http://www.topshop.bg/popup_product.asp ... 281&ils=35
Някакви отзиви за това устройство? Много малко ми се струва като размер, аз съм ползвал подобно, но с размера на дипломатическо куфарче.
Устройство за стартиране на кола
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Re: Устройство за стартиране на кола
пари на вятъра 

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Поредната измама за балъци!
Че чак ставало и за малки камиони.
Ако допуснем, че тая въшка има неизчерпаема енергия (атомен реактор), то тя трябва да се прехвърля наколко часа през запалката на колата, за да "чуе" акумулатора и евентуално да придобие заряд, нужен за запалване. 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Това е в топ 10 за най-голяма глупост на пазара. Това само човек, който си е взел физиката за 7ми и 8ми клас с плащане може да си го купи.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
По принцип не сте съвсем прави , даже никак
, обаче не говоря за конкретното изделие . Аз бях намислил нещо подобно да си направя , но както винаги става - " колко е тя зимата - 2-3 месеца " . Идеята е - зареждаш си литиева полимерна батерия с голям ток на отдаване с 5-6 клетки примерно посредством DC-DC зарядно 12 -> 20V примерно , а после при нужда - обратно преобразуване от 18V на 15V заряд на акумулатора . Понякога тези 5-6 Ah от литиево-полимерката са решаващи ! Но само батерийката е над 100лв . , така че такова устройство го виждам на цена 200+ лв.

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Това разбира се е безполезна измишльотина, ама те хората са си го написали:
Майти Джъмп НЕ снабдява с достатъчно енергия, за да съживи повреден или изтощен акумулатор обратно до ниво на презареждане и пълноценно използване.
И аз съм си мислел за нещо подобно, но със големички кондензатори.
Майти Джъмп НЕ снабдява с достатъчно енергия, за да съживи повреден или изтощен акумулатор обратно до ниво на презареждане и пълноценно използване.
И аз съм си мислел за нещо подобно, но със големички кондензатори.
- radi_nrj
milmar написа:Понякога тези 5-6 Ah от литиево-полимерката са решаващи!
Ама ако смяташ да подпомагаш стартирането с нея не виждам през тия тънки кабелчета и буксата на запалката как точно ще го прекараш тоя ток (аз съм сигурен, че ти ще го изпълниш по правилния начин, но коментирам конкретния продукт). Отделно самите литиеви батерии под товар толкова голям товар пекат яко макар, че при минус 20 това няма да е такъв проблем

А ако смяташ да дозареждаш акумулатора с нея то той самия при такива температури има много високо вътрешно съпротивление и докато не се загрее малко електролита трудно поема. Ако успее да поеме 10А ток в случай , че е много разреден ще трябва половин час за да се зареди с 5Ah.
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
колега, малко встрани от конкретното ти питане, но ето ти гарантирано работещ продукт, за да сравниш параметрите: http://intertechnic.bg/index.php?p=prod ... ls&id=3064
п.п. има и мобилни бустери, които се зареждат за кратко време на 230 V и после можеш да стартираш принудително МПС, без да мъкнеш кабели до него, но истинските са 1000+ лева.
п.п. има и мобилни бустери, които се зареждат за кратко време на 230 V и после можеш да стартираш принудително МПС, без да мъкнеш кабели до него, но истинските са 1000+ лева.
- milmar
radi_nrj написа:milmar написа:Понякога тези 5-6 Ah от литиево-полимерката са решаващи!
Ама ако смяташ да подпомагаш стартирането с нея не виждам през тия тънки кабелчета и буксата на запалката как точно ще го прекараш тоя ток (аз съм сигурен, че ти ще го изпълниш по правилния начин, но коментирам конкретния продукт). Отделно самите литиеви батерии под товар толкова голям товар пекат яко макар, че при минус 20 това няма да е такъв проблем![]()
А ако смяташ да дозареждаш акумулатора с нея то той самия при такива температури има много високо вътрешно съпротивление и докато не се загрее малко електролита трудно поема. Ако успее да поеме 10А ток в случай , че е много разреден ще трябва половин час за да се зареди с 5Ah.
Става въпрос за дозаряд през запалката , не за палене

А дали ще поеме ток , ще поеме и още как . В момента в който запалиш колата , говоря за нормално палене , генератора на 14.4V отдава повече от 50-60 А заряден ток към акумулатора минимум 15-20s , а после пада , но дълго време е над 20A , мерил съм лично . Именно затова свирят трапецовидните ремъците на по-старите коли . Така че няма проблем да разчиташ на поне 20А зареждащ ток , особенно пък на 15 или 15.5 V

joro_kem написа:колега, малко встрани от конкретното ти питане, но ето ти гарантирано работещ продукт, за да сравниш параметрите: http://intertechnic.bg/index.php?p=prod ... ls&id=3064
Само намерете пазар за бройки и ще имате такова същото , но импулсно и ма-а-лко по-голямо от захранване на компютър

Къде пише,че може да даде 12в 5А за 10 мин.Ако е вярно може и да помогне малко.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
За автора на темата прочети това и не си давай парите за глупости http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?f=36&t=36787
За милмар,милене фатката е да използваш полимерката за подпомагане на стартовия ток към стартера,иначе тряя чакаш 15 мин да се зареди акумулатора.За в момента аз паля с помоща на липо пакет 2,2Ач който дава към стартера скромните 110А достатъчно да помогнат на умиращия акумулатор.Е тока не минава през запалката а през доста сериозни кабели+шалтер от стартер.За другата зима освен нов акумулатор съм замислил ъпгрейд на системата със липо пакет на 14,8 волта че сегашния е на 11,1в под товар.
За милмар,милене фатката е да използваш полимерката за подпомагане на стартовия ток към стартера,иначе тряя чакаш 15 мин да се зареди акумулатора.За в момента аз паля с помоща на липо пакет 2,2Ач който дава към стартера скромните 110А достатъчно да помогнат на умиращия акумулатор.Е тока не минава през запалката а през доста сериозни кабели+шалтер от стартер.За другата зима освен нов акумулатор съм замислил ъпгрейд на системата със липо пакет на 14,8 волта че сегашния е на 11,1в под товар.
- radi_nrj
milmar написа:Става въпрос за дозаряд през запалката , не за палене.
А дали ще поеме ток , ще поеме и още как . В момента в който запалиш колата , говоря за нормално палене , генератора на 14.4V отдава повече от 50-60 А заряден ток към акумулатора минимум 15-20s , а после пада , но дълго време е над 20A , мерил съм лично.
При каква температура ги мери тия токове?
- milmar
radi_nrj написа:milmar написа:Става въпрос за дозаряд през запалката , не за палене.
А дали ще поеме ток , ще поеме и още как . В момента в който запалиш колата , говоря за нормално палене , генератора на 14.4V отдава повече от 50-60 А заряден ток към акумулатора минимум 15-20s , а после пада , но дълго време е над 20A , мерил съм лично.
При каква температура ги мери тия токове?
Ей , хвана ме , знаех си аз

Есента , кога ? Да няма сега да зъзна и да меря

Иво , това за директно въздействие с LiPo -то върху стартовия ток е добра идея и съм убеден че става , но аз обичам простите неща . Трябва да се опъват жици от акумулатора до купето , и то жици по-дебели от колкото за CarAudio , иначе няма да има ефект . Или при палене да надигаш кападури

- radi_nrj
milmar написа: Ей , хвана ме , знаех си аз...Зная какво ще кажеш ....
При -18 тия стойности са по-малко от 1/4 от това, което си измерил

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”