Това не беше ми се случвало-АЕФ1.9-Д-Замръзнаха скоростите

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
stivenj
Автомобил:
Двигател:

Това не беше ми се случвало-АЕФ1.9-Д-Замръзнаха скоростите

Мнениеот stivenj » Съб 28 яну 2012 16:21

Колеги,дайте съвет,днес слязох да разрина и запаля малко колата да поработи заради студа,беше-19,запали от миг,нооо скоростния лост остана па първа и не ще да се изключи.Така бръмчах доста,нямаше мърдане ,накрая направих 3 обиколки на квартала на първа скорост и тогава се изключи.Направи ми впечатление ,че и не показваше скоростта на която се движи,стрелката не помръдваше ,след това се оправи и тя.Нямаше лед вътре където е ябълковидния механизъм,двигателя беше сух навсякъде,вътре рамената които се виждаха около скоростната кутия си бяха чисти.Какво да направя .Поло 1.9 е каруцата.

Последна промяна от stivenj на Съб 28 яну 2012 18:19, променено общо 1 път.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: Това не беше ми се случвало-АЕФ1.9-Д

Мнениеот emo-gar » Съб 28 яну 2012 17:53

Стефо,нямаш повод за особени страхове,на мен тези дни ми направи впечатление леко "задържане" на 1-ва(така я оставям на паркинга зимата,лятото-на ръчна).Ами взех да я оставям на 2-ра,там няма яд.Всичко е от сгъстяване на маслото в кутията и "свиване" на метала от студа.То тя се опитва да тръгне без да е на скорост,смятай какъв петмез е вътре.

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Re: Това не беше ми се случвало-АЕФ1.9-Д-Замръзнаха скоростите

Мнениеот stivenj » Съб 28 яну 2012 18:01

emo-gar написа:Стефо,нямаш повод за особени страхове,на мен тези дни ми направи впечатление леко "задържане" на 1-ва(така я оставям на паркинга зимата,лятото-на ръчна).Ами взех да я оставям на 2-ра,там няма яд.Всичко е от сгъстяване на маслото в кутията и "свиване" на метала от студа.То тя се опитва да тръгне без да е на скорост,смятай какъв петмез е вътре.

Добра дума чух от тебе Емо,че скоро сменях скорости и си викам, хайде, пак се скапа ,все едно, че е заварена на първа скорост,няма изключване,тя загря на 80 градуса на първа ,като обикалях квартала и чак тогава отпусна,сега я оставих на лека ръчна и на позиция утре съм сигурен че ще са замръзнали колелетата, ама тях с каране ще ги освободя но без скорости на никъде.

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Съб 28 яну 2012 20:05

Замръзна и на мен! Пощурях и със шутове я изкарах! Отдолу замръзнал избирача и го праснах с една щанга и се пооправи.

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Съб 28 яну 2012 23:44

Много странна работа :(
Чак немога да повярвам,че може да се случи тази работа!

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Нед 29 яну 2012 9:02

deversant написа:Много странна работа :(
Чак немога да повярвам,че може да се случи тази работа!

Странна колега ама е истина,насъбраха се около мене такива невярващи да бутат за да я изкарам на пътя,защото трябва да натискам съединителя за да върви и стояха докато направя 3 обиколки на квартала ,чак тогава се освободиха скоростите.Идеше ми да я взривя.

Потребителски аватар
aliyatin.com
Автомобил: HONDA CR-V
Двигател: 2008

Мнениеот aliyatin.com » Нед 29 яну 2012 9:14

stivenj написа:
emo-gar написа:Стефо,нямаш повод за особени страхове,на мен тези дни ми направи впечатление леко "задържане" на 1-ва(така я оставям на паркинга зимата,лятото-на ръчна).Ами взех да я оставям на 2-ра,там няма яд.Всичко е от сгъстяване на маслото в кутията и "свиване" на метала от студа.То тя се опитва да тръгне без да е на скорост,смятай какъв петмез е вътре.

Добра дума чух от тебе Емо,че скоро сменях скорости и си викам, хайде, пак се скапа ,все едно, че е заварена на първа скорост,няма изключване,тя загря на 80 градуса на първа ,като обикалях квартала и чак тогава отпусна,сега я оставих на лека ръчна и на позиция утре съм сигурен че ще са замръзнали колелетата, ама тях с каране ще ги освободя но без скорости на никъде.

Колега и с ръчната недей защото има да въртиш гуми а задницата да се пързаля!По добре на 2-ра както каза колегата.Студовете ще се качват затова преди работа малко от по рано трябва да палиме колите за да се разбие маслото.

Потребителски аватар
Booster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Booster » Нед 29 яну 2012 10:51

При мен всяка зима и в по-сериозен студ ми се случва.Повечето време я оставям в гаража на свободна и когато реша да паля , лоста не се бута наляво-надясно , т.е. преди да размрази , 1 , 2 и задна предавка не мога да включа.На ръчна зимата не оставям , не ми е замръзвала , но пък за сметка на това , предните прочки винаги замръзват , все ми се налага да влизам през някоя от задните , те са по имунизирани сякаш.(Венто 1Z)
Първата зима като ми замръзна , викам си, време ще да е сменя маслото в кутията , еле лятото го смених , но втора зима пак замръзва...Като го почукам леко без да се изнервям, наляво-надясно и се освобождава лоста.

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Нед 29 яну 2012 13:27

Снощи я оставих на ръчна но леко на един зъб само и я изключих от скорост.Тази сутрин на -10 нямаше проблеми за 2-3 минути работа на празен ход и скоростите влизаха добре,явно замръзва маслото или кой знае какво вътре,за да не може да се изключи от скорост.Ще пробвам така докато минат студовете но не мисля да я оставам на скорост,мъките бяха ужасни вчера в студа,голямо бръмчене на място и то на натиснат съединител,ще скапе аксиалния лагер ако я карам така.

Потребителски аватар
Booster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Booster » Нед 29 яну 2012 13:47

Преди малко реших да ходя за винетка.Пак същата работа , лоста наляво-надясно не отива , 20-на мин. на място бръмчах , като почти през цялото време стоя вътре и почуквам лоста.
Колега "stevenj" , както по-горе казах , при мен и смяната на маслото не реши проблема...
Възможно ли да е замръзва онзи избирач (лостчето) върху скоротсната кутия , нямаше ли две жила към него , за издърпване и за връщане , може ли в някое от тях да е проблема , самото лостче го размърдах без никакъв проблем , въртеше се лесно ?

Потребителски аватар
Вълков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Вълков » Нед 29 яну 2012 14:35

Жилата замръзват и не ги напъвайте, защото се късат. Оставяйте по един камък под гумата и на свободна и спусната ръчна, за да не е чак напролет да се отлепи. Като поработи на място топлината от генерацията ще ги поразтопи или съм виждал някои си носят топла вода под колата :да:

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Нед 29 яну 2012 14:49

Точно избирача замръзва!Има една черна пласмаса,която съединява двата лоста, Мокри се,и замръзва през ноща!Утре на канала ще я намажа обилно с грес,и смятам повече да нямям проблеми!

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Нед 29 яну 2012 14:52

Просто и лесно..подпри я с тухла :beer

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 29 яну 2012 16:03

Вълков написа:Жилата замръзват и не ги напъвайте, защото се късат. Оставяйте по един камък под гумата и на свободна и спусната ръчна, за да не е чак напролет да се отлепи. Като поработи на място топлината от генерацията ще ги поразтопи или съм виждал някои си носят топла вода под колата :да:

Точно така :да: Маслото да замръзне такаче да не мърда лоста... някъде в Сибир може и да е възможно. :beer

Потребителски аватар
Booster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Booster » Нед 29 яну 2012 20:05

Колеги , а това замръзване може ли да бъде критерий за заминали жила...
Днес започнаха да замръзват в движение , след 5-6 часа като почна да вцепява времето ?

Върни се в “Дизелови агрегати”