Здравейте. Наскоро снимах един Passat B3 с преработена маска отпред, което ми хареса като изпълнение. Разбира се почаках доста да се появи собственика, но напразно. Искам да попитам подобна модификация дали променя нещо в охлаждането на пасата? В смисъл дали ще е по-добре или ще е все същото? По този начин предполагам ще може да се елиминира решетката на бронята долу, въздухозаборника зад маската, че стана трета купувам и след няма и година се чупи...Същевременно някой от форума изработвал ли е такава или подобна маска?
Поздрави.
п.п. Надявам се този път съм уцелил правилния раздел...
Passat B3 питане за модифицирана маска
- HukuTyY
- Автомобил: Vw Passat B4
- Двигател: ABF 16v
Re: Питане за модифицирана маска Passat B3
Здравей.Промянава в охлаждането няма да има колега.Дали ще си без маска,с изрязана маска и т.н зад нея(маската)има метална греда,а зад нея въздухозаборника и чак след тях е радиатора.Тези маски са само за "декорация" и не играят никаква роля в охлаждането на автомобила 
п.п Без решетката доло си загубен

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря ти за бързия отговор. 

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
HukuTyY написа:...
Защо да е загубен!? Аз знам поне 4-5 пасата тука в града на които всичко отпред им е изкъртено и от години си ги карат така. На моя е останал само ножа и виси като прани гащи отпред, проблеми с охлаждането също нямам, да не кажа че трудно го сгрявам въпреки новия термостат. А пък и има хора във форума които карат с броня от Б4, а там решетката е доста по-малка и също нямат проблеми с охлаждането.
- HukuTyY
- Автомобил: Vw Passat B4
- Двигател: ABF 16v
Това за решетката немога да го твърдя на 100%,защото лично аз не съм си чупил решетката или ножа никога и немога да кажа как ще е.Имам двама приятели,които имат такива коли и двамата ми казаха,че без решетката доло колата почвала да загрява.Зимата може и да не се усеща много,но лятото ...Виждал съм сумати Пассати с "тесните" брони,като на голф 2,но ако нямаше ползва от това германеца едва ли би си играл да си блъска главата
п.п Всеки сам си преценява с какъв екстериор ще си кара колата,но лично аз гледам да си имам здрава решетка и "нож",някак по спокоен се чувствам

п.п Всеки сам си преценява с какъв екстериор ще си кара колата,но лично аз гледам да си имам здрава решетка и "нож",някак по спокоен се чувствам

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
nobreak написа:Искам да попитам подобна модификация дали променя нещо в охлаждането на пасата? В смисъл дали ще е по-добре или ще е все същото?
Ето нагледно колега какво стои зад решетката когато си премахвах предната емблема.

HukuTyY написа:Тези маски са само за "декорация" и не играят никаква роля в охлаждането на автомобила

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Със червено е въздухозаборника за въздушният филтър а със зелено е въздухозаборника за радиатора ако те се махнат чак тогава може да има ефект.
- К.Одаджийски
- VW експерт
nokiangage написа:Ето нагледно колега какво стои зад решетката когато си премахвах предната емблема.
Аз съм ги разкарал тия пластмаси да не тежат само на колата

Всъщност тая дето е зад емблемата пластмаса и води въздуха към кутията на въздушния филтър я махнах, защото стесняването което е до самия радиатор ми гаснеше двигателя от него като изключех от скорост, това на газ. Другата пластмаса е въздухозаборник, хванат на радиатора и води въздуха от ножа през радиатора, но при мен същия изгоря като се запалих преди години и беше станало доста безформено нещо, та това лято като сменях радиатора и това го разкарах. Остана дебелото желязо между двата фара, но и на него ще му намеря цаката или ще го разкарам тотално или ще оставя много малко от него. После минавам на броня от Б4 и евентуално маска от същия модел, ама това е само евентуално, иначе е такава маска на мен много ми харесва

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
znainainai написа:Със червено е въздухозаборника за въздушният филтър а със зелено е въздухозаборника за радиатора ако те се махнат чак тогава може да има ефект.
Това имам в предвид. Ако махна двата въздухозабоника и се направи такава маска или подобна дали може да се разчита само на това за охлаждане. Бронята от B4 по-високо ли стои от тази на B3?
- К.Одаджийски
- VW експерт
Може, ето малко факти
Е тука и на Митака viewtopic.php?f=53&t=127532&hilit=%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0+%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%BD%D1%8F+%D0%BE%D1%82+%D0%B14&start=15
pe6kata написа:тази броня стои крайно неестествено. доколкото виждам от снимките е посукана нагоре и цялата броня е издадена напред. За да легне както трябва, е нуждо да се резнат крайчетета отстрани до гумата. Писах ти да си намериш греда от б4 най-добре... и като стойка, и като монтаж/демонтаж и това че си е предвидено всичко за халогените... Наистина 70лв за тази греда е абсурдно. На тия пари продадох цялата броня с гредата за Б4... Лошото е че нямам друга да ти пратя... Мисля че дори и морга да идеш, пак няма да искат толкова пари, щото си мисля че тази цена е от форума, и някои хора влоупотребяват с идеята... както и да е..
Поработи още малко, броня от б4 стои супер на б3
ето и снимка за мотивация![]()
Е тука и на Митака viewtopic.php?f=53&t=127532&hilit=%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0+%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%BD%D1%8F+%D0%BE%D1%82+%D0%B14&start=15
Здравейте бих искал да попитам допълнтелната част на бронята отдолу от друг автомобил ли е ? ако е да от какъв е
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Допълнителната част на бронята от долу е от Сеат Ибиза/Толедо GT|последното е по спомен, но със сигурност е писано в някоя от темите|.