Ах теа студове

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
greddy90
Автомобил:
Двигател:

Ах теа студове

Мнениеот greddy90 » Пон 30 яну 2012 13:30

1. Задния ми амортисиор тропа.
Не че не знам, че е испуснал ама просто ми е интересно в теа студове (-10c) когато карам тропа се едно на желязо удря апък като я оставя в някой подземен паркинг да поотпусне (20мин) се оправя на какво може да се дължи. Според мен да е влязла вода ама пък ддз според вас какво е?

2. Всичко що е по вратите предните замръзва.
Говорим за ключалки, механизма за отравяне и прозорци. В чудо се видях. То е нормално ама чак пък толкова. Вчера след отваряне на прозореца после се наложи подземен паркинг около час и около 4 шишета гореща вода (което не е оптималното решение ама ко да се прай няма как да заключа колата с отворен прозорец) и помалане леко с раце. Че чак тогава успях да го затворя.

3. Направя ли грешката ръчна да дръпна после гледай сейр death

Ужас facepalm

Потребителски аватар
kgdim
Автомобил: MK4 Black ...
Двигател:

Re: Ах теа студове

Мнениеот kgdim » Пон 30 яну 2012 13:54

Топлата вода е нож с две остриета за момента помага ама после не може да изсъхне и в тия миносови температури леда е пак в действие :012:
За това има разни препарати за ключалки, уплатнения и др. но за това трябва да се мисли преди големите студове.

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Пон 30 яну 2012 14:11

Тази тема изобщо не е за техн.раздел.
1.Тропа ти амортисьора - смени го.
2.Замръзват ти уплътненията - смажи ги
3.Замръзват ти ръчната - ми не я дърпай :lol:
Не си само ти с неволите.Карай си колата и да не ти пука

Потребителски аватар
greddy90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greddy90 » Пон 30 яну 2012 14:16

Абе не че нещо ама примерно стъклото как да го смажа? Да го полея с масло или как? то по твойта логика дай да не припарвам до колата. И за амортисиора съм писал знам, че е за смяна но ми е интересно защо тропа само на минусуви температири а иначе не. Ама кой да прочете! Аман от умни хора. Дет искат да помогнат.

Последна промяна от greddy90 на Пон 30 яну 2012 14:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пон 30 яну 2012 14:18

Морските не са свикнали със студа явно :lol: .

За бравите - WD40
за гумите - глицерин
за ръчната - само крачна :D и паркиране на скорост , никога в баир ако няма дърво на близо mhihi .

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Пон 30 яну 2012 14:21

Благодаря ти за комплимента :lol: Амортисьора ти лопа при по-ниски температури,понеже предполагам са маслени,а от студа маслото променя вискозитета си.Кажи речи става по-гъсто,та затова колата вози като каруца при минусови температури :lol: Взимаш си едни на Bilstein двойнодействащи и ще се родиш. А относно замръзването...мажеш с глицерин.А за да не ти замръзва ръчната я ползвай по-често или и прави една профилктика през известен интервал от време :wink:

П.П. да деее парафин ... глицерин беше друго :lol:

Последна промяна от IvailoOo на Пон 30 яну 2012 14:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Пон 30 яну 2012 14:26

Ненапразно зимата иска подготовка за техниката колега :beer

владислав
Автомобил: VW T Roc
Двигател: DXD TSI 2025

Мнениеот владислав » Пон 30 яну 2012 14:28

В няколко теми вече чета как се препоръчва глицерин, но той пак замръзва (не замръзва а водата го отмива, така че затова не е вършил работа, явно колегата дето маже от години няма проблем с уплътненията), парафин може би искат да напишат, патил съм от глицерин.
Аз си пръскам уплътненията с тези спрейчета за табло в тях има силикон (тъкмо мирише и приятно), ако не със силиконов спрей, а за механизма на ключалката вд-40.

Последна промяна от владислав на Пон 30 яну 2012 16:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пон 30 яну 2012 14:31

владислав написа:В няколко теми вече чета как се препоръчва глицерин, но той пак замръзва, парафин може би искат да напишат, патил съм от глицерин......

На мен не ми е замръзвал глицерин , поне не и при минус 20 - 22 градуса , на по-ниска не знам mhihi . Ползвам го от години и съм доволен . На седмица - две трябва да се маже отново :да: .

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Пон 30 яну 2012 14:50

Kолеги,а възможно ли е да замръзнат и като се свият повече да не отпускат.Тъкмо влизам в къщи и мислех и аз да пускам тема и виждам че не е само при мен този проблем.Извинявам се на колегата че му ползвам темата.Бетер от каруца докато се прибера.Като я погледнах от лявата страна едва ли не тръшната задницата върху гумата а от дясно по малко ама все пак се усеща пружината.Отляво никакво действие.То явно че надолу не може повече ама защо не иска да се върне обратно.Ще се оправи ли на този студ или да търся гараж :!: .Явно ще ги натиря тези амортесьори ама не в този студ. :banghead:

Последна промяна от Bioside на Пон 30 яну 2012 15:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пон 30 яну 2012 15:05

За амортисьорите - и при мен е така, замръзват ако не я мърдам 4-5 дена и стои на -15, -20 защото са си стари и на доста километри и решението за момента за мен си е с водоструйка преди да пътувам някъде извънградско докато се сменят - изпяли са си песента... Ето я моята легнала със задните 2 замръзнали(нямам регулируемо окачване) - е няма такава возия :Mr Green Fun

Изображение

Иначе твоите колега на колко километра са или в какво състояние?

Потребителски аватар
madwifi
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: 1.9D AEF

Мнениеот madwifi » Пон 30 яну 2012 15:17

Наскоро сменях задните амортисьори на Полото. Единия точно така замръзваше и тропаше. Деня когато ги смених беше доста топло и като свалих амортисьора и го обърнах наобратно, такава гняс потече че не е истина. Амортисьорите бяха маслени и потече масло смесено с вода. Така че освен смяна друго не помага.

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Пон 30 яну 2012 15:35

Нямам представа за реалните и километри колега, ама возията ми харесва а и не са изтървали.Сега ходих да я гледам пак.Почнала да се поизправя ама следващия път пак ще е така.Оня ден като го направи за пръв път направо ме изплаши.Имах чувството че задните гуми са на ексцентрици и сама се повдига отзад.Първо от едната и веднага от другата страна.Направо си марширува :mrgreen: Слизах гледах я ама не беше така изсипана и на връщане се оправи.Тъкмо мислех да я хваля Спаска,че за 2 год.нищо не ми е родила и ето ти изненада mhihi

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”