Аз незнам моят дори колко е ... но според мен е слаб,защото зарежда акумулатора,но преди време го бях сложил в друга кола и после като го върнах първите дни въртеше като луд стартера,това ме кара да мисля че е слабичък,може и 55А ....... тези дни ще го сменя с 90А ...
За сега с новото реле,зарежда много добре.Преди това никога не е качвало до 14 волта ... а релето пак беше сменявано на скоро!
Изгаряне на реле алтернатор при даване на ток?Може ли ...?
- sportul
- Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
- Двигател: RHR Delphi DCM
Re: Изгаряне на реле алтернатор при даване на ток?Може ли ...?
тока и напрежението излизат от статора , а регулатора ги регулира чрез промяна на магнитното поле на ротора ,статора и ротора не са свързани въобще ,така че регулатор ти е изгорял съвсем случайно пак е щял да изгори и без да подаваш ток
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Изгаряне на реле при даване на ток?Може ли ...
sportul,
Недей да се месиш в божиите дела
И аз мислех, че проблема ще е в статора, ама не познах.
zfa159 написа:обаче се получават много големи и резки промени на тока и напрежението при даването на ток на друга кола и е божа работа какво ще реши да цъфне.
Недей да се месиш в божиите дела

И аз мислех, че проблема ще е в статора, ама не познах.
-
- Автомобил:
- Двигател:
sportul написа:тока и напрежението излизат от статора , а регулатора ги регулира чрез промяна на магнитното поле на ротора ,статора и ротора не са свързани въобще ,така че регулатор ти е изгорял съвсем случайно пак е щял да изгори и без да подаваш ток
Може и така да е .. аз го свързах с този момент при даването на ток,защото точно след това ми светна,че не зарежда.Но добре ,че минах само с едно реле... Скоро ще си взема алтернатор 90А от колега в форума

- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Да ползвам темата да попитам, аз като давам ток, не гася двигателя, обаче '+' кабела го държа точно в средата на '+' клемата акумулатора. Дали така се намалява вероятността от прецакване на алтернатора?
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Нищо не предпазваш
Ако искаш да си предпазиш алтернатора си вземи китайски кабели с китайски щипки - те си имат вградена защита от претоварване, а именно скапани щипки и малко сечение на бакъра и в резултат максималния ток, който може да премине през тях не е толкова опасен
А по-сериозно след свързването на двата акумулатора двигателя трябва да работи поне няколко минути за да се възбуди и умрелия акумулатор и тогава да се върти със стартера, така риска за алтернатора е по-малък и шанса да запали без много въртене е по-голям.

Ако искаш да си предпазиш алтернатора си вземи китайски кабели с китайски щипки - те си имат вградена защита от претоварване, а именно скапани щипки и малко сечение на бакъра и в резултат максималния ток, който може да премине през тях не е толкова опасен

А по-сериозно след свързването на двата акумулатора двигателя трябва да работи поне няколко минути за да се възбуди и умрелия акумулатор и тогава да се върти със стартера, така риска за алтернатора е по-малък и шанса да запали без много въртене е по-голям.
znainainai написа:Затова най-правилният начин за даване на ток е?!
Закачаш колата със умрелият акумулатор чакаш 10мин за да се повъзбуди умрелият акумулатор и тогава палите мъртвеца. Пробвано е от мен мнооого пъти действа безотказно. ....
Моето уважение пич, но на умрял акумулатор ток не се подава! Подава се ток на акумулатор неспособен да завърти сам стартера, оказваш помощ на акумулатора при паленето, а не палиш колата през кабелите. На тоя умрелия и ток да му подадеш, и ракия да му налееш, все тая, мъртвец не може съживиш.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
[quote="joromnt"][/quote]
Явно не си разбрал жаргона на Знайко
ПП За ракия не знам дали ще помогне, ама в Ютюб има едно клипче как възкресиха един акумулатор, като му наляха червено вино и колата запали

Явно не си разбрал жаргона на Знайко

ПП За ракия не знам дали ще помогне, ама в Ютюб има едно клипче как възкресиха един акумулатор, като му наляха червено вино и колата запали

Най-добре е да се разкачи едната клема на "мъртвеца" и падаващата кола със загасен мотор.
Ако са читави кабелите пали без проблем и вероятноста от щети е минимална.
Ако са читави кабелите пали без проблем и вероятноста от щети е минимална.
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Както по-горе се написа винаги оставяйте автомобила да работи поне 10-15 минути, за да има време поумрелия акумулатор на другия автомобил да се зареди малко и после няма проблеми с паленето или поне досега аз не съм имал.