-19 С, с мъка , но запалих
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: -19 С, с мъка , но запалих
Ако щете вярвайте не бях палил голфа от 5-6 дена снощи към 20:30 (незнам колко градуса беше някаде около -20) След обилно поливане на едната врата я отворих.Подгрях го два пъти и след 2-3 секунди въртене запали без проблем и заработи нормално ,да не повярва човек. Голф 3 1Z
- martosac
- Автомобил:
- Двигател:
Вчера не успя, но за щастие днес с малко мъка Пасатора Б5 взе, че ме зарадва.
Черното петно обаче дето остави по снега под ауспуха, май не е добре
Черното петно обаче дето остави по снега под ауспуха, май не е добре

-
- Автомобил:
- Двигател:
Дам. Помпа или дюзи, компресията е последното нещо от което ще страда едно ТДИ.
Добре наобяд ходих и на сервиз да ми видат свещите и те са наред.... какво толкова го спират още -5 градуса, че на -5 пали без проблем,а на - 10 не иска вече ще се побъркам

Очаквам още предложения и съвети.
- tremendous
- Автомобил: Passat
- Двигател: AAZ
Днес в 6:30 сутринта ,в Пловдив , темепратура - 24° , не е пален от 2 дена, 1.9ТД пали от първия път само с 1 / едно / подгряване като естествено му е дръпнат авансатора. Няколко секунди след като е запалил го бутам и двигателя мърка. Нафтата е без добавки , без поливания на филтри и прочие... Какви са тези коли или по-точно какви са тези горива ,че коли 2000 г и нагоре палят едвам с НЯКОЛКО подгрева... баси , щом моя дърт пасат пали без проблеми не би трябвало другите камоли по-нови коли да имат проблеми
-
- Автомобил:
- Двигател:
То се видя от клиповете в някой теми, че като не иска да запали и 10 пъти да го подгрееш все тая. Затова се подгрява ВИНАГИ САМО 1 път, ако примерно нафтата е на желе това, че си подгрял 10 пъти изобщо няма да ти помогне. Подгряването повече от 1 път само съсипва свещите и акумулатора.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Тази сутрин в 7.20 в Димитровград беше -22 градуса.Подгрявам само един път /както винаги/ и взривявам.Колата е Пасат Б5 1.9tdi AHU/90к.с. Нафтата от туби с Кастрол тда,акумулатор Варта на 3-4 години,свещи Искра пак на толкова.Всяка година преди сезона си правя профилактика - акумулатор,зареждане,свещи,антифриз и т.н.
П.С. Абе то хубаво палим на точка,но колеги я кажете с какво разлеждате предния прозорец,че няма стъргане това нещо.Гледам някои пръскат с нещо като спрей...
Между другото Зафирата на бащата също пали без проблем тия дниллмай щи си променя мнението за тия Опели
П.С. Абе то хубаво палим на точка,но колеги я кажете с какво разлеждате предния прозорец,че няма стъргане това нещо.Гледам някои пръскат с нещо като спрей...

Между другото Зафирата на бащата също пали без проблем тия дниллмай щи си променя мнението за тия Опели

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Аз за палене паля от раз при -15 но след като колата поработи 10-15 минути почва да пуши бяло все едно димка съм запалил Пасат 131кс е колата
- marianchev
- Автомобил: Passat B5 + B6
- Двигател: AFN + BKP
Доста по-топло от -19, но все пак да кача клип от преди малко. Не ми хареса как запали този път, от понеделник не я палих когато беше -13 и беше запалила доста по-бързо. Май акумулатора няма да изкара дълго (дойде с колата и не му знам нито годините нито състоянието)
П. А и нафта нямам
П. А и нафта нямам

marianchev написа:Доста по-топло от -19, но все пак да кача клип от преди малко. Не ми хареса как запали този път, от понеделник не я палих когато беше -13 и беше запалила доста по-бързо. Май акумулатора няма да изкара дълго (дойде с колата и не му знам нито годините нито състоянието)
П. А и нафта нямам
А колега как така ти показва температурата вместо часовника?
- martosac
- Автомобил:
- Двигател:
добре само моя ауспух ли е хвърлил черно петно на снега
П.С. като отиде да снимаш под ауспуха, заклевам се че ми замириса на нафта

на -20 днеска сди-то в 6 в софия пали пак без да се замисли.Само,че стъклото ми се беше замразило супер много и едвам го позастъргах имаше даже скреж и от вътрешната страна
- ДАНЧО
- Автомобил: Audi A4 B6
- Двигател: AVB 2003
Как най лесно да разледим стъклото.От няколко зими се справям все по един и същ начин.В шише от препарат за стъкла от тези с пръскалото отгоре,наливам концентрат зимна течност моята е до -40 гр.Слизам долу, паля колата и след минутка пускам парното да духа към стъклото.Излизам от колата ,пръскам хубаво стъклото, отлепям чистачките ако са замръзнали и след още минутка ги пускам да изчистят.Справят се перфектно.
Днес моята количка запали без проблем, незнам какво беше тва вчера като днес беше още по студено.В 08:30 в Стара Загора беше -22 градуса.Вчера като се прибрах от работа пеша , не можах да намеря никой който да ми даде ток, и реших да се пробвам да запаля, и о чудо от първия път. Днес сутринта също от първия път с едно подгряване.Нафтата е на Петрол.Доволен съм !
Днес моята количка запали без проблем, незнам какво беше тва вчера като днес беше още по студено.В 08:30 в Стара Загора беше -22 градуса.Вчера като се прибрах от работа пеша , не можах да намеря никой който да ми даде ток, и реших да се пробвам да запаля, и о чудо от първия път. Днес сутринта също от първия път с едно подгряване.Нафтата е на Петрол.Доволен съм !
-
- Автомобил:
- Двигател:
martosac написа:добре само моя ауспух ли е хвърлил черно петно на снега
Като се стопли виж да ти проверят дюзите дали пикаят.
- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
martosac написа:добре само моя ауспух ли е хвърлил черно петно на снега
Споко колега и при мен е така

Конденз е. Пробвай ако те притеснява много , когато загрее , спри я на снежец някъде и подай газ , ще видиш че като е загряла няма да ти прави черно на земята..
още повече ,че има толкова много нагар по гърнетата и като сме махнали катализаторите няма как.
- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
ozaki написа:marianchev написа:Доста по-топло от -19, но все пак да кача клип от преди малко. Не ми хареса как запали този път, от понеделник не я палих когато беше -13 и беше запалила доста по-бързо. Май акумулатора няма да изкара дълго (дойде с колата и не му знам нито годините нито състоянието)
П. А и нафта нямам
А колега как така ти показва температурата вместо часовника?
На дясното лостче на кормилото има едно бутонче в края му и от там се сменя нагоре и надолу , какво искаш да ти се поаказва , моето е същото..
Върни се в “Дизелови агрегати”