Кой двигател е най-добър за газифициране

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: Кой двигател е най-добър за газифициране

Мнениеот ktamen » Съб 04 фев 2012 1:00

muns61 написа:Я си спомни колко таксита Астра си виждал и колко Голф от същото поколение? Хита на такситата в един период беше Астра Класик 1,6 8V Моно. В Плевен още се движат, не си знаят километрите.
И който се интересува коя кола е най-изгодна финансово за експлоатация, да поогледа пиаците. Макар че сега и лизинга си казва думата...

Пропуснах да напиша, че първия ми голф, с който съм минал 150 000км с около 1500лв за поддръжка (повечето от тези пари бяха за 10 нови гуми и едно цялостно боядисване) беше жълт (познайте защо mhihi )
Преди десетина години сред такситата имаше и доста голфове, които май отпаднаха повече заради ограниченията за годините на колата, а не защото отстъпват на опелите.
Астра и голф2 от едно поколение ли бяха?

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 04 фев 2012 8:36

Сравнявам Г3 и Астра. Двойки имаше доста таксита, но тройки - не. Заради цената и разхода, а и заради по-лесното обслужване опелите бяха лидери. Ако Вектра имаха комби, нямаше и Пасати да има таксита.
Човека пита за газификация - проблем на Г2 са карбураторите, по-точно автоматиките им. Г3 моно е доста по-безпроблемен.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Съб 04 фев 2012 10:45

От скромен опит с двата.
Масовия карб 2Е2 има термоампула и автоматичен смукач в 90% работещи 200000+км без проблем
и лесни за подръжка(говориме конкретно за работа на газ)
При моното-л. сонда,стъпково моторче,2бр. t датчици,ТПС-създават мн. повече проблеми.
За разхода на гориво продължавам да твърдя,че при карба може да е по-добър :banana

Потребителски аватар
kr1sh0
Автомобил: BMW
Двигател: 335d

Мнениеот kr1sh0 » Съб 04 фев 2012 11:26

И моното и карбуратора са пРефектни за газифициране. Вече обаче идва друг въпрос- по-читавата кола на която попадне човека. Аз лично ти препоръчвам 1,8моно от личен опит- 12газ зимата на сравнително къси растояния.

Колега не се прецаквай за пълна инжекция с обикновена газ, само главоболия, отделно на една стара моя кола всичко и беше изправно по запалителната и пак си гърмеше периодично, а и плякалка имаше (Голф3, 2Е), .. да не се случи някой път да си видиш лопатката на дебитомера във кутията на въздушния филтър scare
С риск да ме нападнат колегите с пълните инжекции, може аз да съм нямал късмет, не знам, но никога не е гарантирано, че няма да гърми колата с обикновено агу.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 04 фев 2012 11:52

Автоматиката на карбураторите работи, но на бензин. При студен мотор пречи на газта и трябва загряване, та се получава като с ГИ. Зимата карбураторните VW имат доста сериозен разход, сравнени с повечето останали коли. Г2 1,6 карбуратор харчи повече от Ауди 1,8 с Кейхин ръчен смукач, въпреки по-високото тегло на Аудито. Беше ми писнало зимата да се занимавам с VW карбуратори, та съм присадил доста еднокамерни Солекс и Вебер с ръчен смукач. И забравяш какво имаш под капака...
Това е мое виждане, всеки си има мнение.

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Съб 04 фев 2012 12:16

всеки си иа мнение,така е.Говорим за икономия все пак,не съм убеден,че 1.8 ще гори по-малко от 1.6 примерно.Иначе за газифицирането моното е перфектно.За разхода пък има и доста други фактори,които не са споменати.Ще дам пример с един от тях-скоростна кутия.На 2 еднакви двигатела примерно фактор за разхода са и оборотите.Моето комби държи с 500 оборота повече от седана при еднаква скорост,което си е и повече гориво все пак.Нормален разход в града за мен,пасатово купе и къса кутия е 14/100
С друга кутия е възожно да се докара до 12/100
За 1.6 моно това е нормалния разход градско
За 1.6 карбуратор предполагам е 10/100,толкова ми гореше 2000куб. карбуратор ауди на дълго
При извънградско вече нещата се променят и разликата е по-голяма.Според оборотите в които държа двигатела горя от 8 до 11/100 газ.
В студове,ледове и други фактори свързани с трафика,също и подгряване и размразяване разхода се повишава до 16,18,20/100 градско.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Съб 04 фев 2012 14:40

Пасат за града и на газ да е пак гори голяма кола е, на метан по бива ако минаващ доста километри :Mr Green Fun

Потребителски аватар
kompresor
Автомобил: Audi 8D Avant
Двигател: AEB 1996
Контакти:

Мнениеот kompresor » Нед 05 фев 2012 2:19

Харесва ми също и поло мк3 купе. 1300 кубиковите мотори моното какъв код се води? Карбураторния 1300 какъв код се води ?

Потребителски аватар
sa6i4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sa6i4 » Нед 05 фев 2012 10:58

1.8 моно е по-готино от карбуратора щото прехвърлящ газ-бензин веднага,не го чакаш по 100 часа да изгори бензина в карба.Затова пък му умира дюзата след известно време...то не че карба не почва да си прави и той мизерийки...

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 05 фев 2012 13:19

Моното е много по-лесен за прехвърляне от бензин на газ. Няма да чакаш да придърпа автомобила да включиш газта. Просто натискаш бутона и забравяш.
Има електоринка някаква минимална в моното - 5-6 датчика и това е. Относно разхода извън градът по-икономичен е големя двигател, в града - малкия. Добре би било щом в градът ти доста хъмист - нещо малко по-голямо 1,6 или 1,8. Имам 1,8 моно Пасат. Извънградско ми прави около 8 в града обаче с гуми широки 205 под 13л изключено. Рекорда ми с 90км/ч извънградско е 7 газ.
Карбуратора е по-безпобемен, докато не почнат проблемите. В Сливен няма майстори на карбуратори за това няма изгода от карбуратора. А това е един фактор още, който трябва да съобразиш.
Карал съм Джета 1,6, 84 година. Тогава нямаше много инфо и за това за това време смених 2-3 пъти масла и филтри и едно каре. Извънградско ми е правила разход 6,4. Последно я карах на 1,20 бензин и ми се виждаше скъпо, газ нямаше докато ми беше в ръцете.
После бях взел един Пасат 1,8 с карбуратор - побеля ми косата само от карбуратора. Към края сменях поплавъка му за 6 мин с винтоверта.
Всичко е въпрос на личен избор и още повече късмет.
И карбуратора и моното се газифицират лесно, просто моното е по-приятно за каране.

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Нед 05 фев 2012 14:48

пасат 1.8 моно 90 кончета RP мотор с газова ловато....110 000км. без никакви проблеми по газовата. Гореше малко,. Никога не съм имал проблеми с паленето дори и в най големия студ. С 2 думи...направо перфектен мотор за газ.

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Вто 07 фев 2012 19:50

Тая тема изчерпа ли се или да си хвърля мнението и аз?

7ма година карам голф 3 1.8 75кс ААМ код на двигателя...газифициран е от 6 години, правил съм профилактика на газовата 1 път преди 1 година..горяла ми е и 15 газ зависи от настройките. в момента в тея температури и стъпване върху педала на газта ми гори 10...градско!!..ляото го падам до 9...извънградско незнам не съм имал възможност да я засичам.
Железен мотор...много лесен за газифициране, лесен и за поддръжка.....изключително съм доволен...изпарител турска реплика на ловато...

В момента при -20 паля на газ без проблем...няма проблеми с оборото няма проблеми с работа на двигателя...

аз ако ще копувам кола която искам да карам, да ми гори малко, и да е дуракоустойчива....точно на такъв двигател щях да заложа.

Потребителски аватар
bayernfan
Автомобил: Audi A3
Двигател:

Мнениеот bayernfan » Пет 10 фев 2012 23:00

Здравейте, да се включа и аз с едно питане, малко по - встрани от темата, но няма смисъл да отварям нова. От писаното до тук разбирам, че се коментират обикновени газови, не ГИ. За 1.6 моно (Толедо 94') като цяло се препоръчва обикновена, но четох, че може да се сложи и инжекцион. Имайки предвид, че във всеки сервиз ще ме излъжат за да ми вземат повече пари, наистина ли си струва инжекцион на този мотор?

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Съб 11 фев 2012 9:06

Колега, наясно ли си какъв точно инжекцион може да се сложи на моноинжекция? Доколкото знам моно ГИ нема. А другото което требе да знаеш, че бензиновия и газовия комп работят паралелно, и малко ми е трудно да си представя как моно бензинов комп, с една гоуема дюза, ще управява газов комп с четири малки дюзи? Друг вариант освен ламбда контрол на моното, или обикновена АГУ не виждам...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 11 фев 2012 9:15

Имаше в някоя тема за газови писано за ГИ на мотор без инжекцион и компир. Твърдеше се, че компира на ГИ работел самостоятелно. Предполагам това налага и физически промени по колектора/главата заради монтиране на дюзи. Доколкото разбрах се предлага като асортимент, ама май досега никой не се е възползвал от него (говорим клиент). То няма и как да е иначе де, какъв е смисълът да се монтира такава уредба на такъв вид автомобил.

Върни се в “Автогазови уредби”