naydenov23 написа:Лол а ти какво би направил? Може би да го згазиш направо
Иначе не се притеснявай за мен, с чисто нови зимни гуми съм и спираам дори да няма пешеходци, за да мога да си лъзгам задницата после.
naydenov23 написа:Може да е било заледено и човека просто да е разбрал, че не може да спре, ако е бил примерно с летни гуми.
Е при такава ситуация и аз ще се разсвиря на пешеходеца, че да не го ударя.
Петър Петров написа:chinadracon написа:Днес се сблъсках с поредния идиот на пътя с едно старо Ауди комби, който с напълно ясно съзнание щеше да ме отнесе на пешеходна пътека до тунела на метростанция "Мусагеница". Вероятно щях да си замълча въпреки това, че едвам газейки в дълбок сняг се опитах да се възползвам от предимството си на пътека "зебра", от която естествено нищо не се виждаше, но всеки, който минава с колата си ежедневно там, знае, че я има, още повече че има и знак за такава. Типът обаче ме изкара извън нерви, защото не само че не даде индикация, че ще намали, ами започна и да ми свири с клаксона и да ми ръкомаха, в резултат на което закономерно получи един юмрук по страничното предно стъкло. След това спря на средата на пътя с явната идея случката да има продължение, но като видя че и аз се отправих към вратата му, ме попита можел ли да тръгне вече, защото "ПРЕЧЕЛ НА ОСТАНАЛИТЕ УЧАСТНИЦИ В ДВИЖЕНИЕТО" (цитирам!)
Значи идеята му да ме прегази е била с цел да не пречи на останалите участници в движението, представяте ли си!!! Да уточня - не се хваля, нито давам модел за поведение на потребителите на форума, знам, че тук не се толерира агресивното отношение и принципно не съм такъв човек, но накрая някой идиот ще изтегли късата клечка и ще има шоу...
Извинявам се за този пост на модераторите, но го правя само с цел да предупредя колегите да бъдат особено внимателни и като пешеходци, всички знаем колко нещастни случаи вече има и с прегазени пешеходци...
В случая си прав, колега! Ама нещо почва да ми писват повечето пешеходци, пресичащи на "Зебра" - както върви по тротоара и изведнъж хоп, скача на пътя и тръгва да пресича?!? Опасно е това поведение за пешеходеца, а пък и съгласи се, няма как да знам кой кога ще реши да пресича без да е дал някакъв знак, пък си има и правилник все пак. Защо полицията не глобява пешеходците? Също така често се случва хората да си чакат маршрутката точно на пешеходната пътека. Гледаш човека стои на тротоара срещу пътеката - спираш и той те гледа и си седи и се върти като "обран евреин"...
bojilov11 написа:Съгласен съм с колегата,ясно е че на зебрата пешеходецът е с предимство,но..! Защо е нужно да се пресича,точно след като близкият сфетофар е пуснал колоната и всички бързат нанякъде. Точно тогава единствения пешеходец решава,че е време да пресече,спира минимум 50 автомобила,като в моментните пътни условия това често довежда до инцденти. Какъв е проблема,ако изчака 30 секунди,точно това е времето необходимо на автомобилите да се изтеглят. Знам,че на пътя винаги пешеходците са в по-неизгодно положение,но понякога в тях е основната вина за инцидентите.
JaDaWiN написа:Ако е за тази пешеходна пътека, за която се сещам - точно след моста на метрото, там е много сериозен наклон нагоре и, ако човек спре, не е сигурно че ще тръгне. Аз там немалко пъти съм бутал закъсали. Не че оневинявам човека, просто това може да е причината за постъпката му.
DundyTheCroc написа:Това с пешеходците е сложен казус, аз също спирам, но не виждам как ще го направя ако при тези пътни условия някой ми изскочи пред колата с идеята, че аз съм длъжен да спра. Не, че не съм длъжен, но просто няма да мога, а има пешеходци, които не са шофьори и не им е ясно това.
Петър Петров написа: Не казвам, че си направил нещо грешно! Не искам и да се заяждам в случая, идеята ми беше, че като участници в движението, било то зад волана или пеша, трябва да сме толерантни и да "си влизаме в положение", затова дадох примера с чакащите някакъв транспорт или нещо друго точно на пешеходната пътека, без никакво намерение да пресичат. Ако четеш внимателно пиша, че спирам и те ме гледат странно, което за един път не ми пречи, ама на ден по 20 - 30 пъти като ти се случи, почва да ти става нервно.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 7 госта