термостат

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
radkov97
Автомобил: Голф
Двигател: AGU-1999

Re: термостат

Мнениеот radkov97 » Вто 20 окт 2009 18:50

emo-gar написа:
radkov97 написа:има и друго-вчера си направих експеримент-извадих тънкото маркуче,което идва от троиника към казанчето и какво да видя нема никой!не тече нищо!тиня яко,отпуших го протече,но проблема си остана :banghead:

Хм,май в зоната на датчика,в самия пластмасов фланец също е кално?.С малка загуба на антифриз може да махнеш скобата и да видиш какво се "крие" под датчика.Като си го сменял,вярвам да си взел "правилния"-с Жълт пръстен.Щом перката включва..предполагам изправен датчик на радиатора,това са към 90 и кусур градуса,пък таблото сочи 70...А нещо вода да ти се губи..?(ей тъй питам,за сега не казвам защо)

едва го отпуших,яко тиня излезе докато протече антифриз.датчика е правилния,вода не губи,парно зверско :screwy

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 28 окт 2009 10:32

Аз си взех оргинален термостат и вече близо година няма никакви пробелеми. А тука е доста горещо лятото и студено зимата. Само един път ми се случи да работи 15 минути перката за охлаждането, ама явно съм я прегрял по едни черни пътища с голям наклон и 5 човека вътре. Стария термостат също беше сменян. Явно са доста проблемни. После ми се прецака датчика който показва на таблото. И него смених ама с менте. Сега непрекъснато ми показва 100 градуса. А водата в казанчето винаги е 85-87 по измерване с мултицет. Шантава работа. :beer
Но разхода на гориво и работата на двигателя определено се подобриха доста. :)

krasimir_nik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasimir_nik » Сря 28 окт 2009 12:57

колеги, и при мен е същата работа. смених 3 термостата, този последният в града 80-85, извън градът едва 70. и предните сащите номера. перката ми вкючва и изключва нормално. не намирам нормално обяснение.А температурата е вярна слагам термометар в казанчето верни показания с тези от уреда на таблото.колата е голф 3 АБС . Вече почети сам се отказал да я разглабям пак.
Ще следя темата ако, някои намети логичен отговор, виждам че проблема на всички е почети сходен.

Потребителски аватар
xaxo666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xaxo666 » Пон 02 ное 2009 13:43

И при мен е така в града 85 извън 75 и парното духа хладко а термостата отваря на 87 90 маи е наред с него вси4ко дат4ик имало някакъв ако някоие запознат моля да пише Ве4е мисля да сложа нещо пред радиатора както правехме на ладите.

Потребителски аватар
nane
Автомобил: Passat
Двигател: ADR

Мнениеот nane » Вто 10 май 2011 21:45

здрвеите и от мен от скоро се сдоих се един голф 3 1.6 моно 93г.абу та купих колата с издухана гарнитура смених я смених и сигменти с зглобявам и какво да видя колята грее термостата беше ибушил смених го но пак загрява и като говоря загрява работи между 92-101 се включва перката и пак върне на 92 мен ми се струва много това го прави и на място и в движение смених радяторчето на парното защото се бе запушило и сега има добро парно но това загряване ме притиснява смених и два дачика за перката и пак се включва да 101 градоса та искам да питам как трябва да работи нормално и колко градоса са нормалната температура на тази кола :?

Vasil__90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vasil__90 » Чет 16 юни 2011 10:06

Пичове имам голф 1.4 16V, карам си нормално и ми загрява на равен път през лятото, ходих на диагностика и на маистори 2 пати ме разкарват парво смени си датчика не ти овтаря перката, после темперетурния датчик не ти показва правилно смених и 2те 120лв дадох и пак си загрява и ми се налага да пускам парно лятото и вече ми идва до гуша.

Потребителски аватар
chiki-riki
Автомобил: Golf 2
Двигател: 1.8

Мнениеот chiki-riki » Чет 16 юни 2011 23:15

колеги и аз го имам проблема с ниската температура , колата е голф 2 1.8 карбуратор (RH). Кажете къде в Пловдив да търся свестен термостат (или датчик на температурата) и г/д какви са им цените

gadenBG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gadenBG » Нед 19 юни 2011 12:14

Няколко варянта
1-во термостат
2-капачката на казанчето на водата(има клапани на нея)
3-то вентилатор
и наи което не ви пожелавам гарнитури

И АЗ ИМАМ СЪЩИЯ ПРОБЛЕМ СМЕНИХ ВСИЧКО И НАКРАЯ СЕ РАЗБРА ЧЕ ТРЯБВА ДА СМЕНЯМ ГАРНИТУРИ ДА ШЛАИФАМ ГЛАВАТА

П.П АКО Е ГАРНИТУРА НЕ Я КАРАИ ДА НЕ СЕ НАЛАГА ДА СМЕНЯШ БУТАЛА КЛАПАНИ И Т.Н.Т !!!
scare scare scare scare scare scare scare scare scare scare

Потребителски аватар
nane
Автомобил: Passat
Двигател: ADR

Мнениеот nane » Пет 03 фев 2012 18:34

здравеите моят е голф 3 1.6 абу и тиа дни както си карах спрях и я оставих да работи на празен ход и гледам парното изчезна колата е на 90 градоса подавам газ на място появява се махам си крака от газта и изчезва какво ли не правих обездошавах радиатора на парното е нов и не мога си обясня какво става :banghead:

Потребителски аватар
vasex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasex » Пет 14 дек 2012 18:59

колега имам същия проблем ама аз съм с 1.4 АБД

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”