Пасат или Авенсис ?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
nock
Автомобил:
Двигател:

Пасат или Авенсис ?

Мнениеот nock » Чет 02 фев 2012 14:01

Здравейте на всички! Току-що се регистрирах и съм още пресен :)

Причината за моята регистрация и тази тема е покупката на автомобил. Пък и доста колеги от офиса по цял ден висят в този форум та реших и аз да се присъединя :)
б
Исках да се допитам до тези от вас които имат преки впечатления относно Пасат Б6 '06-'07 2.0 TDI (не зная първите 3 букви от двигателя) и Тойота Авенсис 2.0-2.2 D4D от същите години. Попрочетох доста по този въпрос и сега за сега съм твърдо за VW-а.

Смятам да си закупя един от тези модели в следващия месец, та реших да ви питам. Разбирам, че това е форум на VW и е нормално да сте пристрастни (какъвто съм и аз), но ако се намерят различни мнения ще ми е много интересно да ги прочета.

Определящото за мен е:
1) Вътрешен дизайн в купето (електроника, салон, функции)
2) Разход на гориво
3) Подръжка

С оглед на времето отвън, ако няма какво да правите драснете ми по 1 ред мнения :) Благодаря ви предварително за съветите!

P.S.: До модераторите, ако това не е правилното място за такава тема, не се сърдете за пръв път ми е :)

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Пасат или Авенсис ?

Мнениеот hooligan_sk » Чет 02 фев 2012 14:39

Пасата е по-добрият автомобил по кажи речи всички показатели, но бягай далеч от 2.0ТДИ с пиезо дюзи - BKP и BMP моторите. Тук да ме поправи някой ако бъркам с буквите, че малко на изуст карам. Авенсиса също е добър автомобил, макар и по-евтино изпълнение и ако ти попадне видимо по-добра оферта за тойота - не се колебай :да:

max_paine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот max_paine » Чет 02 фев 2012 14:42

И аз мисля, че Пасата е по - добре. Имам подобен опит с малко по - нисък клас. Карах нова корола, после Аурис на Тойота, сега карам Jetta 6 и разликата на пръв поглед (тъй като не съм имал сериозни проблеми както с японските така и с тази сега , тъй като е много нова) е в пъти в полза на немския автомобил.

Относно дизела - и аз се чудя как може на този скъп дизел, хората да купуват дизел за лично ползване (не фирмени или служебни коли). Колите по - скъпи, поддръжката по - скъпа , горивото по - скъпо и всичкото това за 2 литра на 100 км - не мерси ! :)

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Чет 02 фев 2012 14:43

Passata си е повече кола спрямо Toyota

nock
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nock » Чет 02 фев 2012 14:43

+1

Много полезно и балансирано. Ако някой знае други "не толкова добри" модификации на двигатели на Пасат, моля да ги сподели.

Мерси!

Pencp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pencp » Чет 02 фев 2012 15:29

Явно ,знаеш очно какво търсиш...защо ли?
Тойотата е "японският" VW!Сравнявано е по много показатели и разликите са "О"! eusa

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Чет 02 фев 2012 15:39

Аз бих взел Тойота. Не знам защо, но от ФВ останах с впечатление, че от голф 4 и пассат 4 насам всичко е ...

То в световен план е така, разбира се. Но сякаш Тойота, както и другите японци са по-изпипани. Това не го казвам на база наблюдения, а на база предположения.

Една японска кола сме имали, 3 немски и японската беше бетон. Кажи го късмет, но за мен японските си остават нъмбър 1.

П.П. Естествено най-важно е състоянието, не говорим за чисто нови коли все пак.
И наистина си търси мотор, който не е 2.0 тди. А Д4Д-то е страшно.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Чет 02 фев 2012 16:05

Глас за тойотата!По лошо изпълнение от към качество и изработка на материалите в срвнение с пасата,ноточно тези двигатели 2.0ТДИ от ранните години са голяма издънка на VW!Имам преки впечатления от тойота хайлукс 2.5D4D и мога да кажа,че е много здрава от към двигател и ходова част!Друг е въпроса,че 10години по-старият ми голф е в пъти по-качествено изработен от тойотата!Имаме няколко служебни авенсиса,само че са нови(5-6месеца) и мога да кажа само суперлативи за тях!Вътре са страхотни и качеството на изработка е на много високо ниво!Определено някой ден ще си купя за личен автомобил Тойота!!!

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Чет 02 фев 2012 16:24

Аз пък имам повече впечатления от най-новия Авенсис и вътре ми е грубо евтин - достатъчно е да я пипнеш с пръст някъде и си личи. Освен това по дребни неравности, което всъщност представляват пътищата ни - трополи и вози леко кофти с гуми 205/60/16. В предпоследния модел съм се возил 2 пъти само и ми прилича точно на Astra G... ужаст. Като цяло колите не са лоши, стабилни са и издръжливи, но при равни условия Пасат Б6 е по-добрата кола. 2.0ТДИ си е много хубав мотор стига да се избягват модификациите които съм посочил. БТВ 2.0д4д от тези години също се води за "проблемен". :да:

Потребителски аватар
El_Genesis
Автомобил: Toyota Avensis T25
Двигател: VVTI 2006

Мнениеот El_Genesis » Чет 02 фев 2012 16:41

Нека и аз се включа с мнението си за тойота авенсис, тъй като вкъщи имаме същия модел, само, че е бензинов, но съм карал и дизел. Значи нашата тойота е 2006 г. февруари месец 1.8 бензин 129 коня и като цяло е много стегнат автомобил и доста приятен за каране. Двигатела е с верига и откакто го имаме вече 1 година и 6 месеца не е дал абсолютно никакви дефекти от към окачване или друг проблем. Само наливаме бензин и е пушка. Имам също и преки наблюдения върхи този дизел 2.2 D-CAT мотора със 177 коня и също мога да кажа, че това е много добър мотор на тойота и много здрав. Дизеловите двигатели са леко капризни от към нафта и ако не се зареждат с хубава нафта има опастност от запушване. Споменавам "запушване" , защото имам приятел, който има служебни три броя авенсис от тази година и на всичките смениха дюзите до колкото знам, но това не е проблем за притеснение. Конкретно този авенсис произведен в периода от 2004 до 2006 преди фейслифта му е доста по-добър от тези най-новите, който например пластмасите в интериора на новия много скърцат и не толкова здрави както този модел. За пасата нищо не мога да кажа конкретно, но доста хора се оплакват от този мотор и най-вече тези с дизеловия двигател с пиезо дюзите, но само това мога да кажа за тях. Като цяло тойота авенсис е по-добрия избор, мое лично мнение! :)

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Чет 02 фев 2012 17:15

El_Genesis написа:Нека и аз се включа с мнението си за тойота авенсис, тъй като вкъщи имаме същия модел, само, че е бензинов, но съм карал и дизел. Значи нашата тойота е 2006 г. февруари месец 1.8 бензин 129 коня и като цяло е много стегнат автомобил и доста приятен за каране. Двигатела е с верига и откакто го имаме вече 1 година и 6 месеца не е дал абсолютно никакви дефекти от към окачване или друг проблем. Само наливаме бензин и е пушка. Имам също и преки наблюдения върхи този дизел 2.2 D-CAT мотора със 177 коня и също мога да кажа, че това е много добър мотор на тойота и много здрав. Дизеловите двигатели са леко капризни от към нафта и ако не се зареждат с хубава нафта има опастност от запушване. Споменавам "запушване" , защото имам приятел, който има служебни три броя авенсис от тази година и на всичките смениха дюзите до колкото знам, но това не е проблем за притеснение. Конкретно този авенсис произведен в периода от 2004 до 2006 преди фейслифта му е доста по-добър от тези най-новите, който например пластмасите в интериора на новия много скърцат и не толкова здрави както този модел. За пасата нищо не мога да кажа конкретно, но доста хора се оплакват от този мотор и най-вече тези с дизеловия двигател с пиезо дюзите, но само това мога да кажа за тях. Като цяло тойота авенсис е по-добрия избор, мое лично мнение! :)

Само ще болдна 2 неща. :arrow:

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Чет 02 фев 2012 17:15

Мое впечатление,че японеца е по добар за мен и по малко гори, вапрос на личен избор и конкретно сьстояние на колите :deal

Последна промяна от Varbona на Чет 02 фев 2012 17:36, променено общо 1 път.
Причина: Всеобщо впечатление е, че: Ъ, ъ или ер голя̀м е съвсем реална и валидна буква от кирилицата.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Чет 02 фев 2012 19:32

За мен Авенсиса е по-надеждния автомобил, и аз съм с такъв само че първото поколение.Честно казано спрямо този който иска колегата не знам с какво точно отстъпва на въпросния пасат-вътре е малко по-тесен, но качеството на м-лите не мисля че е по-лошо от на пасата.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Чет 02 фев 2012 19:33

Вземи който ти харесва повече или който намериш в по-добро състояние :beer

И Пасатът и Авенсисът са много добри автомобили,грешен избор тук няма :да:

nock
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nock » Чет 02 фев 2012 19:45

Много неочаквани отзиви до момента. Интересно е, че все пак това е VW форум нали :)

Благодаря за откровенните мнения. Още не съм взел решение на 100%. Да видим дали някой собственик на Пасат ще ме надъха или обратното.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”