теч на масло пасат б3 1.8 моно
- X_PERT_166
- Автомобил:
- Двигател:
теч на масло пасат б3 1.8 моно
здравеите имам теч на масло мислех че е от гарнитурата на картера т.к. ходих на хийа по ужасен път и си мислех че съм го изкривил или разместил но не е - гарнитурата е перфектна дебела гумена - пристегната е и на клапаните и забелазах че ремъка е омаслен и сиг са симерините наи вероятно коляновия вал и намерин само схеми за зацепване + 1 2 снимки - но ако може да ми помогнете от към съвети и снимки на симерините и ако имате снимки на сваляне и поставяне на симерини - имам представа какво Трябва но друго е да се види преди да се хване човек
- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
Re: теч на масло пасат б3 1.8 моно
Колега щом имаш омасляване около капаците на ангр. ремък, 90% е от семеринг на колянов, разпределителен или паразитен вал (най-добре не са кой знае каква сума да се сменят и трите наведнъж, мисля бяха от порядъка на 5-7 лв. бройката)и си избърши ремъка от маслото, преди да го сложиш. Другия вариант е да погледнеш и гарнитурата на капака на клапаните, но мисля че е от семерингите на валовете, имал съм същия проблем и си бях взел един семеринг смених го, а то се оказа че тече от един от другите два, така че си ги смени и трите и газ до дупка.
- X_PERT_166
- Автомобил:
- Двигател:
да сиг е от тях ама на коляновия е 30тачка да го еба в кръгчето - как да е търся снимкови материали как точно се зацепва да съм подготвен че да не го гледам и да го обикалям кат голям камък 

- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
Как е 30 лева този семеринг, де колега или се гъбаркаш, или по вашия край са кожодери, колкото до схеми във форума имаше няколко теми.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
по спомени и 3е семеринга са еднакви/колянов,паразитен и разпределителен вал/,сменях ги миналата година.Цена от 5-8лв зависи от марката.
Тези 30лв....
Тези 30лв....

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Аааа... има и по толкова!
Това е, което се продава в момента по магазините по-масово и се води 'тефлонов семеринг'
Чудото върви с цялата алуминиева плочка, която затваря блока отстрани.
Далаверка си е да се смени, ама много се разглабя тогава
Снимки не мога да дам, но на много места са постнати рисунки от АутоДата-та къде и как точно да се разположат белезите на зъбните колела

Това е, което се продава в момента по магазините по-масово и се води 'тефлонов семеринг'
Чудото върви с цялата алуминиева плочка, която затваря блока отстрани.
Далаверка си е да се смени, ама много се разглабя тогава

Снимки не мога да дам, но на много места са постнати рисунки от АутоДата-та къде и как точно да се разположат белезите на зъбните колела