! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот IvailoOo » Пет 27 яну 2012 9:33

Бях се отказал да пиша повече в тази тема,понеже явно смисъл няма,ама просто няма начин да не се похваля. Вчера ми се наложи да измина максимум 3км. градско, като пътя беше само в лед и не беше опясъчено. Както си карам на 2-ра без газ с има-няма 20км/ч. и с/у мен една жена с онези фиати минивановете и изведнъж тая реши,че трябва да спира,скочи на спирачките,заби се в бордюра и закова на място в насрещното... добре ще успях да спра :screwy . След това пешеходците ме подлудиха.Първо един мъж на около 50-55г. изкочи на няколко метра пред колата без да даде никакъв сигнал.Надрах едната джанта,но как да е спрях :banghead: След това на кръговото един циганин с колелото се изтърси като чувал с картофи пред колата пак :screwy И за капак един очевидно голям "шофьор" с Пежо 106, 5-6мин не можа да паркира на паркинг,на който преспокойно автобус ще обърне, реши да влезе назад в паргинга и ме удари леко :screwy

Потребителски аватар
Ixidor
Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
Двигател:

Мнениеот Ixidor » Пет 27 яну 2012 10:47

naydenov23 написа:Лол а ти какво би направил? Може би да го згазиш направо :D
Иначе не се притеснявай за мен, с чисто нови зимни гуми съм и спираам дори да няма пешеходци, за да мога да си лъзгам задницата после.

Трагичното в случая е, че не разбирате кога се излагате...

Потребителски аватар
lou
Автомобил: Passat Variant
Двигател: BMR TDI

Мнениеот lou » Пет 27 яну 2012 13:34

naydenov23 написа:Може да е било заледено и човека просто да е разбрал, че не може да спре, ако е бил примерно с летни гуми.
Е при такава ситуация и аз ще се разсвиря на пешеходеца, че да не го ударя.

Ако найстина е бил с летни гуми значи е убиец на пътя !! :evil: :evil: Преди време Бойко каза за такива .. който са с летни гуми и непотговени за зимата да има затвор и е прав :banghead:

По темата: Относно пешеходеца .. вярно е че на зебра ако има пешеходец трябва задължително да се спре!! И не е задължен да подава какъвто и да е сигнал че иска да пресича.Мен лично много ме дразнят такива който пресичат кадето им скимне но . на зебра .. задължително спирам !

Потребителски аватар
JaDaWiN
Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]

Мнениеот JaDaWiN » Пет 27 яну 2012 13:56

Ако е за тази пешеходна пътека, за която се сещам - точно след моста на метрото, там е много сериозен наклон нагоре и, ако човек спре, не е сигурно че ще тръгне. Аз там немалко пъти съм бутал закъсали. Не че оневинявам човека, просто това може да е причината за постъпката му.

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Пет 27 яну 2012 15:08

Това с пешеходците е сложен казус, аз също спирам, но не виждам как ще го направя ако при тези пътни условия някой ми изскочи пред колата с идеята, че аз съм длъжен да спра. Не, че не съм длъжен, но просто няма да мога, а има пешеходци, които не са шофьори и не им е ясно това.

Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Пет 27 яну 2012 16:44

Колеги, не подозирах, че от моя пост ще произлезе такъв сериозен дебат, затова да направя някои уточнения:
Петър Петров написа:
chinadracon написа:Днес се сблъсках с поредния идиот на пътя с едно старо Ауди комби, който с напълно ясно съзнание щеше да ме отнесе на пешеходна пътека до тунела на метростанция "Мусагеница". Вероятно щях да си замълча въпреки това, че едвам газейки в дълбок сняг се опитах да се възползвам от предимството си на пътека "зебра", от която естествено нищо не се виждаше, но всеки, който минава с колата си ежедневно там, знае, че я има, още повече че има и знак за такава. Типът обаче ме изкара извън нерви, защото не само че не даде индикация, че ще намали, ами започна и да ми свири с клаксона и да ми ръкомаха, в резултат на което закономерно получи един юмрук по страничното предно стъкло :beat_butt2 . След това спря на средата на пътя с явната идея случката да има продължение, но като видя че и аз се отправих към вратата му, ме попита можел ли да тръгне вече, защото "ПРЕЧЕЛ НА ОСТАНАЛИТЕ УЧАСТНИЦИ В ДВИЖЕНИЕТО" (цитирам!) :shock Значи идеята му да ме прегази е била с цел да не пречи на останалите участници в движението, представяте ли си!!! Да уточня - не се хваля, нито давам модел за поведение на потребителите на форума, знам, че тук не се толерира агресивното отношение и принципно не съм такъв човек, но накрая някой идиот ще изтегли късата клечка и ще има шоу... :053:
Извинявам се за този пост на модераторите, но го правя само с цел да предупредя колегите да бъдат особено внимателни и като пешеходци, всички знаем колко нещастни случаи вече има и с прегазени пешеходци...

В случая си прав, колега! Ама нещо почва да ми писват повечето пешеходци, пресичащи на "Зебра" - както върви по тротоара и изведнъж хоп, скача на пътя и тръгва да пресича?!? Опасно е това поведение за пешеходеца, а пък и съгласи се, няма как да знам кой кога ще реши да пресича без да е дал някакъв знак, пък си има и правилник все пак. Защо полицията не глобява пешеходците? Също така често се случва хората да си чакат маршрутката точно на пешеходната пътека. Гледаш човека стои на тротоара срещу пътеката - спираш и той те гледа и си седи и се върти като "обран евреин"...

колега, аз лично в ситуацията не съм изскочил в стил "хоп..", напротив, тръгнах да пресичам доста преди въпросния да ме доближи. по отношение на знак от страна на пешеходеца, цитирай ми нормативен акт, където го има това нещо черно на бяло - надявам се нямаш предвид тази глупост, разпространена от някой безумен катаджия пешеходците да развяват ръце като тръгнат да пресичат на зебра, плюс това цитирай ми една европейска страна, където има такава безумна практика?!

bojilov11 написа:Съгласен съм с колегата,ясно е че на зебрата пешеходецът е с предимство,но..! Защо е нужно да се пресича,точно след като близкият сфетофар е пуснал колоната и всички бързат нанякъде. Точно тогава единствения пешеходец решава,че е време да пресече,спира минимум 50 автомобила,като в моментните пътни условия това често довежда до инцденти. Какъв е проблема,ако изчака 30 секунди,точно това е времето необходимо на автомобилите да се изтеглят. Знам,че на пътя винаги пешеходците са в по-неизгодно положение,но понякога в тях е основната вина за инцидентите.

Колега, зад шофьора нямаше колона от 50 коли, аз лично пропуснах две-три коли преди него, но в един момент ми писна, и пешеходеца душа носи, нали си съгласен? както казах по-горе, дадох достатъчно време на шофьора да намали и да ме пропусне, при положение, че бях вече на средата на зебрата, като той беше на разстояние поне 6-7 метра от мен.

JaDaWiN написа:Ако е за тази пешеходна пътека, за която се сещам - точно след моста на метрото, там е много сериозен наклон нагоре и, ако човек спре, не е сигурно че ще тръгне. Аз там немалко пъти съм бутал закъсали. Не че оневинявам човека, просто това може да е причината за постъпката му.

Колега, да, точно тази пешеходна пътека е, за която се сещаш, само че се предполага, че щом имаш книжка, си се научил как да спираш и да потегляш под наклон. Или си готов да жертваш човешки живот заради незнание и некомпетентно поведение зад волана? Ами ако бях изкарал бебето ни с количката, пак ли така щеше да мислиш? Иначе, да, и аз съм бутал закъсали, и винаги съм се държал колегиално. Друг е въпроса, че като не си сигурен в поведението на колата си на сняг или нямаш пари за зимни гуми, по-добре не излизай, за да очакваш, че в един момент ще тръгнеш назад, няма да можеш да си овладееш колата и ще направиш по-голяма беля от собствената си безотговорност..
DundyTheCroc написа:Това с пешеходците е сложен казус, аз също спирам, но не виждам как ще го направя ако при тези пътни условия някой ми изскочи пред колата с идеята, че аз съм длъжен да спра. Не, че не съм длъжен, но просто няма да мога, а има пешеходци, които не са шофьори и не им е ясно това.

Колега, надявам се за твое добро се усещаш, че звучиш арогантно, а ако не се усещаш, просто те съжалявам... И да, шофьор съм от 12 години и напълно ми е ясно дали поставям някой шофьор под риск, като излизам на пешеходна пътека.
Това е, бъдете живи и здрави, и не проявявайте типично българското качество да сте опозиция на всичко, което прочетете. Споделих историята, за да се замислим малко за рисковете в ежедневието.
Благодаря и на колегите, които ми разбраха идеята правилно!

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Пет 27 яну 2012 21:10

В момента в който стъпиш на пешеходната пътека водача е длъжен да те пази... Така че да не се изказват неподготвени разни хора... Както каза колегата, във всяка нормална страна като се стъпи на пътното платно се бият спирачки... Това че българина е с ниска култура е друг въпрос...

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Нед 29 яну 2012 8:24

Вчера вечерта (след 22:00ч.) още един идиот със стикери. От кръстовището на Д.Цанков и Вапцаров посока Мусагеница , някъде зад мен изкочи летяща чиния с ксенон , светещ в небесата . Болида беше сиво Ауди А4 седан (2442 или 4224 и стикер на задният прозорец) , с багажник за ски на покрива . Та пилота се изживя като шумахер на не толкова добрите условия на пътя за скорост доста над 60 км.
"Колегата" почна да прави слалом м/у колите още от ТВ кула и не спря , докато не ми изчезна от полезрението.
Общата равносметка за малоумните му напъни беше няколко засичания (едно и на мен) , над 10 престроявания и подадени 2 мигача и половина. На последния светофар , пак седеше 2-3 коли пред мен . :applause: :applause: :applause: Яд ме е , че успя да спреш на милиметри зад кола , която се движеше в лявата лента поне с 50-60 пред х.Москва , а нашия с около 100 :shock :shock :shock и заби предница на няколо педи от бронята на човека.

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Пон 30 яну 2012 0:26

[/quote]
В случая си прав, колега! Ама нещо почва да ми писват повечето пешеходци, пресичащи на "Зебра" - както върви по тротоара и изведнъж хоп, скача на пътя и тръгва да пресича?!? Опасно е това поведение за пешеходеца, а пък и съгласи се, няма как да знам кой кога ще реши да пресича без да е дал някакъв знак, пък си има и правилник все пак. Защо полицията не глобява пешеходците? Също така често се случва хората да си чакат маршрутката точно на пешеходната пътека. Гледаш човека стои на тротоара срещу пътеката - спираш и той те гледа и си седи и се върти като "обран евреин"...[/quote]

[/quote]колега, аз лично в ситуацията не съм изскочил в стил "хоп..", напротив, тръгнах да пресичам доста преди въпросния да ме доближи. по отношение на знак от страна на пешеходеца, цитирай ми нормативен акт, където го има това нещо черно на бяло - надявам се нямаш предвид тази глупост, разпространена от някой безумен катаджия пешеходците да развяват ръце като тръгнат да пресичат на зебра, плюс това цитирай ми една европейска страна, където има такава безумна практика?![/quote]
Не казвам, че си направил нещо грешно! Не искам и да се заяждам в случая, идеята ми беше, че като участници в движението, било то зад волана или пеша, трябва да сме толерантни и да "си влизаме в положение", затова дадох примера с чакащите някакъв транспорт или нещо друго точно на пешеходната пътека, без никакво намерение да пресичат. Ако четеш внимателно пиша, че спирам и те ме гледат странно, което за един път не ми пречи, ама на ден по 20 - 30 пъти като ти се случи, почва да ти става нервно.

Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Пон 30 яну 2012 14:18

Петър Петров написа: Не казвам, че си направил нещо грешно! Не искам и да се заяждам в случая, идеята ми беше, че като участници в движението, било то зад волана или пеша, трябва да сме толерантни и да "си влизаме в положение", затова дадох примера с чакащите някакъв транспорт или нещо друго точно на пешеходната пътека, без никакво намерение да пресичат. Ако четеш внимателно пиша, че спирам и те ме гледат странно, което за един път не ми пречи, ама на ден по 20 - 30 пъти като ти се случи, почва да ти става нервно.

Разбрах ти гледната точка, прав си в случая. Само че моята ситуация далеч не беше такава, както си прочел вече. Пешеходците също нямат култура на движение в много случаи, но в моя случай си правех всичко по правилата, затова и побеснях. :beer

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Пон 30 яну 2012 19:01

Днес ми се случи пет пъти поне, да спирам да пускам пешеходци без да има дори пешеходна пътека, а те не тръгват и ме гледат ..... Еми трябва да има култура на поведение и от двете страни ....Или любимата ми случка, спирам да пусна пак някой, той си стои на място и се държи сеедно чака чича си за цигари нещо, аз решавам , че този явно не иска да пресича, тръгвам и онзи скача като заек пред колата ....и ме гледа влюбено ....
Иначе винаги спирам на пешеходни пътеки!!!! При мен е закон това!

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Чет 02 фев 2012 0:03

Карам по малка квартална уличка... сняг все още няма, тротоар слънце, настигам възрастна пешеходка, която необезпокоявано върви в средата на улица и не може да бъде заобиколена, от далеко подавам лек звуков сигнал... да не е глуха случайно и да се стресне, никаква реакция, наближавам още, пак сигнал, реацкия на мъртво куче, 15 - 20 метра пъпля бавно след нея без да и свиря повече, при което в момента в който тя благоволи да се отмести от улица, започна да псува на майка, отделих 3 секудни да помисля дали да не сляза да и вкарам 2 бързи, но съобразих че е тотална глупост.... айде кажете ми сега, що за малоумници виреят мо наще ширини... Се си мислех че бабките поне са запазили здрав разум...

п.п забелязал съм, че когато човек се качи в автомобила си агресивноста му нараства в геометрична прогресия, спрямо когато е пеша!! mhihi

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 02 фев 2012 0:17

Аз имах скоро подобен случай...
Без да свиря (все пак е лед и не искам да стресна жената и да падне)
Спрях, чакам, чакам, а тя гали едно куче...
Погледна ме и продължи да го гали още около 30-40 секунди :screwy
Тръгнах леко напред, пак се обърна и се качи на тротуара....
Вече не се знае дали на 20 или на 70 си смахнат.... всички изтрещеха :012:

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 02 фев 2012 4:38

Преди 15 години и аз настигнах пешеходец на вървящ по средата на улицата (нормално изглеждащ мъж), няколко пъти с клаксона и никаква реакция. Натиснах съединителя и форсирах ладата (гърнетата бяха в трагично състояние) - незабавно последва лъвски скок в посока към тротоара. Това лято чаках на пешеходна пътека майка, баба и внуче в бебешка количка - майката и бабата 30 секунди ровиха в торбите да търсят вода, после внучето се напи с водичка и после още 20 секунди да я приберат. Защо не дадоха вода на бебето 5 секунди по-рано или 5 секунди по-късно така и не ми стана ясно.

Потребителски аватар
vankatagb
Автомобил: Vw Passat B 5.5
Двигател: AZM 2001

Мнениеот vankatagb » Чет 02 фев 2012 11:20

Аз имам няколко "любими" типажа на поведение на пътя. Първият е от страна на пешеходците - както спомена колегата по горе, стоят на тротоара(не са стъпили на пътеката) и блеят баирите и в един прекрасен и кратък миг ришават с лъвски скок да скочат на пътеката(га видяа макя си по бели гащи).Бургазлии го имат този грозен навик. :beat_butt2
Другият е от страна на шофьорите - на светофара се натискат да минат метър два напред и разбира се ако отсреща няма светофар невиждат, че отдавна е станало зелено и така в желанието си да избързат, се бавят. Ама то акъл с фунията не се налива.Аз затова спрях да споря с такива, няма как да обясниш на глупака, че греши,все пак той няма толкова акъл да го разбере!

Върни се в “Пътеводител”