Замръзнала клетка на акумулатор.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Замръзнала клетка на акумулатор.
Здрасти бандата.От няколко дена не съм палил колата,защото не ми е трябвала.Днес обаче трябваше да ходя да си взимам талончето за психото и колата не запали поради липса на ток.Взех зарядното от тъста,качвам акумулатора и след отварянето на клетките установих,че едната е замръзнала.Не беше замръзнала толкова,че да е на лед,а течността беше станала на каша.Имали шанс този акумулатор да изкара още малко поне или да търся нов?
Последна промяна от rosen79 на Вто 31 яну 2012 18:56, променено общо 1 път.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Замръзнала клитка на акумулатор.
Щом е замръзнала само една клетка вероятно е окъсила, пробвай да го заредиш, но едва ли ще изкараш зимата с този акумулатор.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Ми зареждам го в момента.Прави ми впечатление,че всички клетки бълбукат,а само тази не.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:

Вечна му памет

Питай гугъл откъде да си купиш друг.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Замръзнала клетка на акумулатор.
4 години ме слушаше говедото му с говедо.Ще го мъча до край.Колкото изкара още изкара.Са няма пари за друг.

- SCALE
- Автомобил: Seat Leon TDI 110 hp
- Двигател: AHF 2000
Ако ти се занимава - излей го в един пластмасов леген , изчакай да се утаи , излей чистото в друг съд и хвърли утайката , после промии акумулатора с дестилирана вода и сипи по равно в акумулатора чистия електролит , долей с дестилирана вода и зареди до гъстота 1.28 ( май толкова беше ?) и успех с " реанимацията ".
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
SCALE написа:Ако ти се занимава - излей го в един пластмасов леген , изчакай да се утаи , излей чистото в друг съд и хвърли утайката , после промии акумулатора с дестилирана вода и сипи по равно в акумулатора чистия електролит , долей с дестилирана вода и зареди до гъстота 1.28 ( май толкова беше ?) и успех с " реанимацията ".
Колега, боб по касапски знаеш ли как се прави?
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Стопляш акумулатора и отиваш на майстор да премери гъстотата на електролита. Ако е рядък се източва и се долива с готова смес (воден разтвор на сярна киселина). Днес правих тази процедура и след това на товарната вилка се представи по-добре от нов

- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
И аз обмислям варианта да го закарам на някой майстор да му смени целия електролит.Поне до следващата зима ако може да избута.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
radi_nrj написа:Стопляш акумулатора и отиваш на майстор да премери гъстотата на електролита. Ако е рядък се източва и се долива с готова смес (воден разтвор на сярна киселина). Днес правих тази процедура и след това на товарната вилка се представи по-добре от нов![]()
![]()
А окъсена клетка имаше ли, а мармот да го увие в станиол

Боб по касапски се прави по следния начин:
слага се 500г боб и 2 л вода на котлона и се оставя да ври 40минути, после се изхвърля водата и се слага друга леко подсолена вода и малко червен пипер и се оставя да ври още 1ч и 20м. После тенджерата се сваля от котлона и много внимателно се излива в канализацията и на котлона се слага един тиган с 2 пържоли...
Този акумулатор има само хипотетични шансове да изкара до края на седмицата без значение от приложеното лечение.
Искрено пожелавам на колегата да има късмет и акумулатора да възкръсне и да изляза лош пророк. Ако го носиш на майстор първо му обясни за замръзналата клетка и за липсата на мехурчета в нея.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Естествено,че ще му кажа.Има и нещо друго,че мехурите на другите клетки започнаха много бързо да се появяват.Горе долу час след като го включих,а не трябва да е така.Може да е замръзнала тази клетка поради слаб заряд.Пак казвам не беше тотално замръзнала,а беше на скреж.Ще видим какво ще стане след като го закарам на някой специалист.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
В момента другите клетки се презареждат, а проблемната продължава да не реагира, ако имаш мултицет го изключи за 5 минути, закачи му някаква лампа от мигач или каквато имаш и му измери напрежението. И после напиши какво си измерил.
Днес се появиха доста теми за акумулатори, разгледай ги и ако някой си е купил нов го помоли да си размените старите акумулатори, 90% от акумулаторите, които отиват на боклука имат по-добри шансове да изкарат зимата от твоя.
Днес се появиха доста теми за акумулатори, разгледай ги и ако някой си е купил нов го помоли да си размените старите акумулатори, 90% от акумулаторите, които отиват на боклука имат по-добри шансове да изкарат зимата от твоя.
Последна промяна от ktamen на Вто 31 яну 2012 20:17, променено общо 1 път.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема е,че нямам мултицет.Иначе ми мина през главата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Виж сега,яко те наплашиха,но ти по стар български обичай ги качи на "хурката" и си дай обяснение на случилото се.А то е елементарно:въпросната клетка е била крайно разредена и течността в нея е с качество повече на "вода" отколкото на "сярна киселина".И какво се случва с водата при "минус" температури..замръзвааа..Разбира се,не е добре за батерията,защото ако се случи да стане "твърд" лед-тогава механично чупи клетката,но ако кашаво-има ШАНС,да заредиш...абе едно 5-8 часа,после му дай почивка-даже с лампа 21 W(мигач)-посвяткай час-два,после пак на зареждалката-докато "кипне" и тая клетка.Днес така направихме с един БоХ- силвер-замръзнали 4 от 6...ще живне май,или поне ще изкара до Май.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
ktamen написа:radi_nrj написа:Стопляш акумулатора и отиваш на майстор да премери гъстотата на електролита. Ако е рядък се източва и се долива с готова смес (воден разтвор на сярна киселина). Днес правих тази процедура и след това на товарната вилка се представи по-добре от нов![]()
![]()
А окъсена клетка имаше ли, а мармот да го увие в станиол![]()
![]()
Ей това съм пропуснал:
rosen79 написа:Ми зареждам го в момента.Прави ми впечатление,че всички клетки бълбукат,а само тази не.
Укъсена е клетка, няма как да се оправи.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”