Изтече маслото от ДВГ-Голф 3 АБУ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Изтече маслото от ДВГ-Голф 3 АБУ

Мнениеот stefarata » Пон 30 яну 2012 17:19

Не бях палил 2-3 дена колата. Днес запалих и тръгнах малко да я поразкарам. Зех и фотоапарата да поснимам че има мн сняг и какво да видя-под колата капе масло и то доста :bishop . Веднага я изгасих,дигам капака и кво да видя- ами маслото е малко над минимума,а беше на макс, май антифриза е избил отнякъде защото около свещите е мокро обилно, не палих колата повече а ме дръпнаха до нас. Какво да очаквам?? Дали е избила гарнитурата на главата??Маслото течеше някъде зад пробката на картера. Мога ли да я закарам на майстор или само с платформа? Не е прегрявала,имах леко сълзене от гарнитурата ама това направо ме разби :screwy

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Re: Изтече маслото от ДВГ-Голф 3 АБУ

Мнениеот snupeca » Пон 30 яну 2012 17:33

Ако маслото ти е било на максимума, в комбинация със замръзнала картерна вентилация, винаги си намира от къде да избие.. Провери дали ги е смесило - щеката виж и разширителния съд и ще стане по-ясно. :roll:

Потребителски аватар
stefarata

Мнениеот stefarata » Пон 30 яну 2012 17:49

snupeca написа:Ако маслото ти е било на максимума, в комбинация със замръзнала картерна вентилация, винаги си намира от къде да избие.. Провери дали ги е смесило - щеката виж и разширителния съд и ще стане по-ясно. :roll:

ами и аз предполагам че е замръзнала картерната вентилация,все пак навънка е -16 градуса. А откъде може да е избило маслото-семеринг или??? На щеката е нормално на цвят. Антифриза и той е нормален на цвят.

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пон 30 яну 2012 17:57

На канал ще се види най-добре, забележи дали ще капе още или не, но предполагам гарнитура на картера :roll:

Потребителски аватар
stefarata

Мнениеот stefarata » Пон 30 яну 2012 19:07

snupeca написа:На канал ще се види най-добре, забележи дали ще капе още или не, но предполагам гарнитура на картера :roll:

а защо е избил антифриза

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”