Има ли значение мощноста на стартера?
-
golfmk1
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Има ли значение мощноста на стартера?
Колата ми е с мотор 1,8 RP с карбуратор.Стария ми мотор беше 1,5JB.Като сменях мотора сложих стартера от 1,5 на сегашния 1,8.Гледам на малкия мотор го дават да е 0,7kw а на този го дават 1,1kw.Като стане под нулата скалата на термометъра и не иска да пали пущината.Акумулатора ми е на една година и е VARTA.Има ли вероятност да идва слаб стартера за този мотор и от там да ми идва проблема?Моля да пишат в темата само компетентни хора 
-
lion_heart002
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Re: Има ли значение мощноста на стартера?
При положение,че при 0 градуса(да не говорим за по-ниска температура)имаш на разположение само половината от заряда на батерията и като се има предвид,че маслото е гъсто...Дали има значение според теб мощността на електромотора,има но надали дотолкова,че да не иска да върти достатъчно бързо,че да запали... Прегледай си акумулатора на първо време и зареждането,после го мисли стартера...
-
golfmk1
- Low rider
Всичко с акумулатора и зареждането е както трябва 
Последна промяна от golfmk1 на Пет 03 фев 2012 22:10, променено общо 1 път.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
golfmk1 написа:Колата ми е с мотор 1,8 RP с карбуратор.Стария ми мотор беше 1,5JB.Като сменях мотора сложих стартера от 1,5 на сегашния 1,8.Гледам на малкия мотор го дават да е 0,7kw а на този го дават 1,1kw.Като стане под нулата скалата на термометъра и не иска да пали пущината.Акумулатора ми е на една година и е VARTA.Има ли вероятност да идва слаб стартера за този мотор и от там да ми идва проблема?Моля да пишат в темата само компетентни хора
Илиянски, мудно ли върти? С какво масло си? То, че има значение - има, но чак пък да е толкоз немощен да не завърти мотора не мисля, че проблемът ти е в стартера, но... знам ли
-
golfmk1
- Low rider
Маслото е 10w40 и не върти мудно
-
lion_heart002
Казвам ти веднага! Как върти мотора стартера като е студено? Никак,бавно,бързо ли? От опит ти казвам,че ако ти е изправна запалителната система(горивната се подразбира) и със супер слабо и бавно въртене,трябва да запали колата. Виж дали остава ток за свещите когато върти на стартер,ако втулките са за смяна-примерно говорим,ще върти толкова бавно и ще консумира толкова ток,че няма да остане за да има хубава искра и пак няма да запали... Изясни си положението със акумулатора и зареждането първо... При мен при нова бубина,кабели,свещи,помпа,делко и какво ли още не се оказа нагорял клеморед... Но при всички положения,щом не върти мудно,не мисля,че проблема ти е стартера!
Последна промяна от lion_heart002 на Пет 03 фев 2012 22:17, променено общо 1 път.
- lent
- Автомобил:
- Двигател:
Стартера с вграден редуктор ли е или е без вграден редуктор?
-
golfmk1
- Low rider
Пак ти казвам, че зарежда както трябва(имам дори уред VDO)Стартера върти нормално мотора.Като я пусна един метър и веднага пали 
-
golfmk1
- Low rider
lent написа:Стартера с вграден редуктор ли е или е без вграден редуктор?
Мисля, че е без редуктор
-
lion_heart002
По някаква причина нямаш хубав ток на свещите когато работи стартера,да не стане като моята история с клемореда... Защо не пробваш с някой приятел с кабели с помощ от друга кола да видиш как ще запали? Делкото как е? Там има една втулка дето се маже с масло от едно кече,ама никой не слага и идва един момент когато втулката се разбива много и делкото просто не си върши добре работата вече... И като така или иначе се заговорихме,кога сменява палеца и капачката??? Ако колата пали на бутане веднага,от палеца и капачката бих почнал...
Последна промяна от lion_heart002 на Пет 03 фев 2012 22:27, променено общо 1 път.
- lent
- Автомобил:
- Двигател:
Ако е без редуктор вероятно е при по-износени втулки да има доста по-голяма консумация на ток.По този начин напрежението на батерията спада прекалено и това неминуемо се отразява на запалителната уредба - произведената искра е с доста по-ниски параметри,като напрежение и енергия.По-ниското напрежение и енергия на искрата оказват голямо влияние при запалването на гориво-въздушната смес.Иначе казано както каза по-горе колегата възможно е акумулатора да кляка повече заради мех.повреда в стартера и да не стига напрежението за изработването на стабилен искров разряд.А като я бутнеш,не натоварваш акумулатора със стартера и по този начин напрежението не кляка.За да си сигурен дали има проблем,трябва да измериш колко е напрежението при работа на стартера.
-
golfmk1
- Low rider
Клемореда смених преди около 2 години.Капачката и палеца преди около 6 месеца(BERU)Делкото няма луфт(утре ще го смажа
)
-
golfmk1
- Low rider
lent написа:Ако е без редуктор вероятно е при по-износени втулки да има доста по-голяма консумация на ток.По този начин напрежението на батерията спада прекалено и това неминуемо се отразява на запалителната уредба - произведената искра е с доста по-ниски параметри,като напрежение и енергия.По-ниското напрежение и енергия на искрата оказват голямо влияние при запалването на гориво-въздушната смес.Иначе казано както каза по-горе колегата възможно е акумулатора да кляка повече заради мех.повреда в стартера и да не стига напрежението за изработването на стабилен искров разряд.А като я бутнеш,не натоварваш акумулатора със стартера и по този начин напрежението не кляка.За да си сигурен дали има проблем,трябва да измериш колко е напрежението при работа на стартера.
В неделя ще пробвам с друг стартер
-
golfmk1
- Low rider
С две думи да видя в момента на въртене до колко пада напрежението
До колко е нормално 
-
lion_heart002
Колата е бензинова,газ има ли? Аларма имаш ли? Как е вързана, имобилайзер има ли? А допълнително реле??? Нещо друго подобно на това??? Коя инсталация използваш сега,след като си сменил мотора? Под 8 волта няма да запали! Към 10.1,10.2 ако стои е добре...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”