Здравейте.Проблемът е следният.
Когато запаля колата и я оставя да работи на празни обороти след 5 10 мин започва да намалят оборотите и ако подам газ първо прекъсва и после дига обороти,ако подам по рязко газ дори изгасва само съвсем леко трябва иначе прави проблем.Това го прави и на газ и на бензин.По принцип ако карам във града няма проблеми като има променливи обороти като подавам газ спирам ускорявам в процеса на каране никакви забележки.Само като стои на едно място без промяна в оборотите го прави това.
Имате ли идея какво може да е?Дебитомер ли, ламбда сонда ли,компютъра ли нещо се ебе,инжекторите ли се запушват нямам си ни най малка представа.
Благодаря ви предварително за съдействието.
Проблем с ГОЛФ 3 1.8 моно
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: Проблем с ГОЛФ 3 1.8 моно
Дебитомер нямаш колега..
Я прегледай свещи и кабели дали са наред. После температурен датчик. Също така си провери и тампона под моното.
Я прегледай свещи и кабели дали са наред. После температурен датчик. Също така си провери и тампона под моното.- polski-grizach
- Автомобил:
- Двигател:
Обикновенно такива моноинжектори когато работят на газ,зацапват инжектора на бензина.Свалям ги,ултразвуково почистване,обратно на колата и всичко си идва на мястото.Веднъж два ми се е случвало както казва колегата и температурния датчик да сменя.Намира се на водния разклонител на главата,от където излизат 3 маркуча.Има един или два датчика на него.Единият е за стрелката а другия подава информация на компютъра колко гориво да подаде на мотора.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
polski-grizach написа:Обикновенно такива моноинжектори когато работят на газ,зацапват инжектора на бензина.Свалям ги,ултразвуково почистване,обратно на колата и всичко си идва на мястото.Веднъж два ми се е случвало както казва колегата и температурния датчик да сменя.Намира се на водния разклонител на главата,от където излизат 3 маркуча.Има един или два датчика на него.Единият е за стрелката а другия подава информация на компютъра колко гориво да подаде на мотора.
1.Kaк 7 г моят "инжектор" не се "зацапа"????
2.Какво общо има "инжектора" с газта и празния ход на газ???
3.Кое всъщност е "инжектора"????
Колегата нека напише какво му е газовото...с ламбда емулатор ли е,с ламбда контрол ли е,с ресет реле ли е...и т.н.
без тази важна информация си е гадаене на боб...
Иначе причини много...най-баналната е тампон на моното или пропуск във вакуума на сервото или запушен клапан за виското налягане на газта и незатваряща котва.....или,или....абе варианти бол!!!!!
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
И аз за тампон на моното си мисля...или като позагрее колата и скъсаното се разшири и почва да смуче въздух и колата почва да гасне
Чува ли се съскане от някъде? Наистина причини бол.
-
travolltino
- Автомобил: bmw
- Двигател: ABS 1992
- Контакти:
Здравей колега и аз имам същият проблем сменях палец дистрибуторна капачка вакум на серво и дори сложих ламбда симулатор но проблема си остава единствено но не винаги се оправя когато откача акумулатора за 25-30 минути също така качва доста разхода на газ а бензина, който изгаря не го изгаря и мирише на "Видело" 

Та по въпроса какво е газовто изпарителят е ловато и филтра е брц наскоро сам сменил мембраната на изпарителя.
По принцип и на бензин и на газ го е правила,не се чува съскане или ако има е мн тихо и не го отчитам
понякога се оправя от самосебеси или и е нужно повече време да постои за да почне да прекъсва.Но като е студена няма проблеми като е на едно място,а и защо ще се оправя като си карам и само като е на празен ход повече от 5 мин започва?После като покарам се оправя.
По принцип и на бензин и на газ го е правила,не се чува съскане или ако има е мн тихо и не го отчитам
понякога се оправя от самосебеси или и е нужно повече време да постои за да почне да прекъсва.Но като е студена няма проблеми като е на едно място,а и защо ще се оправя като си карам и само като е на празен ход повече от 5 мин започва?После като покарам се оправя.
А да и забравих да допълня че понякога задържа обороти рядко но го прави ако я напъна малко повече и тогава почва да задаржа на около 2000 и трябва насилствено да ги сваля с по висока предавка или нещо друго.Също така често се случва на празен ход да играят оборотите +-50/100 оборота.
И всички тези проблеми се оправят от време на време???? Нямам представа какво може да е?? но все се съмнявам в компа и грешки от някъде.
И всички тези проблеми се оправят от време на време???? Нямам представа какво може да е?? но все се съмнявам в компа и грешки от някъде.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Започни по ред на номерата:
1. Мерене на реална температура и проверка на датчика на антифриза, който дава инфо на ЕКУ (при някои коли е един комбиниран, при други са два - другият за таблото)
2. Смяна на всички вакуумни маркучлета
3. Шунтирай сервото на спирачката и запуши изхода на колектора с пръст например и виж дали има промяна в оборотите. Тоя тест го прави НА МЯСТО, пояснявам, че някой да не вземе да ме плюе как така ще си откачаш спирачките.
4. Огледай добре тампона под моното - разклати го и виж дали моторът ще промени работата си.
5. Огледай запалителната си система. То какво да й гледаш ами закарай я при някой с ЕЛКОН да погледне искрата, да види дали всички цилиндри работят както си трябва и т.н.
1. Мерене на реална температура и проверка на датчика на антифриза, който дава инфо на ЕКУ (при някои коли е един комбиниран, при други са два - другият за таблото)
3. Шунтирай сервото на спирачката и запуши изхода на колектора с пръст например и виж дали има промяна в оборотите. Тоя тест го прави НА МЯСТО, пояснявам, че някой да не вземе да ме плюе как така ще си откачаш спирачките.
4. Огледай добре тампона под моното - разклати го и виж дали моторът ще промени работата си.
5. Огледай запалителната си система. То какво да й гледаш ами закарай я при някой с ЕЛКОН да погледне искрата, да види дали всички цилиндри работят както си трябва и т.н.
Много благодаря за изчерпателния отговор.
След като прегледам тези точки по двигателя ще пиша за резултата.
След като прегледам тези точки по двигателя ще пиша за резултата.
Започни по ред на номерата:
Здравейте отново.За съжаление все още не съм отстранил този кофти проблем.Пак прекъсва от време на време и като я оставя на празни обороти сякаш трупа грешки и започва да тресе после като подам по рязко газ прекъсва и и тогава дига оборотите даже може да изгасне.И на бенз и на газ го прави и от нещата по горе само свещите не сам гледал.Възможно ли е да е от тях и какви са симптомите че са за смяна?
Иначе си пали нормално свалих акумулатора за ден но нямаше промяна пали върви си нормално ускорява си само като е в ниските около 800 1300 има проблем като подам повече газ придърпва при мн плавно подаване няма проблем.
само свещите не сам гледал.Възможно ли е да е от тях и какви са симптомите че са за смяна?
Ако са неподходяши или "износени" 99% е от тях.
Погледни и "предварението" .
Здравейте.Та след дълго търсене на проблема наистина се замислих за смяна на свещите уж си изглеждаха читави без износване ма на купих си denso и смених въздушния филтър с някакъв хубав не се сещам каква марка и двигателя заспа.Край на проблемите! Сега ще видим с колко ще спадне разхода
.
Благодаря за мненията на колегите бяха ми мн полезни.
Благодаря за мненията на колегите бяха ми мн полезни.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”