Български бутала

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Български бутала

Мнениеот hooligan_sk » Нед 29 яну 2012 21:30

rabotnika написа:Позасилихте нещата доста
Завода се намира на съседната улица където живея сега наистина правят бутала за VW за първоначално вграждане само за SDI моторите всчко останало което казвате за бентлита ала бала са митове и легенди
Ковани бутала правят да за ИФА обаче навремето по комунизма е беше доста силен завод но сега работи на 20 30% от капацитета си което не е нещо особенно

Колега, не искам да казвам от кой съм го разбрал, но чух че правят бутала и за други мотори, например 2.0 в А4(Б6). Тоест по-точно е да се каже че много мотори на ВАГ са с еднакви масови размери на буталата като 79,5 например и от завода могат да се вземат бутала за много мотори с добро качество за смешни пари. Гледах каталога им за ВАГ - ми те имат всички мотори които се сетих да потърся :beer

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Нед 29 яну 2012 22:12

stefan4o написа:А някой знае ли каква е ориентировъчната цена на буталата. Понеже в магазина са от порядъка 120 или 140 лв. комплект със сегменти (за бройка бутало + сегменти). Или поне имам такива спомени.

По спомени от около преди 2год,комплект бутала+сегменти за Пасат Б3 1.8 АБС беше около 250лв(всичко,2-ри ремонт)!

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Нед 29 яну 2012 22:16

pas1.8mi написа:
stefan4o написа:А някой знае ли каква е ориентировъчната цена на буталата. Понеже в магазина са от порядъка 120 или 140 лв. комплект със сегменти (за бройка бутало + сегменти). Или поне имам такива спомени.

По спомени от около преди 2год,комплект бутала+сегменти за Пасат Б3 1.8 АБС беше около 250лв(всичко,2-ри ремонт)!

Колегата се интересуваше от цената на българските бутала от Разград. В главата ми се върти 6-7лв/бр :да:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 29 яну 2012 22:19

Да е чак такава разликата не вервам - 100+ лева за Колбеншмит примерно и 6-7 лева за българско... Тия хора там нали и те заплати вземат :wink:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Нед 29 яну 2012 22:23

stefan4o написа:Да е чак такава разликата не вервам - 100+ лева за Колбеншмит примерно и 6-7 лева за българско... Тия хора там нали и те заплати вземат :wink:

Самите бутала като детайли и себестойност почти нищо не струват. Това което се спомена беше комплект от 400лв + от Порше БГ, срещу 50-60лв за същия от Разград. Нищо по-конкретно не мога да кажа обаче, това съм чул и го давам като пример. Според мен си струва да се проучи :да:

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 29 яну 2012 22:33

stefan4o написа:Да е чак такава разликата не вервам - 100+ лева за Колбеншмит примерно и 6-7 лева за българско... Тия хора там нали и те заплати вземат :wink:

Преди 15 години си купих разградски бутала (само бутала, без сегменти) за ладата от магазин за авточасти за 20 - 30лв и бях много доволен.
Тя тая фирма си има телефони за контакти, нищо не пречи утре да им звънна да питам за цените, от доста време искам да си направя експеримент със по-висока степен на сгъстяване. 6 - 7лв ми се вижда нереално ниска цена на дребно, но предполагам, че ще е драстично по-евтино от цена в магазин и то за неизвестно качество.

Потребителски аватар
DA@KA
Автомобил: Caravelle
Двигател: ACV 1998

Мнениеот DA@KA » Нед 29 яну 2012 22:51

Бутала за Лада 1500 са 95лв.за Фиориното 1.7Д ми искаха 250лв.Това е цена само на бутала,отделно сегменти.Цени преди поне 2 години са това.

Потребителски аватар
damqnski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот damqnski » Нед 29 яну 2012 23:55

Явно под носа ни има фирма която предлага добро качество на народни цени :да: А към колегата rabotnika как седи въпроса като има само за СДИ моторите поръчкови може ли по чертеж да се направи буталото харесвам си някое от фирма еди коя си .. със подходяща степен на сгъстяване казвам им за кой мотор на ВАГ групата и готово? А и ако наистина имат и хубави ковани според мен на такива места като тук да се разчуе за такива фирми като тази, много колеги ще останат доволни според мен ако си купят нещо свесно за малко пари а не дават луди пари само защото пишело нещо на кутията :!: :beer
Аз лично ако има бутала за 1.6 със по висока степен бих си купил щом са хубави искам да се заиграя с едно моторче искам да видя потенциала му и имам няколко идеи и това ще е супер защото няма да се дават луди пари за нещо което може да се окаже неудачно или пък да се счупи

Потребителски аватар
rabotnika
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: AJM++

Мнениеот rabotnika » Пон 30 яну 2012 9:38

Не съм азъл че не правят други битала освен за сди в каталога ги имат ама в наличност....... едвали
И какви а тия глупости буталата им стрували 6,7лв ако комплект бутала със сегменти за даден автомобил струва 300лв на Дружба ще струват 220лв
Бутала по чертеж правят ама цената за 4бр........... сигурно ще надхвърля цената на цялата кола че и повече и пак казвам ковани бутала се правят само за ИФА инякъкви други камиони за коли не

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Вто 31 яну 2012 22:23

rabotnika написа:Позасилихте нещата доста
Завода се намира на съседната улица където живея сега наистина правят бутала за VW за първоначално вграждане само за SDI моторите всчко останало което казвате за бентлита ала бала са митове и легенди
Ковани бутала правят да за ИФА обаче навремето по комунизма е беше доста силен завод но сега работи на 20 30% от капацитета си което не е нещо особенно

Днес минах от там , доста западнало изглежда поне отвън . Изобщо не личи , че се работи вътре :lol:

Потребителски аватар
pas1.8mi
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Сря 01 фев 2012 11:27

hooligan_sk написа:
pas1.8mi написа:

Колегата се интересуваше от цената на българските бутала от Разград. В главата ми се върти 6-7лв/бр :да:

Колега,проверих и е така,250лв е бил комплекта(бутала и сегменти) преди около 2год.По това време "марково" бутало стуваше около 130лв/бр.

Ventsi002
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ventsi002 » Съб 04 фев 2012 14:29

Аз нямам Фолксваген.Регистрирах се тук само за да ви кажа никога да не взимате бутала от тази фирма;никога да не си го помисляте дори.Горещо ви съветвам също да не си помисляте за български мотовилки,бутални болтове,скрепителни болтове.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Съб 04 фев 2012 23:38

Ventsi002 написа:Аз нямам Фолксваген.Регистрирах се тук само за да ви кажа никога да не взимате бутала от тази фирма;никога да не си го помисляте дори.Горещо ви съветвам също да не си помисляте за български мотовилки,бутални болтове,скрепителни болтове.

Що?
Иначе и аз мога да напиша "Аз имам фолксваген. Горещо ви съветвам също да не си помисляте да повярвате на колегата Ventsi002". Ако си имал приключение с тях, сподели!

Потребителски аватар
feikot
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Съб 04 фев 2012 23:45

velinsl написа:
Ventsi002 написа:Аз нямам Фолксваген.Регистрирах се тук само за да ви кажа никога да не взимате бутала от тази фирма;никога да не си го помисляте дори.Горещо ви съветвам също да не си помисляте за български мотовилки,бутални болтове,скрепителни болтове.

Що?
Иначе и аз мога да напиша "Аз имам фолксваген. Горещо ви съветвам също да не си помисляте да повярвате на колегата Ventsi002". Ако си имал приключение с тях, сподели!

Логично е !

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Сря 08 фев 2012 16:05

И да искам няма да им се обадя. Нямат бутала за ABF mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”