препоръчайте какви кабели за акумулатор да си взема

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: препоръчайте какви кабели за акумулатор да си взема

Мнениеот Vlad777 » Пет 03 фев 2012 14:06

Аз успях почти да запаля едни от тънките кабели. Със сигурност си заслужава да се вземат качествени кабели.

Въпросът е дали мога да ползвам щипките от тънките кабели и да си купя дебели кабели за ток да си имам?

ceckoto написа:Като че ли няма да можем да се разберем!
Казвам че:
1м-25мм2 струва 6.50лв.

1м-16мм2 струва 4.30лв.

Но оставете цената въпросът ми беше за квадратурата колко квадрата кабел ще ми върши работа бе проблем.

Кабели за ток от 2 метра са общо 4 метра + и -.

4 метра x 6.5 = 26.00 лв
4 метра х 4.3 = 17.20 лв

Ето че не е 2 лева разликата.

Потребителски аватар
ceckoto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ceckoto » Пет 03 фев 2012 17:46

Vlad777 написа:Аз успях почти да запаля едни от тънките кабели. Със сигурност си заслужава да се вземат качествени кабели.

Въпросът е дали мога да ползвам щипките от тънките кабели и да си купя дебели кабели за ток да си имам?

ceckoto написа:Като че ли няма да можем да се разберем!
Казвам че:
1м-25мм2 струва 6.50лв.

1м-16мм2 струва 4.30лв.

Но оставете цената въпросът ми беше за квадратурата колко квадрата кабел ще ми върши работа бе проблем.

Кабели за ток от 2 метра са общо 4 метра + и -.

4 метра x 6.5 = 26.00 лв
4 метра х 4.3 = 17.20 лв

Ето че не е 2 лева разликата.

Добре грешката е моя, признавам но питането ми не беше за цената а за квадратурата

don4o.ood
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don4o.ood » Пет 03 фев 2012 19:10

здравеите, виждам тук един спор за това колко кви пък колко пари пък това пък онова
ще споделя моят оп;ит и дано да съм от полза.имам 2комплекта кабели едните купени от битака в асеновград за 15лв, 3 метрови немски в торба и със щипки с тях съм палил други коли няма проблем кабела е 10мм2 като е меден но жилата са калаидисани,на торбата пише 700АМП.тъи като имам трактор които зимата работи и ми трябват стабилни кабели аз си направих едни с дължина 4 метра купих кабел 8 метра -55лв 25мм2 от ТМТ-пловдив метъра е около 7 лева щипки по1лв от магазин за автоакс-големи шлаух стъклопласт и у нас у гаража ги запоих сложих шлауха и ги пробвах на трактора като от другата страна е вентото с70АМ генератор на бош без гас и тн само да работи около 2 мин свъзани и старт без проблеми го пали това е при температури около 0 при по ниски не съм пробвал тези кабели ги направих защото с други по слаби или китаиски при старт на трактора или изкачат или се стопяват. Недостатакът им е че всички познати ги знаят и всеки ден даи и даи и даи но тва е.Все пак ако колегата има удобства за монтаж е по добре да си ги направи вместо за тези пари да купи ментета,но за кола и или бус 10-12мм2 са достатъчни според моят опит

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Съб 04 фев 2012 20:46

Момчета знам,че това което ще напиша ви е ясно,но все пак :) Днес реших да разглобя единият от кабелите в щипката и да видя защо аджеба са такъв ташак и дават ток когато си искат... :roll: Купих ги доста отдавна,помня че не бяха от най-евтините,700 А или мА,не помня точно означението....вършеха работа до едно време и умряха :!: И к'во виждам днес-изолацията е в доста "излишък" спрямо медните нишки вътре,които от своя страна просто са "допрени",пресата ги е стиснала леко,без никаква спойка или поне механична връзка към щипката :!: Взех поялника и се заиграх-направих го като хората (спойка + механично),утре ще довърша и останалите щипки....и се надявам да НЕ ми се налага да ги ползвам,щото като цяло са си ментак,както мноооооого друга стока,предлагана на нашият пазар :lol:

bobu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobu » Вто 14 фев 2012 8:57

Предлагам кабели със сечение на кабела 25мм2 - реални. Цена 22лв. Нямират се във Варна. За връзка тук. Честно казано щипките са китайски а кабелите съм ги правил аз и не съм имал проблем с тях - и на дизел съм подавал ток - имаше само една здрава свещ а компресията отшумяваше...

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Вто 14 фев 2012 13:18

Моите са правени с 16мм , според мен е достатъчно. 5години никакви проблеми. Когато давам ток , първо изчаквам 5-6 мин. на около 1500-1800 оборота. След което ги вдигам на 2000 и казвам на колегата да пали.

borovesnik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот borovesnik » Сря 13 ное 2013 20:55

Оказване на помощ чрез използване на акумулаторна батерия от друг автомобил
Да бъдат изключени двигателите на двата автомобила.
Първо свържете положителните изводи на двата автомобила чрез щипките.
След това свържете отрицателния извод на оказващия помощ автомобил, след което свържете отрицателния извод на подпомагания автомобил.
Запалете двигателя на оказващия помощ автомобил, след което запалете двигателя на подпомагания автомобил.
Свалете щипките в обратен ред.
Това е в общи линии. Дано да съм бил полезен)

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 14 ное 2013 9:29

Не изчетох цялата тема,но искам да вметна че дори кабелите да са от НАСА ако контактната повърхност на щипките е като на ламаринка резултата няма да е добър ! Гледал съм различни видове кабели по магазините и най-скъпите винаги са със много сериозни, дебели,извити и набраздени щипки :exclaim

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 14 ное 2013 10:50

borovesnik написа:Оказване на помощ чрез използване на акумулаторна батерия от друг автомобил
Да бъдат изключени двигателите на двата автомобила.
Първо свържете положителните изводи на двата автомобила чрез щипките.
След това свържете отрицателния извод на оказващия помощ автомобил, след което свържете отрицателния извод на подпомагания автомобил.
Запалете двигателя на оказващия помощ автомобил, след което запалете двигателя на подпомагания автомобил.
Свалете щипките в обратен ред.
Това е в общи линии.

С добавка преди да върти авариралия автомобил стартер е добре да се изчака 2-3 мин. да се възбуди изтощения акумулатор особено ако е дизел. Така и кабелите се натоварват по-малко и алтернатора на помагащия.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”