Да речем, че стигна някак до кабел на стартера и му подам ток.
Колата в момента е на скорост да не вземе да върти стартера и да тръгне напред колата?
Оключване на голф 4 без акумулатор
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Оключване на голф 4 без акумулатор
От плюсовата клема тръгва един дебел (най-дебелия кабел в колата) кабел и отива в шалтера на стартера. От шалтера стърчат два дебели болта. Дебелия кабел от плюса на акумулатора е закачен за единия болт, а за другия болт е закачен много къс (няколко сантиметра) кабел, който влиза в самия стартер. Ако закачиш кабела за късия кабел стартера ще завърти, но едва ли ще зацепи за маховика. Трябва да закачиш плюса от акумулатора за другия кабел. Отвори капака на някоя друга кола (все едно каква) и ще се ориентираш за какво говоря. Предполагам, че ще използваш тънки кабели 1,5мм2 и няма да ги закачиш стабилно за акумулатора - с такива кабели и да искаш трудно ще завърти стартер, а дори да успееш по някакъв начин да завъртиш двигателя, ако поне едното колело е във въздуха колата няма да тръгне.
Ако искаш потърси ме на лични да ти дам телефон, ако легнеш под колата и имаш въпроси да ми звъннеш.
Спомняш ли си как остави плюсовата клема, възможно ли е да се допира до метална част на купето?
Ако искаш потърси ме на лични да ти дам телефон, ако легнеш под колата и имаш въпроси да ми звъннеш.
Спомняш ли си как остави плюсовата клема, възможно ли е да се допира до метална част на купето?
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Оключване на голф 4 без акумулатор
Отключих вратата, но как казвам само на Л.С. не искам да се четат такива неща в нета.
Благодаря на всички за съветите!
Благодаря на всички за съветите!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”