Та проблема е следния лятото си смених двигатела на колата с него и цялата инсталация на КОЛАТА (сложих топ испълнение на инсталацията + мои добавки) за това дали е правелно поставено всичко мога да се закълна защото до момента съм проверил всичко по няколко пъти защото всичко е описано, всяко едно кабелче което не е поставено от, инжинерите на ФАЛ-ВЕ. До няколко месеца всичко беше ОК освен това , че стоповете ми светеха слабо въпреки че педала на спирачките не беше натиснат. Проблема беше че АБС блока беше от друга кола и имаше разлика в пиновете на Заелната букса "W" на бушониерата.Поправих пропуските НО започна да ми прави впечетление че ЕДС-а не се задейства както му е заложено ту-работи ту-не.
Успокоявах се с това че кутията (скоростната) има някакъв процент Шпер и за това не се задейства всеки път. Е да АМА НЕ! Падна първият сняг и какво да видиш ЕДЛ-а си пита дедо**я да се включва едното колеко си върти другото почти не, помпата не се чува да работи което е сигурен признак че не задейства ЕДЛ-а. До днес сутринта когато запалих колата и тръгнах да се влача на 1-ва предавка с много ниска скорост из квартала, подадох рязко газ и ЕДЛ-а се задеиства НО и едно реле от бушониерата изЦъка. Отпуснах газта и пак подадох и пак същото ЕДЛ-а работи както и релето и така няколко пъти докато не увеличих скороста и релето изщрака и ЕДЛ-а спря да реагира. И като се замислих това ми го правеше по същият начин когато ту-работеше ту не. Направих опит да напипам кое реле цъкаше но не успях
корато загася двигателя и пак го запаля не се получава, трябва да престои малко и пак по същият начин работи про много ниска скорост, а той работи мисля че беше до 60кмРелетата са в следният ред:
Позиций; и Номер реле:
1. 105
2. 72
3. 109
4. 18
5. празно
6. 21
7. празно
8. 99
9. 36
10. 53
11. празно
12. 103
Колата има:
Климатроник, АБС/ЕДС МК20,Отопление на седалките, Темпомат (1,9 ТДИ), МФА, Ел.стък.,централно,Едно секционни фарове + Ел регулиране,........
РЕ:
Оказа се че релето което се задеиства е с номер 103 и е на позиция 12 на бушониерата. И каточе ли трябва да е студен двигателя за да работи ЕДЛ-а

направо останах като гръмнат. НО защо да е така???? При положение че няма нищо закачено на него освен 2 построянни плюса, 2 постоянни минуса 1 плюс "при контакт" и един за диагностика???? Закачих го с ВАГ-КОМ и в Блок 003 1-ви кутийка дето пише "brake pedal switch" стойноста е Активен педал на спирачките, а то рам няма кабел дори. Пробвах да му пусна +12в (да симолирам спирачки) НЕ ЕБАВА ваобще никакви реакций, помислих малко и му подадох -12В и тук вече сами се сещате Индикира че педала е ДЕАКТИВЕН което за малко да ме накара да скоча през терасата (а живея на 10-ти етаж). ЗАЩО? Биха се запитали доста от нас>??!??!?!?
а като добавих една малка крушчица на която единият и полюс е свързан към кабела който отива КЪМ стоповете, а другият за МАСА което накара моят АБС/ЕДС да работи както трябва и в полето "brake pedal switch" ВАГ-КОМ пише "0" когато педала не е натиснат и "1" когато Е натиснат