Прекъсване и загуба на мощност шаран 2.0 бензин 1996г

Семеен или работен автомобил - вановете на Volkswagen се радват на особен интерес
Потребителски аватар
draior
Автомобил: Toyota Corolla Verso 2.2 D4D
Двигател:
Контакти:

Re: Прекъсване и загуба на мощност шаран 2.0 бензин 1996г

Мнениеот draior » Пон 23 яну 2012 11:39

kris11 написа:
draior написа:Понеже и аз имам такъв проблем от скоро с Пасат 1.8 20v ADR 99г. И гледам че една година си я караш така прекъсвайки, а в по-предишните постове си писал че ще пробваш с друга бобина. Правил ли си тест с друга бобина?

-На Голчото сменях след НГ бобината .Малко влага и прекъсвания,работа на 4 цилиндъра , слабо ускоряване. Старата имаше 3-4 цепнатини по пластмасата. Докато беше сухо времето нямаше проблеми, но при 1 дъжд преди НГ се намокри и направи пробив. Бобините са консуматив - от "младост" пластмасата започва да се пука .

Егати и консуматива :) Доколкото съм запознат (така съм чул) за моя пасат са 2 и ориентировъчната цена им е едната 600 другата 300. Но все пак има и втора употрба. Както и да е въпроса е само със подмяна ли мога да съм сигурен че е от нея? Диагностика дали ще я засече?

gospodin_1973
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gospodin_1973 » Вто 24 яну 2012 8:25

Здравейте колеги ! Бобина още не съм сменял Ще започна да сменям след седмица като взема парички . Намерих телефона на Ваското и му звъннах много културно ми обясни , че моя проблем е почти невъзможно да е от бобина каза ,че е по вероятно проблема да е от температурен датчик на водата който дори незнам къде се намира и като не работи като хората дава грешна информация на компютъра от там прекъсване и мудно набиране прозвуча ми много логично и възнамерявам да започна смяната на части първо с датчика. Между другото колата става мудна като се стопли а като е студена недава да я барнеш направо подскача от мощност като изключим прекъсването което почна да се усеща все повече . Нищо не се променя във вървенето при влажно време което също ме навежда на мисълта ,че може да не е бубина но ако няма промяна от датчика ще сменя и бубина и така докато открия проблема . Всичко е въпрос на пари и време! Поне ако беше по-голямо прекъсването вече щяхме да го открием но то дори на моменти изчезва и ни лъже много здраво :banghead:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 24 яну 2012 14:00

draior написа:
kris11 написа:
draior написа:Понеже и аз имам такъв проблем от скоро с Пасат 1.8 20v ADR 99г. Бобините са консуматив - от "младост" пластмасата започва да се пука .

Егати и консуматива :) Доколкото съм запознат (така съм чул) за моя пасат са 2 и ориентировъчната цена им е едната 600 другата 300. Но все пак има и втора употрба. Както и да е въпроса е само със подмяна ли мога да съм сигурен че е от нея? Диагностика дали ще я засече?

Няма да се плашиш .За твоя модел - всяка година нов модел бобини слагат в производството. Имаше 1 тема точно за Пасат с този мотор и означенията на бобините. Явно са им проблемни щом всяка година е нов модел.
Ами дърти са колите, пластмасата старее и се цепи / а може и да е рециклирана/.Освен това не се знае къде са произведени нищо, че пише Бош /може да са правени от дръпнати очи/. Производствения цикъл не се знае колко е спазен, не се знае и как е проектирана - може още в зародиша при проектирането да е пресметната без или с мижав запас с цел икономия./

"проблема да е от температурен датчик на водата който дори незнам къде се намира и като не работи като хората дава грешна информация на компютъра от там прекъсване и мудно набиране прозвуча ми много логично и възнамерявам да започна смяната на части първо с датчика" - това трябва да се хване при диагностика !
И Шарана баш да подскача :screwy . Бя маса има за да подскача с 2л мотор.

gospodin_1973
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gospodin_1973 » Вто 24 яну 2012 19:05

И Шарана баш да подскача :screwy . Бя маса има за да подскача с 2л мотор.
Имам и Ауди 80 113коня само за сведение ще кажа , че Шарана като е със студен двигател ускорява много по-здраво от Аудито а то е без забележки както сигурно се е усетило обичам колите ми да са абсолютно изрядни и да се движат в прекрасно здраве. Не обичам да карам раздрънкани щайги наречени коли с по- 150коня от които са измрели и окуцели около 100
Незнам защо Шарана има толкова много тяга но е факт. Знам , че тежи 1700 и отгоре килограми но само констатирам фактите а смисъл да лъжа няма никакъв не го продавам а просто търся причината за прекъсването и по-мудното ускорение при топъл двигател. Когато открия проблема предполагам ще разбера и защо ускорява така но все пак това е VW и при него номера колкото щеш. maikomila

P.S. По сервизите като се сблъскат с подобни проблеми които ту се появяват ту изчезват им казват /цитирам/ фолксвагенски номера.Нищо лично все пак и аз карам VW . Достатъчно съм упорит и ще открия проблема . Ще споделя откритото тук за разлика от почти всички които са решили проблемите си но не споделят нищо в някои моменти се чудя на себе си защо се занимавам с форума след като никои не дава инфо за отстранените проблеми , видях същия проблем при същия модел още от преди години та дори са написали проблема е отстранен но споделяне какъв е бил проблема липсва. МНОГО СЪМ БЛАГОДАРЕН ЗА НАСОЧВАНЕТО КЪМ ВАСКО МНОГО ОТЗИВЧИВО МОМЧЕ ако се наложи и до него ще отида но ще реша проблема. :applause:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 24 яну 2012 20:32

gospodin_1973 не си карал по-мощна кола за да знаеш какво е подскачане. 2л ADY мотор няма голямо ускорение, а и масата си е доста. Но е бюджетен мотор - икономичен ,евтин на обслужване - не е като 3 глав змей VR6.
2л мотор си е бавничък, на ускорение ме бият разни въшки смижави двигатели 1-1,3л , ама и с мижава кила под 1000кг. При 2л мотор няма залепяне за седалките както при по-мощни двигатели.
Аз съм си го избрал 2л 8 клапана и ен се оплаквам, но не е ракета на ускорение.
Има вариант 2л с 16 клапана, ама данъка е по-голян, обалсужването е по-скъпо и разхода е по-голям.

gospodin_1973
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gospodin_1973 » Сря 25 яну 2012 8:13

Kris11 Аз констатирам факт между коли до 115 коня и то сравнително тежки на килограми. А за това кои какво е карал незнам но да кажем само ,че съм имал и съм карал доста мощни коли говорим за над 200коня но това не ни интересува в момента нали. За мен важното сега е да открия кое причинява почти постоянното прекъсване и мудността при топъл двигател не изключвам и вероятността проблема да не е един . Говорих и с мои приятел доста добър майстор който твърди , че именно грешно подаване на информация към компютъра при студен ход подава по богата смес(каквото и да означава) и затова ускорението при студен двигател е толкова но каза също ,че разхода при всички случаи ще е доста голям (и наистина е така 16 газ на 100) След като открием проблема и го отстраним каза да не очаквам такова ускорение както и такъв разход. :да:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 25 яну 2012 14:14

Ами смени го тоя датчик .Не се скъп. Сменя се за няма 10 мин.
1 година нерешен проблема.

gospodin_1973
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gospodin_1973 » Чет 26 яну 2012 8:21

Проблема е от 3 месеца но това не е важно все пак съм всеки ден на работа имам друга кола с която се движа Шарана го използвам за сега за товарене и за по-дълъг път а исках и да събера повечко мнения за проблема с прекъсването . Очаквам повечко парички до 2-3 дни и през почивните дни ще се занимавам с това. Днес ще мина да видя за датчик и през аверите да ми донесът бобина за проба най вероятно ще имам резултат до понеделник . Само се моля дано наистина проблема да е от тези неща , че иначе почваме ровенето отново.Ако имате идея за цена на датчика и на бобината казвайте,защото тук едва ли ще е на нормална цена! :screwy :bowdown

Kris11 незнам от къде си но ако имаш път към Нова Загора заповядай на гости хем ще хапнем и пиинем хем ще погледнем и колата! :beer

gospodin_1973
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gospodin_1973 » Пет 27 яну 2012 8:15

Благодаря Kris11 почерпката ти е сигурна по-всяко време в Нова Загора само се обади като имаш път насам! :beer
Тези от магазина вчера се чудиха за кой датчик става дума ,че имало два казаха , че единия е с 4 крачета а другия пишело в каталога им , че е комбиниран Вода и Масло (АЗ ТАКОВА СТРАННО ЖИВОТНО ЗА ПРЪВ ПЪТ ЧУВАМ) Днес ще проверя и в другите магазини! А сега ще спретна едно много хубаво писмо до управлението на ОМВ , че снощи заредих 5лв. газ и минах точно 100метра от бензиностанцията maikomila :beat_butt2

lleno
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lleno » Пет 27 яну 2012 23:12

Колега ,аз го имам същия проблем,нерешен вече две години,относно скачането,при мене е по скоро придърпване особено по светофарите,ще чакам да видим дали си го отстранил.В началото смених какво ли не без ефект и се отказах.А това с темп.датчик явно не излиза защото поне 10 пъти съм я връзвал на комп.Пищи какво е станало.
Успех :beer

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 28 яну 2012 18:49

gospodin_1973 написа:Благодаря Kris11 почерпката ти е сигурна по-всяко време в Нова Загора само се обади като имаш път насам! :beer
Тези от магазина вчера се чудиха за кой датчик става дума ,че имало два казаха , че единия е с 4 крачета а другия пишело в каталога им , че е комбиниран Вода и Масло (АЗ ТАКОВА СТРАННО ЖИВОТНО ЗА ПРЪВ ПЪТ ЧУВАМ) Днес ще проверя и в другите магазини! А сега ще спретна едно много хубаво писмо до управлението на ОМВ , че снощи заредих 5лв. газ и минах точно 100метра от бензиностанцията maikomila :beat_butt2

Хич не дей вярва на тия от магазините с каталозите. вече 2 пъти ми изпращат "огледалце" да ама одо 05.2007г . Огледалото за мен е очевадно много по-голямо и с друго закрепване. mhihiза черпнята мерси = , като минавма ще се обядя да пин ем по 1 бира, но без черпня. Радвам се че съм помогнал.

gospodin_1973
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gospodin_1973 » Нед 29 яну 2012 11:00

Вчера ми донесоха бобина и се оказа ,че въобще не работи сега през седмицата ще ми донесат няколко и започваме пробите. Моят човек от моргата каза ,че точно този модел бубини са най проблемни и се купуват най-много за това и свършват много бързо продават ги по 40лв. бройката, той също твърди ,че най вероятно проблема е в нея но ще видим. Каза да не купувам нова евтин вариант ,че може да стане по-зле : vw fen

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 29 яну 2012 13:15

gospodin_1973 написа: Каза да не купувам нова евтин вариант ,че може да стане по-зле : vw fen

Oсобено , ако е от Евро 07 може да минеш даже и 100 км :Mr Green Fun .
Гледай много добре за микропукнатини и да е по- нов набор на години.Пластмасата старее и се напуква.

gospodin_1973
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gospodin_1973 » Пет 03 фев 2012 8:27

Здравейте колеги ! Обещах да пиша след експериментите и ето резултата за сега сменихме два дебитомера - включени изключени разлика в работата на двигателя няма а си мисля че преди като го изключваха в сервиза работата на двигателя се променяше ! Сменихме и бубина пак никаква разлика ! :banghead: :banghead: scare :banghead: :banghead: Продължаваме да търсим проблема :bowdown Давайте други идеи дотук удрям на камък, за температурния датчик ми казаха ,че като е изключен трябва също след малко време да промени работата на двигателя но нищо не се промени . Днес все пак мисля да го сменя въпреки ,че почти 99% съм сигурен ,че няма да стане нищо но ще пробвам дано не съм прав! :bowdown

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 03 фев 2012 14:42

gospodin_1973
По- напред в темата пише , че са сменяни свещите и то 2 пъти.
Коя марка са и какво е означението им?? Съмнявам се в неподходящи свещи
Кабели за свещи си сменял - откъде са и каква марка?

Компресия имери ли, както ти бях писал по-рано ??? Двигатекя равномерно ли работи или има пропуски на ПХ?
Ако всички тези неща са здрави и наред се съмнявам в износени писти на дроселовата клапа. Цената на нова никак няма да ти хареса, а "втора младост" клапа не се знае в какво положение ще е.

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”