смяна на аксиален лагер абф 97-а
-
spallding
- Автомобил:
- Двигател:
смяна на аксиален лагер абф 97-а
сменял ли е някой наскоро аксиалния и колко парички му е седнало и сваля ли се скоротната кутия или само се отделя съединителя.
- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
Re: смяна на аксиален лагер абф 97-а
Свалят се скоростите. Съветвам те ако ще го сменяш, направо цял комплект съединител да вземеш, около 200-230 пари без отстъпки е, за един пиянски лагер ще ти вземат пари колкото да ти сменят съединител...
-
spallding
- Автомобил:
- Двигател:
и накрая да се окажи че не е от там проблема,това странно тракане което като натисна съединителя спира
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Така тракат и скоростите (лагери на първичния вал по-точно).Обикновено аксиалния лагер шуми (бжжжжжж) и се чува,като лагер - отчетливото жужене на разбит лагер.Спира,като натиснеш педала.Шума от разбити скорости е като тракане (все едно мели нещо вътре
).По-отчетлив е на свободна (тогава вала е най-свободен и лагерите се чуват най-лесно) и на по-загряла кола (тогава маслото на кутията става по-рядко и се чуват по-добре).
Ако е от скоростите - карай си и не се притеснявай,защото може да изкарат и още години така (може и не ама това никой не знае
).Може да им удължиш живота с едно ново масло и една добавка с тефлон и т.н. (STP предлагат една за скорости,аз съм много доволен от нея).Ако е от лагера на съединителя - или го карай,докато се разпадне и ремонтирай тогава на куп или смени целия к-т съединител наведнъж при удобен случай.Сваля се кутията,за да стигнеш до съединителя и лагера.Комплект съединител е от порядъка на около 250-300лв за ABF (Лук става дума + лагер).Труда се върти около 100-150лв .

Ако е от скоростите - карай си и не се притеснявай,защото може да изкарат и още години така (може и не ама това никой не знае

Ако не се лъжа колегата пита за кутия 020 а там аксиялният лагер е в кутията сваля се само задния капак като преди това се източва маслото.Сваля се скорости при кутия 085.
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
djshomi написа:Ако не се лъжа колегата пита за кутия 020 а там аксиялният лагер е в кутията сваля се само задния капак като преди това се източва маслото.Сваля се скорости при кутия 085.
Сваля се кутията на АБФ-а. 02А с жила е
- zfa159
- Контакти:
Да,до колкото и аз знам,на ABF не се слага 020 (с обратния съединител,която няма понятието аксиален лагер),а си се слага кутията,която се слага и на Пасат-ите 02A (с нормален съединител,с жила за скоростите и хидравлична помпа за съединителя).Затова му казах,че така се сменя 

-
spallding
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря много за информацията колеги и особенно за изчерпателната от колегата zfa159,както и тои спомена и аз имам едни такива съмнения за първичен лагер.ще пробвам първо със смяна на маслото и тази добавка за спиране на шумове.ако можиш само да кажиш от каде да я намеря и как точно се казва.
- zfa159
- Контакти:
Това е тя
Изцежда се в кутията,през пробката.Имай предвид,че като я стиснеш,да се налее в кутията,обикновено се пробива от задния си край и те залива по главата 
Аз в последно време започнах да я наливам с шприц,направо с маслото,така се налива най-безболезнено
В София я има на доста места на цена от 20-25лв според мястото.Аз я ползвам от много години на моите коли,както и на клиентски коли и съм много доволен от действието и

Аз в последно време започнах да я наливам с шприц,направо с маслото,така се налива най-безболезнено
В София я има на доста места на цена от 20-25лв според мястото.Аз я ползвам от много години на моите коли,както и на клиентски коли и съм много доволен от действието и

-
spallding
- Автомобил:
- Двигател:
благодарско колега сега ще я търся по магазините в сливен
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”