голф 3 АБФ с климатроник -Проблем със запотяване на стъклата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
slavipleven
Автомобил: Golf 3 GTI 16v
Двигател: ABF 1994

голф 3 АБФ с климатроник -Проблем със запотяване на стъклата

Мнениеот slavipleven » Пет 03 фев 2012 18:42

Здравейте колеги!Проблема е следния(голф 3 АБФ с климатроник):Запотяват ми се стъклата(предното и страничните)равномерно!Изчиствам ги с вода или с препарат за стъкла, около 10-15 дена няма проблеми и след това започва едно леко изпотяване, стои като замъглено!Проверил съм:
- клапа за циркулация - работеща
- отводнителни канали - няма запушено
- няма мокро по пода, мокета е сух навсякъде(с гумени стелки съм)
- филтър на купето - сменен
- радиаторчето на парното съм го сменял преди 4 год.По спомени съм дал за него около 40 лв.
- това по предното стъкло съм го пробвал на вкус, не сладнее следователно си мисля, че не е антифриз
- парно има, духа си горещо като загрее, стопля се купето
- клапите на климатроника работят духа си според зададената му посока.Като натисна копчето за обдухване на предното стъкло духа си силно, особено ако и външната температурата е над 3 градуса, като се включи и компресора ги издухва много бързо!И така около 2 седмици и се появява това замъгляване и на ново се почва с процедурата с чистенето! Ако някой има идея, нека пише!Благодаря Ви предварително! :да:

Потребителски аватар
maerto
Автомобил: VW Golf 4 2001
Двигател: 1.6 16V AUS

Re: Проблем със запотяване на стъклата

Мнениеот maerto » Пет 03 фев 2012 19:03

slavipleven написа:Здравейте колеги!Проблема е следния(голф 3 АБФ с климатроник):Запотяват ми се стъклата(предното и страничните)равномерно!Изчиствам ги с вода или с препарат за стъкла, около 10-15 дена няма проблеми и след това започва едно леко изпотяване, стои като замъглено!Проверил съм:
- клапа за циркулация - работеща
- отводнителни канали - няма запушено
- няма мокро по пода, мокета е сух навсякъде(с гумени стелки съм)
- филтър на купето - сменен
- радиаторчето на парното съм го сменял преди 4 год.По спомени съм дал за него около 40 лв.
- това по предното стъкло съм го пробвал на вкус, не сладнее следователно си мисля, че не е антифриз
- парно има, духа си горещо като загрее, стопля се купето
- клапите на климатроника работят духа си според зададената му посока.Като натисна копчето за обдухване на предното стъкло духа си силно, особено ако и външната температурата е над 3 градуса, като се включи и компресора ги издухва много бързо!И така около 2 седмици и се появява това замъгляване и на ново се почва с процедурата с чистенето! Ако някой има идея, нека пише!Благодаря Ви предварително! :да:

В това време е нормално да се запотяват стъклата.Аз съм забелязъ даже с мокри обувки да се кача ,пак се запотяват.Но като пусна духалките изчезва бързо.Не можах да разбера при теб при пуснати духалки ли се наблюдава или само като си седиш без да си запалил?

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Пет 03 фев 2012 19:54

нaй вероятно и при пуснати духалки си стой ичиства се само изпотеното аз имам същия проблем здраво радияторче и всички други работи.мисля д аси взема от някъде един голям влагоуловител и да го поставя некуде отпред за тест длаи ще става така.иначе върху стъклото се получава един сивкав тънак слой все едно стъклото е мазано с нещо.миех ги със сякакви препарати,спрях да мажа таблото с мялко(и преди да го мажа пак правеше така)като ги измися с препарат при мен от 7до10дни няма пр,след туй пак наново а понякога и по често

apolon
Автомобил: BORA 1.6 16V
Двигател: AUS 2000

Мнениеот apolon » Пет 03 фев 2012 20:01

Все пак зима е.И е нормално да се потят стъклата.Спасение няма.Като се стопли времето :banana

slavipleven

Мнениеот slavipleven » Пет 03 фев 2012 21:38

zdravko_jett написа:нaй вероятно и при пуснати духалки си стой ичиства се само изпотеното аз имам същия проблем здраво радияторче и всички други работи.мисля д аси взема от някъде един голям влагоуловител и да го поставя некуде отпред за тест длаи ще става така.иначе върху стъклото се получава един сивкав тънак слой все едно стъклото е мазано с нещо.миех ги със сякакви препарати,спрях да мажа таблото с мялко(и преди да го мажа пак правеше така)като ги измися с препарат при мен от 7до10дни няма пр,след туй пак наново а понякога и по често

Точно за този сивкав тънък слой, става на въпрос и при мен!И при пуснати духалки на макс, пак не го маха!

Потребителски аватар
maerto

Мнениеот maerto » Пет 03 фев 2012 21:47

slavipleven написа:
zdravko_jett написа:нaй вероятно и при пуснати духалки си стой ичиства се само изпотеното аз имам същия проблем здраво радияторче и всички други работи.мисля д аси взема от някъде един голям влагоуловител и да го поставя некуде отпред за тест длаи ще става така.иначе върху стъклото се получава един сивкав тънак слой все едно стъклото е мазано с нещо.миех ги със сякакви препарати,спрях да мажа таблото с мялко(и преди да го мажа пак правеше така)като ги измися с препарат при мен от 7до10дни няма пр,след туй пак наново а понякога и по често

Точно за този сивкав тънък слой, става на въпрос и при мен!И при пуснати духалки на макс, пак не го маха!

Пуше ли се в колата????

Потребителски аватар
Serjinio20
Автомобил:
Двигател:

Re: голф 3 АБФ с климатроник -Проблем със запотяване на стъклата

Мнениеот Serjinio20 » Пет 03 фев 2012 22:17

да споделя и аз нещо със запотяване, може да се получава , ако случайно от радиатора под таблото е текло антифриз..... и се получава точно тънкия мазен слой по прозорците....според мен решението е пране......знам го от опит с предишната кола :banghead:

slavipleven

Мнениеот slavipleven » Пет 03 фев 2012 22:25

Пуши се в колата, но не е текло антифриз вътре!Е може ли от цигарите да се наслоява толкова?

Потребителски аватар
maerto

Мнениеот maerto » Пет 03 фев 2012 23:19

slavipleven написа:Пуши се в колата, но не е текло антифриз вътре!Е може ли от цигарите да се наслоява толкова?

Може,може!!Особено в съчетано с влага и дим,гадния слой ти е гарантиран.От опит знам. :deal

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 03 фев 2012 23:44

Заради гумените стелки също може да се получава,аз за това не ги обичам.Влагата си седи в тях,като в леген и си се изпаравя и поти прозорците.Платнените колкото и да е,се накисват и изпарението на влагата е по-трудно,съответно потенето на прозорците е доста по-малко (попиват някаква част от влагата в себе си).Пробвал съм с моят Пасат (комби) и зимата ако съм с гумени стелки и кача 4 човека,е в пъти по-зле от колкото сега,като съм с платнени.
Иначе да,пушенето много спомага,защото се задържат сажди по прозорците и те попиват влага и започва да се поти видимо повече.След това ги изчистваш и няма проблем,докато не се полепят пак...
:beer

slavipleven

Мнениеот slavipleven » Съб 04 фев 2012 11:34

А може ли причината колеги да е в радиаторчето на парното?Да се е спукало съвсем малко и да сълзи и от там да идва това замъгляване по стъклата.Но пък ако е от него, няма ли да става така постоянно, защото както съм писал по- нагоре при мен се получава това след около 2 седмици!

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 04 фев 2012 11:44

ако тече съвсем по малко,тогава наслоява много бавно и става видимо за теб след повече време.Ако е от него,това,което е наслоено,ще е мазничко и ще е сладко на вкус (пробваш :) ).Също така ако е от него,ще ти намалява антифриза и примерно за 2-3 месеца,видимо ще е намалял.

slavipleven

Мнениеот slavipleven » Съб 04 фев 2012 13:57

zfa159 написа:ако тече съвсем по малко,тогава наслоява много бавно и става видимо за теб след повече време.Ако е от него,това,което е наслоено,ще е мазничко и ще е сладко на вкус (пробваш :) ).Също така ако е от него,ще ти намалява антифриза и примерно за 2-3 месеца,видимо ще е намалял.

Значи това съм го пробвал на вкус и определено не е сладко!Антифриза по- принцип ми намалява, но си мисля че намалява защото има малък пробив в големия радиатор(така е от поне 1,5 година) и доливам съвсем малко.Но пък миналата зима не съм го забелязвал това нещо със замъгляването и пак съм доливал антифриз! Не изключвам варианта и радиаторчето да е сдало багажа вече, но започвам да се замислям специално за цигарите тъй като в колата се пуши не казвам доста, но се пуши постоянно(всеки ден)! :beer

Потребителски аватар
maerto

Мнениеот maerto » Съб 04 фев 2012 15:19

slavipleven написа:
zfa159 написа:ако тече съвсем по малко,тогава наслоява много бавно и става видимо за теб след повече време.Ако е от него,това,което е наслоено,ще е мазничко и ще е сладко на вкус (пробваш :) ).Също така ако е от него,ще ти намалява антифриза и примерно за 2-3 месеца,видимо ще е намалял.

Значи това съм го пробвал на вкус и определено не е сладко!Антифриза по- принцип ми намалява, но си мисля че намалява защото има малък пробив в големия радиатор(така е от поне 1,5 година) и доливам съвсем малко.Но пък миналата зима не съм го забелязвал това нещо със замъгляването и пак съм доливал антифриз! Не изключвам варианта и радиаторчето да е сдало багажа вече, но започвам да се замислям специално за цигарите тъй като в колата се пуши не казвам доста, но се пуши постоянно(всеки ден)! :beer

Поради тази причина съм въвел забрана за пушенето в колата ми :beat_butt2 освен джамовете вреди ина тапицерията:)

Потребителски аватар
Gencho87
Автомобил: VW Golf MK3 GT
Двигател: AEK 1.6 1995

Мнениеот Gencho87 » Съб 04 фев 2012 22:42

Не съм пробвал стъклото на вкус :Mr Green Fun /утре ще видя/, но от цигарите опредлено го има тя ефект с мъглата по предното стъкло, дори и лятото - казвам го от опит, защото ако се изчисти един участък от стъклото се забелязва колко е наслоено с мизерии, щом се пуши в колата ежедневно препоръчвам почистване от вътре поне един път месечно /ако се налага и по-често/ с препарат за стъкла или нещо по-добро.
Между другото, като видях темата се сетих, че и аз трябва да си почистя стъклото отвътре, почна да става видим тоя мазен слой :oops: :Mr Green Fun

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”