захранване за CD,проблем/решено
-
- Автомобил: Seat Toledo 2000
- Двигател: AEH1.6 101hp
захранване за CD,проблем/решено
От скоро карам това поло 6н, махнах му касетофончето и си сложих от предишната кола Sony mp3 cd,от най простите. Появи се следния проблем, като е запалена колата ЦД-то работи, като изгася пак работи, като извадя ключа и прекъсва захранването. Като цяло това не е голям проблем, но ми се губят настройките и часа, което ме дразни. Явно захранването е вързано някак към ключа, но това не ставаше с предишното касетофонче. А по кабелите не съм пипал нищо, имаше си евро букса и просто го включих, освен на предишното двата кабела да са били вързани на късо- мисля че червения по спомен беше единия а другия, когато е изключениа колата -жълт, ако не бъркам. Това има ли някакво просто решение или да връзвам на постоянния плюс захранването- което не е гот ако се забрави няколко дни пуснато ЦД-то. 

Последна промяна от dedicha на Вто 31 яну 2012 19:11, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: захранване за CD,проблем
вържи на постоянен плюс само кабела който ит е за настойки и т.н този който ти се води за паметта на радиото
-
Нещо не мога да схвана, има два захранващи кабела, според упътването:
ЖЪЛТ -постоянно захранване
ЧЕРВЕН -захранване, което се изключва
Като извадя ключа според мен изчезва постоянното захранване, защото се губят настройките.
Нещо не схващам кое с кое да свържа, че да не изчезват настройките
Щом жълтия е постоянния, значи като извадя ключа и той прекъсва, а не би трябвало,значи за жълтия трябва от някъде да взема постоянен + ? Примерно от запалката?
ЖЪЛТ -постоянно захранване
ЧЕРВЕН -захранване, което се изключва
Като извадя ключа според мен изчезва постоянното захранване, защото се губят настройките.
Нещо не схващам кое с кое да свържа, че да не изчезват настройките

Щом жълтия е постоянния, значи като извадя ключа и той прекъсва, а не би трябвало,значи за жълтия трябва от някъде да взема постоянен + ? Примерно от запалката?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Щом жълтия е постоянния, значи като извадя ключа и той прекъсва, а не би трябвало,значи за жълтия трябва от някъде да взема постоянен + ? Примерно от запалката?[/quote]
точно така
точно така
-
Оказа се, че явно на полото тези кабели са на обратно, размених жълтия с червения и сега паметта не се губи, като се извади ключа. Проблема решен.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”