Bora 2,0 1999г. APK - Смяна на ламбда сонда
Bora 2,0 1999г. APK - Смяна на ламбда сонда
Здравейте, колеги. Онзи ден след диагностика с VAG- COM излезе грешка 16518, което от прочетеното е ламбда сонда преди катализатора. Колата е Bora 2,0 1999г. APK двигател и се кара на газ. Моля по- запознатите да ми дадат съвет
До колко е неотложно да бъде сменена и трябва ли след смяна да се ходи при газаджия, за да връзва компютъра на ГИ към ламбдата.
-
Христо Стайков
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Смяна на ламбда сонда
Здравей колега,на моята БОРА с АКЛ двигател като ми беше изгоряла сондата ми играеха оборотите,че чак гаснеше.При теб как е?След смяната майстора ме прати при газаджията да настрои ГИ наново за което карах на бензин дотам зада не трупа грешки.Затова мисля,че и при тещ ще е подобно.
Re: Смяна на ламбда сонда
Поне засега нещата са си ОК, оборотите не играят, не съм забелязал някаква промяна в разхода, може би е малко по- мудна колата или поне така ми се струва. При мен ламбдата все едно е "заспала" при подаване на газ няма промяна в стойността й.
Re: Bora 2,0 1999г. APK - Смяна на ламбда сонда
При прецакан катализатор, пак ли ще дава грешка на първа ламбда?
- rgi2003
- Автомобил:
- Двигател:
deju написа:При прецакан катализатор, пак ли ще дава грешка на първа ламбда?
За катализатора следи втората сонда.
- vnkostadinov
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, след много ходене по мъките се установи, че проблемът ми с неравномерни обороти и леко присецване е причинен от ламбдата. мисля малко като се посгрее времето да пробвам да я откача, защото бях чел, че при не работеща ламбда, ако я откачиш, двигателят не би трябвало да промени начина си на работа, тъй като и в двата случая работи в авариен режим(май така се казваше). съветвам те и ти да направиш този тест, за да стигнеш до някакъв извод. мойта грешка обаче e 17524 - Oxygen (Lambda) Sensor Heating; B1 S1: Open Circuit.
Ако знаеш обаче как се разкача,защото не съм оглеждал, би било добре да метнеш някоя снимка

Ако знаеш обаче как се разкача,защото не съм оглеждал, би било добре да метнеш някоя снимка

И аз ще поизчакам да се стопли времето, преди да предприема някакви действия, дотогава ще следя за грешката. Мисля да я изтрия и да покарам известно време на бензин, за да видя дали ще се появи и тогава, а и да видя живите данни когато е на бензин.
Нещата май отиват на смяна, така или иначе им дават живот 160 000км.
Нещата май отиват на смяна, така или иначе им дават живот 160 000км.
-
Алек
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте.
Има ли някакво развитие със сондите?
На мен ми предстои смяна на сонда на същия двигател но ме наплашиха, че имало вероятност компютъра да отхвърли чисто новата сонда. За това било по-добре да се купи втора ръка и на късмет да се кара с нея.
Има ли някакво развитие със сондите?
На мен ми предстои смяна на сонда на същия двигател но ме наплашиха, че имало вероятност компютъра да отхвърли чисто новата сонда. За това било по-добре да се купи втора ръка и на късмет да се кара с нея.
Сондата пред катализатора е сменена с нова (BOSCH- оригинална).
Няма проблеми с рапознаване и така на татък, тя си е plug and play. Компютърът си я засича и отчита стойности. На мен май са ми шунтирали втората (след катализатора), защото там стойностите се променят много бавно, предполагам че и затова не ми свети Check Engine, а и като минах през каналите с VAG ми изписа, че е disable.
Няма проблеми с рапознаване и така на татък, тя си е plug and play. Компютърът си я засича и отчита стойности. На мен май са ми шунтирали втората (след катализатора), защото там стойностите се променят много бавно, предполагам че и затова не ми свети Check Engine, а и като минах през каналите с VAG ми изписа, че е disable.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”