Страшно пукане при рязко подаване на газ или спиране Поло 6N
-
Mr.Lemon
- Автомобил:
- Двигател:
Страшно пукане при рязко подаване на газ или спиране Поло 6N
Колеги от 1 месец на сам при рязко подаване на газ или рязко спиране от предно дясно се чува някво ужасяващо пукане . Накрайника е тръгнал да се разбива но не ми се вярва да е толкова от него идва ми друго на ум тампона на макферсона да се е разбил . Някви други предложения ?
Re: Страшно пукане при рязко подаване на газ или спиране Поло 6N
колега и аз имам същия проблем :ххх тампоните на макферсоните са ми заминали ноо не знам дали е от тях
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Задните тампони на носачите - при рязко тръгване и спиране натоварването е най-голямо.
6669 написа:Задните тампони на носачите - при рязко тръгване и спиране натоварването е най-голямо.
При мен го правеше с нови тампони(меки). На канал с голяма щанга най-лесно
се установява.
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Всички сте прави но до някъде.
1. Тампоните на макферсона(на амортисьора) най-лесно се виждат (Вдигаш капака капачките на бомбетата ако стърчат сменяш.) - От тях въпросния звук не е възможен!
2. Тампони на носачите. Там скъсан ли е тропа да си е*е майката и не само като тръгваш.
3. (Истината) Тампона на скоростната кутия (задния който се хваща за диференциала).
Той се пада точно под касетофона ти (ама отдолу на колата, касетофона е да се ориентираш къде под колата да гледаш.) . Колата на канал и с две ръце друсаш яко оста на тампона за да провериш дали хлопа. Не е евтин тоя тампон към 100 лева е.
Ето го:
http://emk-33.com/shop/image/6N0199851A ... %201.7.jpg
4. Може и тампон на двигател да е . На скорост оставяш колата огасена. Хващаш двигателя с две ръце и клатиш напред назад , ще го видиш и чуеш ако има.
1. Тампоните на макферсона(на амортисьора) най-лесно се виждат (Вдигаш капака капачките на бомбетата ако стърчат сменяш.) - От тях въпросния звук не е възможен!
2. Тампони на носачите. Там скъсан ли е тропа да си е*е майката и не само като тръгваш.
3. (Истината) Тампона на скоростната кутия (задния който се хваща за диференциала).
Той се пада точно под касетофона ти (ама отдолу на колата, касетофона е да се ориентираш къде под колата да гледаш.) . Колата на канал и с две ръце друсаш яко оста на тампона за да провериш дали хлопа. Не е евтин тоя тампон към 100 лева е.
Ето го:
http://emk-33.com/shop/image/6N0199851A ... %201.7.jpg
4. Може и тампон на двигател да е . На скорост оставяш колата огасена. Хващаш двигателя с две ръце и клатиш напред назад , ще го видиш и чуеш ако има.
-
Mr.Lemon
- Автомобил:
- Двигател:
Хммм добре в почивния ден ще ги огледам и ще пиша 

-
Mr.Lemon
- Автомобил:
- Двигател:
Така днес се друсах като маймуна по скоростите нямаше нещо да друса . Друг въпрсо ако е от вътрешно каре възможноли е възникването на това пукане ?
- freestyler911
Ще трака на завой ако е от каре...
- porko
- Автомобил: VW POLO
- Двигател: AAU 1994
На мен така ми хлопаше при даване на газ и отпускане педала на газта(сиреч от ускорението и инерцията).Оказаха се тампоните на стабилизиращата щанга.Ама и четирите.Макар,че можеше да мине и само с двата,които са в носачите.Те бяха почти изядени.
-
Mr.Lemon
- Автомобил:
- Двигател:
Днес следобет отново влезнах под колата със щанга напъвах тампона на скоростите не хлепчи има леко движение но тожа си е от гумата . Утре пак ще огледам и другите тампони !
- freestyler911
porko написа:... тампоните на стабилизиращата щанга.....
6N излиза от завода без такава щанга. (Не визирам GTI-то... ). Не е от нея, щото просто липсва.
- Gecatawe
- Автомобил:
- Двигател:
freestyler911 написа:porko написа:... тампоните на стабилизиращата щанга.....
6N излиза от завода без такава щанга. (Не визирам GTI-то... ). Не е от нея, щото просто липсва.
Е желязото дето се лови за биалетките какво е тогава?
-
Mr.Lemon
- Автомобил:
- Двигател:
Явно сам проблема няма да мога да го открия кажете някои майстор в смисал да не е от тия ЛЕЛЕ БАТЕЕЕ ТИ КАК СИ СТИГНАЛ ДО ТУКА ТОО СИ Е..ЛО М...ТА
- freestyler911
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Сеат Ибиза си няма фабрично ст. щанга, поне малките мотори, но си ги има отворите и аз лично си сложих от Голф2, пасва идеално и е супер ъпгрейд това.. поведението се сменя драматично.. според мен излишно са се изциганили да спестят от там, съвсем друго е управлението с налична щанга.
Друг е въпроса че сега след ледовете и студовете и при мен се появи това пукане при рязко тръгване, прави го и напред и назад, като паркирам назад и има наклон най се усеща .. но като се стопли трайно да спре да загребва киша по окачването из коловозите ще я видим тая работа ..
Друг е въпроса че сега след ледовете и студовете и при мен се появи това пукане при рязко тръгване, прави го и напред и назад, като паркирам назад и има наклон най се усеща .. но като се стопли трайно да спре да загребва киша по окачването из коловозите ще я видим тая работа ..
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”