Здравейте колеги,
2 дни не бях карал колата, и днес сутринта в студа я запалих, загря и тръгнах и при въртене на волана започна да се чува звук все едно се търка пластмаса в пластмаса, съвсем леко, някъде покрай волана е, но се чудя какво е.Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем?Мой приятел с бмв е36 имаше подобен проблем и се оказа някаква прожинка, но при мен положението може да друго.Нямам аербег на волана.Волана ми е такъв: http://upload-pictures.info/image-5903_4D888BA1.jpg

Голф3 - Стържене на пластмаса при въртене на волана?
- Вълков
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф3 - Стържене на пластмаса при въртене на волана?
Масата на клаксона. При изправено положение на волата погледни от лявата му страна има едно метално краче което издава този звук все едно от песъчинка 

- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
точно същата мъка имах скоро и не намерих решение.....стърже от медната пластинка на клаксона..чистих я свалях волана и всичко изглежда идеално ,не виждам как медната пластина ще издава такъв стържещт(все едно има песъчинка) звук като се трие в друга част пак от мед......и са гладки....даже има финна медна прах след стърженето...много неприятен звук,отделих му 15 чистения и едно сваляне на волана и ми писна вече,гледам и не намирам проблем но стърже и това е ....
- Вълков
- Автомобил:
- Двигател:
При мен се оправя като разместя масата нагоре надолу, но след време (месец два) пак се случва 

Пъхнете ръба на парцалче напоено леко в масло м/у волана и пластинката, поне при мен това има дълготрайно решение!
- Mihaylovv
- Автомобил: Passat 1.9 TDI 110 Hp
- Двигател:
И при мен беше така колеги, пръснах пластината с WD40 и вече няколко месеца нищо се не чува 

- SobieskIm
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колеги, всичко е точно вече, и аз го "смазах"

и при мен беше пластинката, само я натиснах надолу и спря. Преди това се чуваше силен стържещ звук.Пластинката се намира в долната лява част на основата на волана.Най-лесно ще я видите като отворите шофьорската врата клекнете и погледнете в процепа между волана и основата.
- piter_96
- Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
- Двигател: AFT 1997 AAM 1994
Аз го мазнах с грес и вече 2 месеца не съм го чул този неприятен звук. Дано и скоро да не се разстърже че ...
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
мойто стържене изчезна само ,както се появи само...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”