Възможно ли е да замръзне маслото? - Lupo 1,4 16V AKQ
Възможно ли е да замръзне маслото? - Lupo 1,4 16V AKQ
Два дни не бях палила колата и тази вечер като запалих, след около 30-40 сек. светна лампата за маслото...изгасих я и след малко пак запалих, лампата не светна повече но след около минута мотора започна да дрънчи "странно". Не посмях да тръгна на никъде..Може ли да замръзне маслото или помпата, която го качва към клапаните? Отвъртях капачката за маслото и беше омаслена, но не мога да преценя дали е прясно омаслена или си е от преди...
- G-HELL
- Автомобил: Golf MKIII
- Двигател:
Re: Възможно ли е да замръзне маслото? - Lupo 1,4 16V AKQ
Чак да замръзне незнам (чувал съм по-скоро за замръзнала картерна вентилация и тогава от някъде започва да тече масло) ама по принцип от студа маслото е по-гъсто и по-трудно го подкачва. Не мисля, че е проблем, ама е хубаво да поработи около 5 минути на място и след това като тръгнеш да не тормозиш колата, ами лекичко да си я караш до към 2000 оборота. А за капачката се съмнявам да се омаслила точно сега от преди това е била така. Мисля, че можеш да си спокойна 

- Вълков
- Автомобил:
- Двигател:
http://www.youtube.com/watch?v=cL6uMHqSSJ4&feature=player_embedded... това клипче обяснява всичко 

Значи ще чакам събота и неделя да се стопли за да я подкарам..тука фена на опел в къщи ме спука от бъзици,
и защо за Бога опела не прави така макар, че е с 15W40?...Въпроса е риторичен.
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Dii написа:Значи ще чакам събота и неделя да се стопли за да я подкарам..тука фена на опел в къщи ме спука от бъзици,и защо за Бога опела не прави така макар, че е с 15W40?...Въпроса е риторичен.
Защото опела не е проектиран с цел особено дълго ползване, че да му светят предупредителни лампи..
Работата май е по-сериозна...тази вечер също пробвах да запаля, дневния километраж и часа се нулираха от самосебе си...загря до 90 градуса на обороти, малко тракаше но поотихна после, когато потеглих обаче и мина 3500 оборота лампата за маслото отново взе да мига...направих няколко опита, гася, паля всичко видимо е наред и като мине 3500 отново мига. Маслото е сменено преди няма и 1000 км.
Зануляването понякога се получава от слаб акумулатор. Не мисля, че има връзка.
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Проверете датчиците за налягането на маслото, най-често проблема е в тях, ако не - търсете вече по помпа итн 
-
sparcho
- Автомобил:
- Двигател:
най- вероятно е от датчика на маслото, на един сеат го правеше сащото,на ниски обороти нищо на виоки премигва
Днес, когато вече не е толкова студено , не го прави това...не свети, не мига нито на ниски, нито на високи обороти.. 
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”