Golf MK4 1.8т AGU проблем с ABS
- nesho_1983
- Автомобил:
- Двигател:
Golf MK4 1.8т AGU проблем с ABS
при диагностикана vag com дава грешка 01267 hidryulic pump(v64)- signal outside specificatiions-intermittent колеги ако някой знае какво може да е нека пише, че лампата на ABS-са свети и направо няма оправяне пробвах да изтрия грешката но не я трие 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с ABS на голф 4 1.8т AGU
помпата на абс-а ти е заминала колега,димек модула
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Ако не се намери друго решение и ти се наложи да сменяш ABS модула, може да се смени само електрониката, стига самото моторче на помпата да работи. Ако колата ти е само с ABS не е особено скъп. Ако има АSR или ESP цената започва да се вдига.
- nesho_1983
- Автомобил:
- Двигател:
колеги колата е само с ABS без други системи
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Внимавай за номера на електронния блок - той трябва да е същият на всяка цена като търсиш нов. Смяната не е сложна. Ако не се лъжа, може да стане и "на място" - сваляш само електрониката, без да вадиш целия модул и сменяш.
- Erazer
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL 2000
Аз имам 1 въпрос относно АБС-а. Сменях спирачна течност и педала ми омекна след това и не спираше така добре както преди. Обезвъздушавах, смених помпата,но ефекта беше малък и ми казаха че проблема бил в АБС-а. Възможно ли е да има въздух там след смяната и от това да е и дали през VAG-COM има опция да се обезвъдуши или с времето сам ще се оправи или трябва да се сменя целия модул?
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Обезвъздушаването с помощта на vcds става така: http://www.ross-tech.com/vag-com/cars/absbleeding.html
Щом си сложил нов модул, той е пълен с въздух. Трябва или да направиш горната процедура или да идеш в сервиз, където ще ти я обезвъздушат с машина, която поддържа налягане (около един бар) на казанчето горе и същевременно събира изтеклата течност от пробките на колелетата.
Аз на твое място бих отишъл при майстор. Спирачките не са шега работа.
Щом си сложил нов модул, той е пълен с въздух. Трябва или да направиш горната процедура или да идеш в сервиз, където ще ти я обезвъздушат с машина, която поддържа налягане (около един бар) на казанчето горе и същевременно събира изтеклата течност от пробките на колелетата.
Аз на твое място бих отишъл при майстор. Спирачките не са шега работа.
- Erazer
Не съм сложил нов модул,но ми казаха че от него е проблема, системата е обезвъздушавана но ме съмнява дали няма въздух останал в абс модула и от това да става така и дали чрез диагностика може да се изчисти или трябва нов модул да се взима ако се е прецакал нещо при смяната на течността...
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Съжалявам, не съм дочел
Не пречи на направиш процедурата, която ти посочих от сайта на Ross-Tech. Ако има въздух, ще го изкараш, а ако не - няма да навреди
Някакви грешки на адрес 3 (ABS Brakes) излизат ли?

Не пречи на направиш процедурата, която ти посочих от сайта на Ross-Tech. Ако има въздух, ще го изкараш, а ако не - няма да навреди

Някакви грешки на адрес 3 (ABS Brakes) излизат ли?
- Erazer
Не съм го тествал още, трябва да я закарам на диагностика,но не знам в Бургас къде може да ми го направят това иначе лампата на таблото не свети. Аман от "майстори" все нещо ше ти прецакат по колата...Дано е от въздух в системата че 2-ра ръка абс е 200лв. Друг път ще се замисля дали да си сменям спирачната течността, че после само ядове...
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Течността е добре да се сменя на 2 години, така е казал производителят. Макар че 2 години според мен е леко пресилено, си има физично обяснение за това - така че добре си сменил.
В Бургас не мога никого да ти препоръчам за съжаление. Но ако имаш приятел с диагностичен кабел, направете обезвъздушаването. Ако не.. порърси в раздел "сервизи" към кого да се обърнеш в Бургас.
Успех и пиши какво е станало
В Бургас не мога никого да ти препоръчам за съжаление. Но ако имаш приятел с диагностичен кабел, направете обезвъздушаването. Ако не.. порърси в раздел "сервизи" към кого да се обърнеш в Бургас.
Успех и пиши какво е станало

- nesho_1983
- Автомобил:
- Двигател:
колеги проблема при мене беше нагорял бушон от тези които стоят вьрху акумолатора почистих ги и се отрави за сега
- Erazer
Проблема беше в недобро обезвъздушаване. Отидох на друго място и ми го направиха на включен двигател и на подемник дигната колата и сега всичко е наред
.

- nesho_1983
- Автомобил:
- Двигател:
колеги отново проблема с АБС, днеска ми светна отново лампата и реших че пак е нагорял бушона , почистих го но без резултат, смених и гнездото на бушона но вече явно не е от него явно имам проблем с модула ако някой може да помага, чувал сьм че се правят
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Каква грешка ти дава? Не бързай да сменяш/поправяш модула. Лампата постоянно ли свети или от време на време изгасва? При мен се беше появих подобен проблем и се оказа, че не прави добър контакт буксата, която е на самия модул. Почистих пиновете и тръгна...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”