изчезна ми топлото!
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
изчезна ми топлото!
колеги, тая сутрин открих, че нямам отопление на купето, а само охлаждане. температурата на антифриза е ок (загрява нормално), течове няма никъде. колата е с допълнително монтиран жабарски климатроник, ма миналата зима си топлеше пущината! според вас клапа топло/студено ли е или...
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
и според мен е някакъв проблем с жилото,я скъсано я откачено ,трябва да се провери.А колкото до първия коментар ,ако не е топъл мъркуча,значи нямаш да речем необходимо налягане на помпата да ти обръща течността до най-крайната и висока точка демек радиаторчето на парното,имал съм подобен проблем с нова водна помпа,но се оказа че самата нещо е дефектна.
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
нивото на охлаждащата течност си е ок, двигателя работи в нормален температурен диапазон, просто тая жабарска макина са е.ава нещо. в началото на лятото имах проблем с включването на перката на основния радиатор на 1-ва степен и вследствие на това климата не работеше постоянно, а включваше и изключваше на произволни интервали. сменихме клемата на захранващата жица и сичко си дойде на мястото - ладно бол, амо сега топлото го няма
не знам дали има връзка между двата проблема, имам чувството че няква клапа, дето трябва да каже "да" на топлото, не го прави. ша я карам пак на доктор след празниците май...

- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
joro_kem написа:колеги, преди 4-5 дни в една хланна ранна утрин, рязко и внезапно парното се върна обратно в моя автомобил и сгря душата и краката мине знам къде е било, не ме и интересува, пожелавам на всички ви така да се решават и вашите "болежки".
Не го барай тоя климатгроник до пролетта, че да не се върне пак студеното.