Голф4 - Проблем с бравата на шофьорската врата!
- geleto91
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф4 - Проблем с бравата на шофьорската врата!
Проблема го установих днес точно от къде идва! Като заключиш колата от вътре от копчето за заключване и след това като дръпнеш ръчката за отваряне на вратата самата врата само се отключва, при второто дърпане дръжката остава свободна все едно е откачено жилото. Няма отваряне нито отвън нито от вътре! Проблема е чисто механичен и се получава при по използвани коли(моята е на 208 хил. км.). Та въпросното заключване няма никакъв начин за отваряне, свалях кората дърпах жила и т.н. и не става. Ключаря ми показа начина за отваряне. Пробива се една дупка с много дълга бургия в самата брава точно до палчето за заключване и от там се дърпа един палец вътре в бравата, след като се махне стъклото и уплътнението отвън около стъклото разбира се иначе няма шанс! Надявам се темата да е полезна на колега с подобно положение. След интервенцията вече 3-ти ден карам колата и няма никакъв проблем!
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Точно този ефект се получава от Пренатегнато(презацепено) жило на дръжката !Регулира се(презацепва ) се така,че да имаш около поне 5-10мм празен ход на дръжката,преди да се отвори вратата!Казвам ти го отличен опит(добре,че ме светна за това Мишо от Герман преди време)!
- geleto91
- Автомобил:
- Двигател:
Ще пробвам и ще пиша да видим какво ще излезе!
-
Христо Стайков
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,следя ти темата и реших да пробвам на моята кола днес,при заключване отвътре с копчето като дръпна с лоста се отваря само моята врата,другите не се задействат,когато пробвам да отключа с копчето всичко си действа,колата ми е с 4 врати,но мисля,че принципа е един и същ.При теб какво става при отваряне отвътре с копчето а не с лоста.
- geleto91
- Автомобил:
- Двигател:
При мен проблема ми е, че като заключа с копчето и после дръпна ръчката и палчето се вдига и после като дръпна ръчката да се отвори врата и не ще, днес пак го направи тоя номер и си я отворих като пак разглобих кората!
-
Христо Стайков
- Автомобил:
- Двигател:
(При мен проблема ми е, че като заключа с копчето и после дръпна ръчката и палчето се вдига и после като дръпна ръчката да се отвори врата и не ще, днес пак го направи тоя номер и си я отворих като пак разглобих кората)
А ако пробваш отново да заключиш с копчето и след това да отключиш с него и чак тогава да дърпаш лоста за отваряне,дали няма да ти се размине свалянето на кората.
А ако пробваш отново да заключиш с копчето и след това да отключиш с него и чак тогава да дърпаш лоста за отваряне,дали няма да ти се размине свалянето на кората.
- geleto91
- Автомобил:
- Двигател:
Не, няма такъв вариант!
-
drifting
- Автомобил: passat b5
- Двигател: AKN
И аз имам такав проблем.Като заключа колата и след това я отключа и не мога да отворя шофьорската врата.Моето решение на проблема е.Удрям леко дръжката на вратата и готово вратата се отваря. 
drifting написа:И аз имам такав проблем.Като заключа колата и след това я отключа и не мога да отворя шофьорската врата.Моето решение на проблема е.Удрям леко дръжката на вратата и готово вратата се отваря.
И при мен така се оправи , мерси колега за съвета.

- geleto91
- Автомобил:
- Двигател:
При мен не става, ключарите са ми приятели и ми показаха лесен начин за отварянето, но няма да казвам какъв е, че какви ли не хора четат форума и може да им е от полза. Ако някой не може да си отвори голфчето нека ми пише Л.С.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”