Здрвавейте въпросът ми е следния :
Имам блокаж на диференциала , когато превърти някоя от гумите се включва ABS'са и блокира боксуващата гума и прехвърля задвижването върху другата .
Интересува ме това стандартна екстра ли е за всички четворки GTI или само при някой е така ?
Въпрос за диференцял голф 4 GTI
- golf4_GTI
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за диференцял голф 4 GTI
всички четворки GTI го имат този блокаж EDS се казва 

-
MARTO 16V
- Автомобил:
- Двигател:
Не всички
зависи от изпълненията !
зависи от изпълненията !Re: Въпрос за диференцял голф 4 GTI
По често срещано е до колкото знам ЛСД диференциал или така наречения шпер.принципа на работа е сходен,когато прибуксува дадено колело този блокаж подхжаща и другото предавателно колело да започне да боксува.ефикасно е.
- ilian.
- Автомобил: GOLF 4 AUDI A3
- Двигател: AUM AHF
При мен на копчето е надпис ASR и като започне да превърта едното колело нешто приштрака и прехвърли на другото колело имам чувството че се редуват двете колела а не въртят заедно и двете
Като го натисна тва копче да ми светне индикацията на таблото пак се редуват двете колела но не ми отнема от газта.
Като го натисна тва копче да ми светне индикацията на таблото пак се редуват двете колела но не ми отнема от газта.-
Dobermann
- Автомобил:
- Двигател:
Е добре де , моя ЖиТиАй
Няма АСР ЕПС и разни такива копчета , ама като каже да върти гуми няма спиране .. И какво значи зависи от изпълнението или е ЖиТиАй или не !
Няма АСР ЕПС и разни такива копчета , ама като каже да върти гуми няма спиране .. И какво значи зависи от изпълнението или е ЖиТиАй или не !- _Rosso_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Dobermann написа:Е добре де , моя ЖиТиАй![]()
Няма АСР ЕПС и разни такива копчета , ама като каже да върти гуми няма спиране .. И какво значи зависи от изпълнението или е ЖиТиАй или не !
Ами то не е тракшън контрол за да ти отнема от гаста . Ако го форсираш и въртиш гуми при рязко тръгване всичко си е ок .
Но ако едната гума започне да боксува за сметка на другата ABS'са се включва и започва да я щтрака и така се прехвърля движението на другата . И така излизаш от преспи сняг или тн .
Също съм усещал ако влезнеш с голяма с корост във завой и натиснеш спирачка ( което не е много правилно )
Но дори да е хлъзгаво същата система пак редува спирачната сила върху различните колела и не ти позволява да се завъртиш.
- ilian.
- Автомобил: GOLF 4 AUDI A3
- Двигател: AUM AHF
Незнам какво е но ако не го натисна(копчето ASR) ми отнема по малко от газта и неможе да боксува 

- _Rosso_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ilian. написа:Незнам какво е но ако не го натисна(копчето ASR) ми отнема по малко от газта и неможе да боксува
Нямам такова копче аз на моето GTI и не ми отнема от газта изобщо . То тва си е някаква система към ABS'са явно.
- golf4_GTI
- Автомобил:
- Двигател:
_Rosso_ написа:ilian. написа:Незнам какво е но ако не го натисна(копчето ASR) ми отнема по малко от газта и неможе да боксува
Нямам такова копче аз на моето GTI и не ми отнема от газта изобщо . То тва си е някаква система към ABS'са явно.
да колега именно това е този EDS http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=67460
- _Rosso_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Та така системата EDS е доста добра поне според мен .
Но наистина не разбрах тя стандартна екстра ли е за всички GOLF 4 GTI .
Или е допълнителна опция .
Но наистина не разбрах тя стандартна екстра ли е за всички GOLF 4 GTI .
Или е допълнителна опция .
- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
EDS има всяка МК4 GTI, но това е опция към ABS, няма нищо общо с истински блокаж, нито като устройство, нито като ефект.
- _Rosso_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
MK4 написа:EDS има всяка МК4 GTI, но това е опция към ABS, няма нищо общо с истински блокаж, нито като устройство, нито като ефект.
Да, но е много по-добре със EDL от колкото без , помага много във много ситуации . Много полезна Екстра е .
- kat007
- Автомобил: VW Golf IV GTI
- Двигател: 1.8T AGU
Колега...тук > viewtopic.php?f=1&t=157290 < може да прочетеш доста неща за EDS/EDL !
Ето при мен как работи
...доста е ефективна
Ето при мен как работи
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
_Rosso_ написа:Да, но е много по-добре със EDL от колкото без , помага много във много ситуации . Много полезна Екстра е .

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”