну 2012 21:57

:applause: Не бе човек,няма смисъл да се оправдаваш.Просто му се извини на човека.Тука не става дума само за пари и по горе ти писах.Защото и да му върнеш парите по две няма да му върнеш доверието,следващият път, когато купува от форума ще бъде доста резервиран и то с основание.На мен също ми се е случвало да получавам кофти неща обаче се разбираме с колегите по телефона и няма проблем.Ето защо не съм описал никого в този раздел.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Съб 28 яну 2012 21:59

Потребителски аватар
shako9793
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shako9793 » Съб 28 яну 2012 22:00

ето какво съм му писал на лично обърнете внимание на времето
Прикачени файлове
без име.JPG

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 28 яну 2012 22:01

shako9793 написа:
в 22часа съм си легнал изморен знаеш ли колко ме интересува кой ми звъни на втората ми карта които използвам само за обяви и колеги от университета личния ми номер с който говоря Глобулски много малко хора го знаят и на много хора не го давам даже на повечето им звъня от скрит номер... Някой да ми звънне в 24ч пак няма да си вдигам телефона..

Е днес едва ли ще си легнеш в 22ч.
Отговорните хора си вдигат телефоните винаги като им звънят. Аз не си крия истинския номер от купувачите.
Лека нощ mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - други”