Отказване на цигарите

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Re: купих ТАБЕКС

Мнениеот skotis » Чет 26 яну 2012 12:49

365 кутии на година по 1,60лв.(примерно) = 584лв - 2005г.
365 кутии на година по 5.00лв.(примерно) = 1825лв - 2012г.

150 лв. на месец са едно от тези:
- всеки месец по един чифт маратонки Nike
- 7 шишета уиски на месец
- 50 кутии бира + 60 кебапчета на месец
- таксата за интернет за една година
- резервоар бензин
- спа уикенд сред природата с любимата жена
- всяка събота и неделя на кино

или

- хубав часовник всяка година
- последен модел лаптоп всяка година
- едно хубаво скутерче за лятото
- цялостно пребоядисване на любимата кола
- фитнес за една година + всички необходими суплементи за да имате супер тяло накрая
- четиридневна почивка във Виена със самолет + разглеждане на забележителности
....

Потребителски аватар
Weezy
Автомобил: VW Golf mk2 1987
Двигател: JP
Контакти:

Re: Отказване на цигарите

Мнениеот Weezy » Чет 26 яну 2012 17:27

Евала за последното мнение на skotis :bowdown

По темата:
- Не пуша, никога не съм пушил, и не мисля и да започвам :wink:

Потребителски аватар
lou
Автомобил: Passat Variant
Двигател: BMR TDI

Мнениеот lou » Чет 26 яну 2012 18:40

Според мен всичко е до волята на човека който иска да ги спре :) За страничните ефекти .. верно е килограмите стават повече но няма как ;)

По темата: Не пуша и никога не съм пушил, честно казано това ми е било много добре понякога откъм финансова гледна точка :)

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Чет 26 яну 2012 19:23

Една година не пуша = 5146лв. :!: НЕ дадени за цигари...

В случай, че на някой му се струват много, нека смята...
Нормално по две кутии /х 4.70лв./ за мен и една за жената...евридей :?

ПП. ТЯ също ги спря!

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Чет 26 яну 2012 21:13

На 4ти януари ги спрях.. не ми е заради парите, обаче дроба започна да се души mhihi .. а да ви кажа само 20тина дена са минали от как спрях,а хвърча :Mr Green Fun .. и нещата изглежда започоват да имат по силни аромати! Та най-добре не ги почвайте, ако сте време е да ги спрете.... качеството ви на живот ще се подобри. :beer

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Пет 27 яну 2012 19:45

Аз съм на 23 години и сигурно пуша вече 7 8 години и до сега не съм правил никакви опити да спра цигарите пуша 1 кутия 2 дена и като се замисля сега, няма да мога да ги спра защото нямам воля, а нямаш ли воля си за никъде! death death

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Пет 27 яну 2012 23:42

Sashko_Trg написа:...и като се замисля сега, няма да мога да ги спра защото нямам воля, а нямаш ли воля си за никъде! death death

Потърси високо място колега :!:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 28 яну 2012 21:23

Гледам тема по моята специалност се заформила....
хайде нека ви кажа някои митове,които се разпространяват между хората,но които нямат нито грам доказателство:
1.Цигарите мОжеш да ги спреш като постепенно ги намалиш....пълна глупост!!!!ERS(Европейска респиратотрна общност) и ATS(Америсканска гръдна общност) отдавна са единодушни по въпроса!!!-пушенето се спира изведнъж и безкмпромисно!
2.Ако 1 г не пушиш значи си отказал цигарите....и 10 г да не си пушил-запалиш ли отново си в "кюпа"...физиология на рецепторите!
3.Пушенето води до рак на белия дроб....няма сигурни доказателства по въпроса!!!! Но!!!!...пушенето води до заболяване на белите дробове и сърцето,които СЪС СИГУРНОСТ скъсяват живота много бързо !!!!!!!!

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Нед 29 яну 2012 8:22

joker написа:3.Пушенето води до рак на белия дроб....няма сигурни доказателства по въпроса!!!! Но!!!!...пушенето води до заболяване на белите дробове и сърцето,които СЪС СИГУРНОСТ скъсяват живота много бързо !!!!!!!!

До колкото знам за последните 30 години пушачите в САЩ са намалели с над 40% но броят на болните от белодробен рак си остава същия,незнам колко е вярна тази статистика?!
Като доктор, какви са нежеланите последствия при рязкото спиране на цигарите,до колкото знам при пушачите постепенно се стесняват кръвоносните съдове,как им се отрязява едно рязко спиране?
От какво се качват толкова килограми?по-добра обмяна на веществата ли става?
Няколко познати след спиране на цигарите се оплакват от кървене на венците каква е връзката?

Потребителски аватар
aliyatin.com
Автомобил: HONDA CR-V
Двигател: 2008

Re:

Мнениеот aliyatin.com » Нед 29 яну 2012 10:02

Miki написа:Пафках ги пущините 23-24 годни с 4 прекъсвания - за 3-4, за 6 и пак за 3-4 месеца. Последното е от Февруари насам. Номера става само ако си яко болен и след това е по-лесно. Поне при мене беше така. Иначе никакви други фатки не помагат. Кофтито е, че палнеш ли една след време и гориш. Дано устискам да не се прелъжа пак. Пожелавам го и на всички други, решили да се отърват.

Колегата е прав!И аз така ги отказах преди 7години!Трябва да си яко болен да не ти се яде пие пуши и...после не трябва да палиш.Повечко инат и това е.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Нед 29 яну 2012 10:58

joker написа:Гледам тема по моята специалност се заформила....
хайде нека ви кажа някои митове,които се разпространяват между хората,но които нямат нито грам доказателство:
1.Цигарите мОжеш да ги спреш като постепенно ги намалиш....пълна глупост!!!!ERS(Европейска респиратотрна общност) и ATS(Америсканска гръдна общност) отдавна са единодушни по въпроса!!!-пушенето се спира изведнъж и безкмпромисно!
2.Ако 1 г не пушиш значи си отказал цигарите....и 10 г да не си пушил-запалиш ли отново си в "кюпа"...физиология на рецепторите!
3.Пушенето води до рак на белия дроб....няма сигурни доказателства по въпроса!!!! Но!!!!...пушенето води до заболяване на белите дробове и сърцето,които СЪС СИГУРНОСТ скъсяват живота много бързо !!!!!!!!
Значи аз съм нещо в грешка с правилата :)
1. Над година и повече пуших по 1 цигара на ден (след като преди пушех по кутия)
2. В момента не пуша по месец-два-три... и понякога си паля по една (по -скоро по половин, че ми идва в повече)... я с ракия, я с кафе.... и това не ме връща към пушенето
3. Напълно съгласен

п.с. човек не може да откаже цигарите докато не се почуства непушач

Потребителски аватар
hristodj
Автомобил: golf 3 kombi
Двигател: AHU 97
Контакти:

Мнениеот hristodj » Нед 29 яну 2012 11:26

Аз на 15 този месец направих 6 години откакто отказах тази гадост.Пуших ги 15 години пущините :banghead: .Отказах ги след едно много ама много яко :drunk припиване и изпушване на поне 3 кутии за една доста дълга вечер.На другия ден ми се искаше да не се бях събуждал изобщо death .Като се свистих след два дена реших да ги откажа.Пих табекс но малко по малко от предписаните по схемата.На 4-5 ден от както пиех табекс желанието за пушене доста намаля и до 15-16 вече не палех.Не мога да кажа дали от хапчетата или от внушение но е факт че приключих с тях.На отказващите само да кажа че ще има доста кризи при които ти идва направо да изядеш някоя кутия цялата.Дори сега като пийна 2-3 бирички като че ми се припалва :beat_butt2 .Кефа да се качиш в колата и да не смърди на ...... не мога да намеря точната толкова гадна дума е мнооооого голям.Същото е и като се прибереш у дома ухае на пролет.

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Нед 29 яну 2012 13:01

Пушач съм, но никога не си пуша в колата това за мен е отвратително да влезеш и да смърди на цигари, нито вкъщи се пуши, нито в колата ми. От тея цигари колата вътре става леш, тавани, стъкла, тапицерия и всичко.

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Нед 29 яну 2012 16:25

Нещо, което малко хора знаят - никотина предизвиква по-голяма зависимост, отколкото например марихуаната.

На картинката е изобразена зависимостта от различни вещества - колкото по-високо в схемата е даденото вещество, толкова по-висока е зависимостта от него.

Е, тук изниква и въпросът - защо след като зависимостта от никотина е по-висока, отколкото от марихуаната или кокаина например, и е сравнима с тази на морфина, то цигарите не са забранени? scare
Успех, все пак, на тези, които са решили да се откажат!

Изображение

http://sv.wikipedia.org/wiki/Fil:Drug_danger_and_dependence.png

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Нед 29 яну 2012 20:00

Спрях ги от инат преди 5 години :D До днес не пуша и не съжалявам :D Бяха ми останали 3 цигари от отказването mhihi Обаче Бобо7 ги изпафка най-безцеремонно mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - други”