Пасат или Авенсис ?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
nock
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат или Авенсис ?

Мнениеот nock » Пет 03 фев 2012 13:21

KirilGeorgiev написа:Автора на темата да обърне сериозно внимание и на Шкода Октавия Малко по евтина от Пасат но бих казал че не е по зле като качество а комбито какъв багажник има scare

Нещо ми е много дървена отвътре. Даже и по-хубавите изпълнения. Предпочитам да дам 2-3к още за Пасат или Авенсис.

Само че, като гледам масово хората са пропищяли от този мотор (на Пасата). Жалко. И все пак за малко да хвана бика за рогата. Ако не бяхте вие.

hooligan_sk написа:Ето така ми се струва маааалко по-реално. Гледаме обявите за Авенсис 2007г с дизелов двигател и пробег до 150 000км. Съвсем малко бтв. 2.0 моторизацията струва около 16-17 000лв, 2,2 са около 19-20 000лв. Всичките с добро изпълнение.

Гледаме Пасат 2.0 ТДИ от 2007г също с пробег до 150 000км. Изключваме няколкото англичанки по 14К. Всичко е над 17 000лв. и с пробег над 100К. Докато при авенсиса голяма част са под този пробег.

Това е за цената, доста относително като цяло... А кой е по-добрият автомобил... мисля че спор няма. Тези 2 модела са сравнявани и сравнявани от десетки специализирани издания из цяла Европа и никой никъде не е давал предимство на Авенсис :да:

Така е, пасатите са като че ли по-устойчиви на обезценяването. Разликата обаче е малка на фона на цената. Тойотата е доста по-грозничка отвън съшо. Добре де, ако намеря Б6 с 1,9 105кс? Това е от най-здравите двигатели на VW. Може да са му малко кончетата за това купе в предвид, че е кола 2ра употреба и може да не са всичките :D Може би това е варианта да избягам от тези проблемни мотори от '06-'07г. ?

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 03 фев 2012 14:44

1,9 ТДИ е корав мотор, но е по-немощен... по принцип с чипа добавяш около 30% към реалната мощност и нещата пак стават подобни откъм динамика. Ако купувах Б6, вероятно щеше да е с 1,9ТДИ :да:

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пет 03 фев 2012 17:04

Аз съм с 1,9 ТДИ 105 кс. Преди около 6мес ми го чипосаха срещу 450 лв и сега е някъде около 133 кс. Върви здравата, той и преди това вървеше, но сега е по-добре. С 1,9 ТДИ си решаваш проблемите с главата и дюзите, лошото е че са по-скъпи и се намират леко по-трудно, особено тук :beer

bnick

Мнениеот bnick » Пет 03 фев 2012 17:09

mufin написа:
bnick написа:Съмнявам се. След страшната оферта за 37к, явно не толкова успешна, са свалили до 33к. Явно не ги купуват хората mhihi , Пасата в момента е 40к без никакви промоции. Дори с поръчка си остава цената същата...

Е то съмнието е субективно. Отиди в някой офис и пробвай. Ще се изненадаш.

Същата беше и сиуацията при моделите, за които колегата пита - Авенсиса почваше от 33К, Пасата от 40К
Сега струват еднакво.... 7к на вятъра
Когато си "фен" в Интернет е едно, ама като вадиш парите от джоба, тая логика променя нещата. Личен опит...

Пак ти казвам, когато аз си купих моята, цената за предишния модел беше колкото на Пасата. 1к при 55к не ги броя за разлика. Шефа ми тогава караше Корола 2006, возих го един път до Италия и си намрази колата, затова си взе новия Авенсис. Но не е доволен, доста неща не са като при мен mhihi . Кола модел 2011 вс модел 2005

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Пет 03 фев 2012 17:46

Няма как да знаем колко е била цената точно на шефа ти на колата.
Около мен има три Авенсиса, купувани нови. В покупката им съм участвал лично (обикаляне, гледане и сравняване най-вече именно с Пасат)
Винаги аналогичния Пасат е бил с 5-6К по-скъп. Като добавим че бяха и с две години гаранция и много по-скъпо обслужване... ясно е защо никой не си купи Пасат.

Не казвам нищо лошо за модела. Карал съм Пасат 4г (Б3) и наистина това си беше здрав и качествена кола. Но няма как да се отрече че точно тоя модел В6, беше крачка назад за имиджа на името "Пасат"
Доказва го не само TUV. Надявам се че нямаш проблеми с твоята, но отзивите са доста тревожно скъпи за да ме мотивират да си купя или да препоръчам B6 на някого.

bnick

Мнениеот bnick » Пет 03 фев 2012 17:57

mufin написа:Няма как да знаем колко е била цената точно на шефа ти на колата.

Нали го написах. Супер Авенсиса за 37к. Офертата отпреди 6-7мес, бях тръгнал да си продавам моята и да се кача и аз в новия Авенсис, но като го видях си останах с моята mhihi
mufin написа: Като добавим че бяха и с две години гаранция и много по-скъпо обслужване... ясно е защо никой не си купи Пасат.

Не виждам какво като са с две години гаранция, Киа е със 7г, но това едва ли би ме накарало да си я купя :) Много по-скъпо обслужване? Колко и как го разбрахте? Смяната на маслата и филтрите в Порше ми е към 250 лв. Колко е на дизеловата Тойота?
mufin написа:Не казвам нищо лошо за модела. Карал съм Пасат 4г (Б3) и наистина това си беше здрав и качествена кола. Но няма как да се отрече че точно тоя модел В6, беше крачка назад за имиджа на името "Пасат"
Доказва го не само TUV. Надявам се че нямаш проблеми с твоята, но отзивите са доста тревожно скъпи за да ме мотивират да си купя или да препоръчам B6 на някого.

Ако погледнеш същата тази статистика, ще забележиш, че качеството на Фв по времето на Б6, дори се е качило. Имам някакъв такъв спомен от ровене в нета. Както казах преди, здравината е единствения плюс на Авенсиса пред Пасата, другото е наобратно. Салон, управление, удобство ...

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 03 фев 2012 18:26

Междудругото като говорим за 5-6 годишни ползвани коли е много важно качеството на сервизите. За един Авенсис, можеш да ползваш само ТМ ауто честно казано. И сервиза им в СФ е на ниво бтв.

За един пасат има love.vwclub

nock
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nock » Пет 03 фев 2012 18:36

bnick написа:Аз съм с 1,9 ТДИ 105 кс. Преди около 6мес ми го чипосаха срещу 450 лв и сега е някъде около 133 кс. Върви здравата, той и преди това вървеше, но сега е по-добре. С 1,9 ТДИ си решаваш проблемите с главата и дюзите, лошото е че са по-скъпи и се намират леко по-трудно, особено тук :beer

Да, изглежда логично. Ще поогледам, та дано да излезе нещо 1,9 TDI до месец. Ако не, "явно" трябва да мина на Авенсиса за мое съжаление.

hooligan_sk написа:Междудругото като говорим за 5-6 годишни ползвани коли е много важно качеството на сервизите. За един Авенсис, можеш да ползваш само ТМ ауто честно казано. И сервиза им в СФ е на ниво бтв.

За един пасат има love.vwclub

За Пасат винаги има : vw fen

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Пет 03 фев 2012 18:59

bnick написа:Не виждам какво като са с две години гаранция, Киа е със 7г, но това едва ли би ме накарало да си я купя :)

Не виждаш, защото може би са ти здрави дюзите и помпите и т.н. консумативи при този модел.
Ако обаче на 25-ия месец ти изтрещят, тогава се чудиш как си си купил кола с две години гаранция в 21-и век scare

Няма смисъл да се спори - кола се купува на късмет и по сърце.
Не мисля че да се иска мнение в Интернет е печеливша тактика - всеки има акъл да преценява.
В тая работа обаче е важно едно - не е финансово полезно да си безкритичен фен.
:idea:

bnick

Мнениеот bnick » Пет 03 фев 2012 19:01

Лично бих погледнал и 1,8 ТСИ. По-евтина поддръжка, цената на дизеловото гориво е по-скъпо. Бензина харчи повече, но в края нещата може да са поизравнени. Върви добре :beer

nock
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nock » Пет 03 фев 2012 19:08

bnick написа:Лично бих погледнал и 1,8 ТСИ. По-евтина поддръжка, цената на дизеловото гориво е по-скъпо. Бензина харчи повече, но в края нещата може да са поизравнени. Върви добре :beer

Бензина е вариант ако не караш много градско. Или ако не живееш в София. Имал съм Фабия 2001г./бензин. Хем тогава (преди 5г.) цената на бензина беше доста по-ниска.

Научих си урока :)

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Пет 03 фев 2012 23:25

hooligan_sk написа:1. Авенсис не запазва стойност по-добре от Пасат - това е абсурдно. Просто тойотите са обикновено с по-малък пробег в Гемания, където основно следи пазара Шваке.
2. Октавията в гаража ми е доста по-качествена и ВОЗИ по-добре от най-новия Авенсис. Стоят паркирани една до друга. И това е мнението на собственика на Авенсиса. Такаче какъв Б6, какви 5лв?
3. Авенсиса е препоръчителна покупка защото е безпроблемен. От друга страна главния дерт на Б6 е двигателя с пиезо дюзи - написал съм още в първия пост кои мотори са това. Не си купуваш от тях и това е, какво толкова???

Б6 бил издънка дрън дрън та пляс... Б7 е АБСОЛЮТНО СЪЩАТА кола, с няколко дребни изчистени бъга. :screwy

Стига де. Къде Пасата запазва по-добре стойност? В Германия и България. В целия останал свят пасата минава за хубава кола докато е в гаранция. Колко пъти ФВ направиха серлвизни акции за пукнатите блокове на дизелите? Или за дюзи? Или за стъклоповдигачи? Всеки се спасява поединично и си вика "дано не съм аз". И за всички немци това е характерно. Супер техника и екстри, следгаранционната поддръжка обаче реже глава ако ти се наложи.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 03 фев 2012 23:33

Нормално е да се взема предвид високата остатъчна стойност на Пасат в България, все пак говорим именно за БГ.
Освен това, не всички двигатели са с т.нар. проблемни дюзи.
Няма смисъл да се говори за недостатъци, защото при Авенсис те съвсем не са малко, говорим за този модел, за който пита автора на темата - скоростни кутии, висок разход, кормилни прътове, климатизация ... Неща, които са изчистени при новия модел ... Както и при Пасата. От автомобила в гаража се вижда какво съм предпочел, въпреки че имам възможност да взема Авенсис на много изгодна цена, при това проверен.
Според мен е въпрос на лично предпочитание. За мен лично Авенсис е ... скучен.

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Съб 04 фев 2012 11:53

dobrin написа:Нормално е да се взема предвид високата остатъчна стойност на Пасат в България, все пак говорим именно за БГ.
Освен това, не всички двигатели са с т.нар. проблемни дюзи.
Няма смисъл да се говори за недостатъци, защото при Авенсис те съвсем не са малко, говорим за този модел, за който пита автора на темата - скоростни кутии, висок разход, кормилни прътове, климатизация ... Неща, които са изчистени при новия модел ... Както и при Пасата. От автомобила в гаража се вижда какво съм предпочел, въпреки че имам възможност да взема Авенсис на много изгодна цена, при това проверен.
Според мен е въпрос на лично предпочитание. За мен лично Авенсис е ... скучен.

Добри, от всичко това вярно е само че Авенсиса е леко скучен.
За да сме обективни следва да се признае че не само според TUV Авенсиса е по-безпроблемен
Отделно е очевидно че по-добре запазва стойност.
Но изборът на кола рядко е само логика и прагматизъм , най-често е емоция :applause:

bnick

Мнениеот bnick » Съб 04 фев 2012 12:44

mufin написа:В тая работа обаче е важно едно - не е финансово полезно да си безкритичен фен.

Това би трябвало да важи и за теб, а Тойотата отстъпва във всичко...

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”