подгряващи свещи не греят
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: подгряващи свещи не греят
На загрял е по добре.На студен по трудно се развиват и може да се скъсат 

-
- Автомобил:
- Двигател:
KirilGeorgiev написа:На загрял е по добре.На студен по трудно се развиват и може да се скъсат

в петък ще се сменяват
- vidinskia
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги здравейте и аз също се извинявам че ще ползвам на колегата темата,значи колата е голф 3 1.9 тдй 1z мотор,значи от скоро като стана по студено почна да не може да пали,и смених свещите,бяха изгорели 3,и какво да видя пак не палеше,през това време от много въртене на стартер тои се съсипа и ремонт на стартер,и се оказа че и това не е,после почнаха да ми казват "майстори" че било от акумулатора,взех друг акумулатор 70 аh и същата работа мъчеше се и не иска да запали,оказа се че това реле за подгрев на свещите се е съсипало и утре тоест днес вече майстора трябва да ми го намери и да го смени с друго здраво и да видиме дали ще пали,ако и тогава не пали незнам какво да си мисля,но чета тук в форума за някакъв датчик на температурата,това още не съм го пробвал,ако някой може да ми обясни за този датчик и ако може да ме посъветвате какво може друго да прави проблем ако не е това всичко което изредих до сега,само да уточня че колата като запали и после като загрее малко пали без проблеми от половин оборот и върви перфектно няма да пресецва и т.н. Благодаря за отговорите... 

-
- Автомобил:
- Двигател:
vidinskia написа:Колеги здравейте и аз също се извинявам че ще ползвам на колегата темата,значи колата е голф 3 1.9 тдй 1z мотор,значи от скоро като стана по студено почна да не може да пали,и смених свещите,бяха изгорели 3,и какво да видя пак не палеше,през това време от много въртене на стартер тои се съсипа и ремонт на стартер,и се оказа че и това не е,после почнаха да ми казват "майстори" че било от акумулатора,взех друг акумулатор 70 аh и същата работа мъчеше се и не иска да запали,оказа се че това реле за подгрев на свещите се е съсипало и утре тоест днес вече майстора трябва да ми го намери и да го смени с друго здраво и да видиме дали ще пали,ако и тогава не пали незнам какво да си мисля,но чета тук в форума за някакъв датчик на температурата,това още не съм го пробвал,ако някой може да ми обясни за този датчик и ако може да ме посъветвате какво може друго да прави проблем ако не е това всичко което изредих до сега,само да уточня че колата като запали и после като загрее малко пали без проблеми от половин оборот и върви перфектно няма да пресецва и т.н. Благодаря за отговорите...
Като за начало забрави пътя към досегашните "майстори".

1.извади куплунга на датчика-намира се на тройник за антифриза дето излиза от главата на дв.С така изваден куплунг пробвай да запалиш-би трябвало да включва подгрева и ако запали=купуваш нов датчик.
2.Ако няма разлика виж свещите дали не са пресъснали.
3.виж и дали идва напрежение до свещите-ако не-значи може да е предпазител(50А,метална плочка,но не знам къде се намира при теб),ако е здрав бушона,чак тогава е ред на релето.
4.Ако не става до тук-потърси някой от клубните майстори във форума.

- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
KirilGeorgiev написа:На загрял е по добре.На студен по трудно се развиват и може да се скъсат
Точно обратното като е загрял двигатела метала се разширява и вероятноста да се скъсат е 80%
да ви питам някои можв ли да ми каже какво и е на моята брукма голф 3 турбо дизел 1992 , значи преди 3 дни си я спрях пред нас и си варвеше и всичко и беше ок но на следващия ден не искаше да запали вартеше си та се чудя от какво би могло да е това , значи колата я спирам на байр като предницата и е нагоре по баира , и се чудя има ли гориво подкачваща помпа и според вас от какво би могло да е това , и преди месец сам сменил ваздушния филтар , и забелязах че вув маркучето кадето отива кум помпата има ваздух . моля ви се кажете какво и е

- freezone
- Автомобил:
- Двигател:
gancho написа:vidinskia написа:Колеги здравейте и аз също се извинявам че ще ползвам на колегата темата,значи колата е голф 3 1.9 тдй 1z мотор,значи от скоро като стана по студено почна да не може да пали,и смених свещите,бяха изгорели 3,и какво да видя пак не палеше,през това време от много въртене на стартер тои се съсипа и ремонт на стартер,и се оказа че и това не е,после почнаха да ми казват "майстори" че било от акумулатора,взех друг акумулатор 70 аh и същата работа мъчеше се и не иска да запали,оказа се че това реле за подгрев на свещите се е съсипало и утре тоест днес вече майстора трябва да ми го намери и да го смени с друго здраво и да видиме дали ще пали,ако и тогава не пали незнам какво да си мисля,но чета тук в форума за някакъв датчик на температурата,това още не съм го пробвал,ако някой може да ми обясни за този датчик и ако може да ме посъветвате какво може друго да прави проблем ако не е това всичко което изредих до сега,само да уточня че колата като запали и после като загрее малко пали без проблеми от половин оборот и върви перфектно няма да пресецва и т.н. Благодаря за отговорите...
Като за начало забрави пътя към досегашните "майстори".![]()
1.извади куплунга на датчика-намира се на тройник за антифриза дето излиза от главата на дв.С така изваден куплунг пробвай да запалиш-би трябвало да включва подгрева и ако запали=купуваш нов датчик.
2.Ако няма разлика виж свещите дали не са пресъснали.
3.виж и дали идва напрежение до свещите-ако не-значи може да е предпазител(50А,метална плочка,но не знам къде се намира при теб),ако е здрав бушона,чак тогава е ред на релето.
4.Ако не става до тук-потърси някой от клубните майстори във форума.
При мен проблема беше в бушона.Като давах на контакт нямаше + до свещите.Много се притеснявах да не беше свършило релето,но за мои късмет беше бушона.Сега го смених и при минусови температури 5 секунди подгряване и на четвърт оборот двигателя направо се взривява.1.9гтд ААЗ.
- Svetlioman
- Автомобил:
- Двигател:
добро утро ,при мен проблемасе оказа някакви лули, на свешите били хлабави в сервиза ги попритегнаха ,но ми казаха ,че от там пасатко нее подгрявал хубаво ,нее имало контакт, че е хубаво да се сменят ,колко струват самите лули.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Това за паленето без свещи на дизелов мотор, който с пъти по ниска компресия на пълният дизел а абсурд. Ако кажеш и че пали от четвърт позволи ми да се посмея.
Няма как да стане. Самият мотор е направен така, че да пали след предварително подгряване.
Няма как да стане. Самият мотор е направен така, че да пали след предварително подгряване.
head_and_kojack написа:Това за паленето без свещи на дизелов мотор, който с пъти по ниска компресия на пълният дизел а абсурд. Ако кажеш и че пали от четвърт позволи ми да се посмея.
багерчетата JCB нямат подгрев
- nikolai_ignatov
- Автомобил:
- Двигател:
От всичко което прочетох в темата разбрах че пластината която се намира при двигателла е 50А бушон за подгревните свещи.А някой клякал ли е да си откопчае таблото със бушоните на пасат 1.9 тди 1з да погледне зад него и малко нагоре към предното стъкло и да видите там какъв голям като кибритена кутия червен 50А бушон има който си мисля аз че е за свещите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Какви са признаците за липса на компресия след доста четене вече приемам и това за вероятна причина да не пали сутрин колата? По принцип като запали не пуши синйо, единствено пуши когато е студена и подам повече гас, но когато позагрее малко 10-15 минути работа и вече не пуши нищо колкото и гас да подавам само черен пушек като я форсирам до кум 3000- 3500 оборота.
- intro110583
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги горд собственик съм на поредния си VW пасат б5 АФН 97 в добро състояние ! Има нещо побългарено и то е, подгревните свещи не се включват автоматично при ниски температури( не ми светва и да гасне автоматично лампата за подгрев) а е изведено копче на средната конзола до подгрева на седалките ! копчето явно заобикаля температурния датчик(можеби) .До този момент не съм имал проблеми, задържам го 10тина секунди и TDIто пали от раз зимата ! но мисля че е време това да се поправи! Кажете от къде да почна, да проверя температурния датчик или? VAG-COMa не дава грешка!И къде мога да видя схема за да се ориентирам какво е прескочено( какво не работи) за да сложат това копче за ръчно подгряване?