Кой двигател е най-добър за газифициране

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Кой двигател е най-добър за газифициране

Мнениеот joker » Пет 03 фев 2012 12:22

muns61 написа:А задължително ли е да е VW? Щом искаш здрав, евтин и икономичен автомобил, разгледай Опел Астра 1,6 моно. Всеки Опел е с 1 литър на 100 по-икономичен от съответното VW. Само гледай как е с ръждите, другото е бетон.
И кажи ценова рамка на покупката.

Но трябва да си осигури и резервен компютър защото първо него ще се наложи да сменя.А ръждата :banghead: :banghead: :banghead: ...

Потребителски аватар
DanZki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DanZki » Пет 03 фев 2012 14:29

:bowdown Май си сбъркал професията mhihi Ако може да разясниш какво му става на ЕКУ-то от газта и на кой от всички видове 1.6 моно ?

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пет 03 фев 2012 14:36

Компа незнам,но комутаторите са им консуматив(опел).

Като разход/вървене 1.6 карб на VW e недостижим сравнен с моно.

Потребителски аватар
kompresor
Автомобил: Audi 8D Avant
Двигател: AEB 1996
Контакти:

Мнениеот kompresor » Пет 03 фев 2012 14:42

Значи 1.6 карбуратор на голф е икономичен мотор

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 03 фев 2012 14:49

Имал съм два такива голфа на газ горят 7/100 (при скорост 110) градско в София 12-13/100. За мен по-добри двигатели не може да има. С първия съм минал 150 000 и освен ремъци съм сменил гумички, а втория още го имам, досега съм минал 40 000 и нищо не съм сменял. Втория от 17 000 е на метан, а не на газ. Двигателя от първия голф още си стои и е в отлично състояние.
При старите коли има голяма доза късмет, няма гаранция, че и ти ще си късметлия като мен.

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Пет 03 фев 2012 15:34

ktamen написа:Имал съм два такива голфа на газ горят 7/100 (при скорост 110) градско в София 12-13/100. За мен по-добри двигатели не може да има. С първия съм минал 150 000 и освен ремъци съм сменил гумички, а втория още го имам, досега съм минал 40 000 и нищо не съм сменял. Втория от 17 000 е на метан, а не на газ. Двигателя от първия голф още си стои и е в отлично състояние.
При старите коли има голяма доза късмет, няма гаранция, че и ти ще си късметлия като мен.

Разхода,който си споменал е идентичен в повечето случаи с 1.8 моно РП/АБС,а тези мотори не случайно имат славата на безсмъртни,освен това,лесно газифициране,а за вървене спрямо 1.6 карбуратор(трите разновидности)няма място за сравнение...

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пет 03 фев 2012 17:43

Разхода,който си споменал е идентичен в повечето случаи с 1.8 моно РП/АБС,а тези мотори не случайно имат славата на безсмъртни,освен това,лесно газифициране,а за вървене спрямо 1.6 карбуратор(трите разновидности)няма място за сравнение..
.
Няма такъв филм.На дълго разликата м/у 2та може да е литър,но на градско
1.8 моно е с до 2л отгоре.При 1.6 карб. си трябва "талант" за да гори над 10 градско
а 1.8МИ е невъзможно да падне до 10.Говоря за София по 1 маршрут.
При карба може да се изцеди максимума от газта ,без да си зависим от техниката.
Говоря за картбуратор. :deal

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Пет 03 фев 2012 18:46

i.e.i написа:
Разхода,който си споменал е идентичен в повечето случаи с 1.8 моно РП/АБС,а тези мотори не случайно имат славата на безсмъртни,освен това,лесно газифициране,а за вървене спрямо 1.6 карбуратор(трите разновидности)няма място за сравнение..
.
Няма такъв филм.На дълго разликата м/у 2та може да е литър,но на градско
1.8 моно е с до 2л отгоре.При 1.6 карб. си трябва "талант" за да гори над 10 градско
а 1.8МИ е невъзможно да падне до 10.Говоря за София по 1 маршрут.
При карба може да се изцеди максимума от газта ,без да си зависим от техниката.
Говоря за картбуратор. :deal

Няма да започвам спор,но все пак да спомена,че безпроблемно докарвам 9/100 градско на пасат АБС мотор,в Монтана де.Иначе нормално тези мотори дават 10-11/100 градско,ако всичко е в кондиция.Това с изцеждането на газта е голяма глупост...при теб след 5000рпм кво се случва освен бръмчене и съсипване на мотора :screwy
Личи,че не си в час със въпросните мотори,но спирам до тук,все пак става въпрос за газифициране,а там разхода е относителен,спрямо настройки и др.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пет 03 фев 2012 19:27

При еднакво разтояние да сравниш разхода м/у Монтана и София :screwy
Под "изцеждане" имах в предвид максимална икономия на гориво при приличен вървеж.
Иначе кой,колко разбира-не е по темата.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 03 фев 2012 19:30

Нещата са много относителни и затова е безпредметно да се спори за разход особено за близки като кубатура и мощност коли. Може както 1.8 да гори по-малко, така и обратното - 1.6 да гори по-малко, според зависи толкоз много фактори... Най-важното е да те устройва вървеж/разход, другото е вече експериментиране и опити да натаковаш дявола. Аз съм на мнение, че една кола гори най-малко само и единствено, когато сместа й е настроена оптимално за режимът, в който се кара предимно колата.

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Пет 03 фев 2012 21:36

i.e.i написа:При еднакво разтояние да сравниш разхода м/у Монтана и София :screwy
Под "изцеждане" имах в предвид максимална икономия на гориво при приличен вървеж.
Иначе кой,колко разбира-не е по темата.

Кво значи приличен вървеж...за мотори 70-75к.с. да се придвижваш добре,но приличен вървеж е смешно поставено така...независимо от това аз избирам 1.8 моно,като най-добър за газифициране и каквито и да било други гаври :да:

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 03 фев 2012 21:53

joker написа:
muns61 написа:А задължително ли е да е VW? Щом искаш здрав, евтин и икономичен автомобил, разгледай Опел Астра 1,6 моно. Всеки Опел е с 1 литър на 100 по-икономичен от съответното VW. Само гледай как е с ръждите, другото е бетон.
И кажи ценова рамка на покупката.

Но трябва да си осигури и резервен компютър защото първо него ще се наложи да сменя.А ръждата :banghead: :banghead: :banghead: ...

Това за компютъра кой ти го каза? Като говоря, говоря от опит, а не от интернетска информация. Я си спомни колко таксита Астра си виждал и колко Голф от същото поколение? Хита на такситата в един период беше Астра Класик 1,6 8V Моно. В Плевен още се движат, не си знаят километрите.
И който се интересува коя кола е най-изгодна финансово за експлоатация, да поогледа пиаците. Макар че сега и лизинга си казва думата...

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пет 03 фев 2012 22:51

1,6 -Moно -АБУ!Това е машината!Икономична и вървежна!А това за калпавият мотор е пълна простотия!Ами ,вече отива към 100 000 откакто е в мен.За горенето съм писал много и не е задължително всеки да ми вярва.120 поддържам със съвсем лека газ .Над 130 има вече и радари.Отказах се да го продавам и ще си го карам !За мен това е колата!
пп.Имам база за сравнение!И от АБУ до АБУ има голяма разлика!

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Пет 03 фев 2012 23:30

Ще подкрепя колегата,1.6 е доста икономичен и върежен на газ.И карбуратор и моно.Аз съм с 1.8 и в града си лапа.

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Пет 03 фев 2012 23:35

аз гласувам :012: за 1.8 ABS и ADZ за икономичен и пъргав двигател

Върни се в “Автогазови уредби”