понякога не пали Бора 1,9 ТDI PD 115 к.с. 1999 г. -РЕШЕНО!
-
- Автомобил:
- Двигател:
понякога не пали Бора 1,9 ТDI PD 115 к.с. 1999 г. -РЕШЕНО!
Здравейте колеги, прочетох доста теми по въпроса за непалене на дизел, но не намерих подобен на моя проблем. Става въпрос за Бора 1,9 ТDI PD 115 к.с. 1999г. При мен няма значение зима ли е или лято, дали не е палена 5 дни или току що съм я изгасил, просто не пали. Забелязах, че това се случва,когато при даване на контакт не ми светва лампата за свещите. Да поясня, че нормално няма значение дали свещите подгряват или не, контролната лампа на свещите си светва при даване на контакт (може да е само за секунда, но светва). В повечето случаи всичко това ми се е случвало, когато колата си е загряла до нормална температура и след като съм я угасил, непосредствено след това няма палене, но се е случвало и при напълно изстинал мотор. Понякога с месеци не съм имал проблем, а друг път ми го прави за един ден по няколко пъти. Благодаря Ви предварително за всички съвети, които ще ми дадете.
Последна промяна от na6enetsa на Пон 13 фев 2012 19:15, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Re: понякога не пали Бора 1,9 ТDI PD 115 к.с. 1999 г.
Има много изписано по темата. Проблема ти е в ECU Relay (Engine Control Relay) - номер 109 (при теб май беше то, погледни в аутодатата) . Намира се върху панела над педала на съединителя.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Същият проблем имам и аз много дразнещо,някои път ми се е случвало и на бензиностанцията да я изгася и да не може да запали.В момента съм дам Бората на майстор,ако я оправи ще пиша какво и е било!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
на кой майстор в казанлък имаш доверие колега , да знам все пак ако ми се наложи 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги! Вчера най-накрая след като отпусна малко времето реших да се поровя и да потърся това реле 109. Оказа се наистина над педалите и може да се каже, че стигането до него е сравнително лесно. Преди това го намерих в ауто датата и разгледах схемата. Там е показано как да се провери. Закачих го по указаната схема и се оказа, че не дава никакви признаци да работи. Днес сутринта отидох до едно магазинче за авточасти (като носех въпросното реле с мен). Казах им, че търся реле 109, но не знаеха за какво става въпрос, така че го потърсиха по номенклатурен номер и го откриха веднага. Струва само 13 лева. Веднага се върнах при колицата и го "боднах на мястото му". Със свито сърце завъртях контактния ключ и О ЧУДЕСА
лампата за подгрев на свещите светна. Благодаря на колегите които ме насочиха към това реле 

Върни се в “Дизелови агрегати”