Пасат или Авенсис ?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат или Авенсис ?

Мнениеот eng » Съб 04 фев 2012 12:48

bnick написа:
mufin написа:В тая работа обаче е важно едно - не е финансово полезно да си безкритичен фен.

Това би трябвало да важи и за теб, а Тойотата отстъпва във всичко...

По несериозно мнение в този форум не съм чел, какво значи "всичко"?

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Съб 04 фев 2012 12:51

bnick написа:
mufin написа:В тая работа обаче е важно едно - не е финансово полезно да си безкритичен фен.

Би трябвало да важи за всички, които викат на черното бяло mhihi
Такива дето и на немския TUV не вярват, на цените в мобилето не вярват....
Отстъпва ли не знам, но не се чупи и държи цена. Нещо, което тоя Пасат не може.

8 години съм карал VW и Ауди, трябва да съм бил критичен за да реша да си взема две Тойоти.
С лека ръка пак ще си взема VW ако ми се сторят по-добри по нататък.
Или пък Кия, ....или Great Wall. Може и Бугати :Mr Green Fun
Въпрос на преценка, не на безкритично фенство, какъвто е твоя случай явно :beer

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Съб 04 фев 2012 12:57

eng написа:
bnick написа:

Да се повторя, явно четеш през мнение. Отстъпва в управление, комфорт, оборудване, опции при допълнително оборудване, шум, леко трополещо окачване, усещане при допир до материалите... има и още, това се сещам в момента. Дребни неща, които правят впечатление. Скуката е отделно. Колата е добра, но безлична, както казах, единственото предимство е здравината

bnick

Мнениеот bnick » Съб 04 фев 2012 12:59

mufin написа:
bnick написа:

Въпрос на преценка, не на безкритично фенство, какъвто е твоя случай явно :beer

Добре де, не прочете ли, че избирах между Авенсис, Пасат, Мондео и Мазда 6. За какво фенство говориш?

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Съб 04 фев 2012 13:26

bnick написа:
eng написа:
bnick написа:

Да се повторя, явно четеш през мнение. Отстъпва в управление, комфорт, оборудване, опции при допълнително оборудване, шум, леко трополещо окачване, усещане при допир до материалите... има и още, това се сещам в момента. Дребни неща, които правят впечатление. Скуката е отделно. Колата е добра, но безлична, както казах, единственото предимство е здравината

Ето това вече е друго но в никакъв случай не е "всичко", не съм съглсен за леко трополящото окачване не знам какъв автомобил си карал.За материалите също не съм напълно съглсен-да има още какво да се желае, пасата е по-добре обезшумен в това отношение, но за сметка на това дизела му е в пъти по-шумен-въздържам се да кажа и по-ненадежден, разбирай некачествен.Вероятно имаме и различни критерии за избор на автомобил.Аз предпочитам да дава по-малко дефекти пък нека на допир е едно ниво отдолу - въпреки че не е така специално при този Авенсис.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 04 фев 2012 13:56

Колеги, всеки говори за дефектите на Б6.

Дефектите идват на 90% от моторите БКП и БМВ. Има 2.0ТДИ с други дюзи, а глави се пукаха на моторите 2004-2005г. На кратко положението не е толкова драматично. И е огромен бонус за ЗНАЕЩИЯ купувач че може да вземе Б6 с безпроблемен двигател на цената на Авенсис. Тук дефектите на Б6 са изцяло в услуга на купувача, защото заради горе посочените мотори, цената на модела пада. Други дефекти на модела за които се е опищял света са неща от сорта на копче на ел. спирачката... еми голяма работа пък, такива неща в Порше са по 20-40лв. примерно.

Авенсиса в никакъв случай не вози лошо и има добър комфорт, но окачването наистина допуска повече дребните неравности в купето, отколкото пасат. :beer

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 04 фев 2012 14:07

При една бърза проверка в mobile.bg виждаме, че ако търсите Пасат и Авенсис, произведени от 2006 до 2008г., дизелови, без десен волан излизат 109 Пасата и 32 Авенсиса. Най-евтиния Пасат е 13 500, най-евтиния Авенсис - 12 800. Най-скъпия Пасат е 30 900 лева (без да вземаме предвид CC което е с още 10 000 лева отгоре), а най-скъпия Авенсис е 26 000 лева. Та не знам кое каква цена държи. При три пъти по-голямо предлагане за Пасат, цената му общо е по-висока за същите години. За качество на интериора Пасат е една идея по-добре.

Карал съм и Авенсис, и Пасат. Авенсис по-малко, но съм си изградил впечатление. Рав4 съм карал две години и 55 000 км от чисто нов, ако може да се търси сравнение и там по отношение на качеството. Като цяло, Тойота са качествени и издръжливи автомобили, със сравнително икономични двигатели. Но за мен лично нямат душа, нямат това усещане, което има за мен един Vokswagen. Да не говорим за дребните детайли, които дразнят, включително при чисто нов автомобил. Най-важното е едно - дали се покрива от гаранцията. При Тойотите, които аз съм карал - напълно, което според мен води до висока степен на удовлетвореност от тази марка.

Но както писах вече - изборът ми е ясен от това, което карам. Еластичен двигател, много полезни екстри, огромен багажник (за комби и за седан), много място вътре, достатъчно удобна возия за мен, приятен дизайн.

nock
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nock » Съб 04 фев 2012 15:30

Ако излезе добър 1,9 TDI 105кс се мятам. В противен случай взимам Тойотата.

Мерси за коментарите момчета :да:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Съб 04 фев 2012 17:57

Това е същия двигател който се вгражда и в октавия мк2 нали ?

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Съб 04 фев 2012 18:17

hooligan_sk написа:Колеги, всеки говори за дефектите на Б6.

Дефектите идват на 90% от моторите БКП и БМВ. Има 2.0ТДИ с други дюзи, а глави се пукаха на моторите 2004-2005г. На кратко положението не е толкова драматично. И е огромен бонус за ЗНАЕЩИЯ купувач че може да вземе Б6 с безпроблемен двигател на цената на Авенсис. Тук дефектите на Б6 са изцяло в услуга на купувача, защото заради горе посочените мотори, цената на модела пада. Други дефекти на модела за които се е опищял света са неща от сорта на копче на ел. спирачката... еми голяма работа пък, такива неща в Порше са по 20-40лв. примерно.

Авенсиса в никакъв случай не вози лошо и има добър комфорт, но окачването наистина допуска повече дребните неравности в купето, отколкото пасат. :beer

П.с До края на 2007 пукат глави... VW мълчат ..

bnick

Мнениеот bnick » Съб 04 фев 2012 18:24

StS написа:П.с До края на 2007 пукат глави... VW мълчат ..

VW казват че няма отношение към работата на мотора. Каквото и да означава това :roll:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 04 фев 2012 18:37

AmW написа:Това е същия двигател който се вгражда и в октавия мк2 нали ?

1,9 е абсолютно същия да

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Нед 05 фев 2012 15:59

Гаранция в нищо нема и Маибах да вземеш 2 ра ръка,вапроса е да има желание човек :beer

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 05 фев 2012 16:07

Между другото и аз имах едни времени колибания между ФВ и Пасат. Преди около година, година и половина. Бях, т.е. още имам регистрация и в тойота форума. Само където аз се чудих за модела 98-99г някъде. Ами форума, от който може да получиш помощ, съвет, напътствие за евентуални проблеми по автомобила на ФВ е много по-добър - този в който пиша. Вярно, че форумът на една марка не е критерии за автомобил 2005 и по-нова. Като цяло там има повече инфо достъпна написана, спрямо целия нет.
Лично мен именно този форум и задното задвижване на Мерцедес ме държи фен на марката.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Нед 05 фев 2012 16:30

hooligan_sk написа:Колеги, всеки говори за дефектите на Б6.

Има 2.0ТДИ с други дюзи, а глави се пукаха на моторите 2004-2005г. На кратко положението не е толкова драматично.

Изпусна още 2 години от проблемните, ама нищо :) Хич не е драматично да ти омекнат капачките като чуеш цената на нова глава.

Карам Ваг вече и аз не знам колко години, и то ТДИ-та. Доволен съм, никакви проблеми, но при цялото ми уважение, следващата ми кола няма да е ваг, камоли дизелов мотор от по-ново поколение.
Хубаво е човек да разграничи в един момент пристрастията си, от това кое е практично и рационално.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”