Пасат или Авенсис ?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Пасат или Авенсис ?

Мнениеот hooligan_sk » Нед 05 фев 2012 16:55

K написа:
hooligan_sk написа:Колеги, всеки говори за дефектите на Б6.

Има 2.0ТДИ с други дюзи, а глави се пукаха на моторите 2004-2005г. На кратко положението не е толкова драматично.

Изпусна още 2 години от проблемните, ама нищо :) Хич не е драматично да ти омекнат капачките като чуеш цената на нова глава.

Карам Ваг вече и аз не знам колко години, и то ТДИ-та. Доволен съм, никакви проблеми, но при цялото ми уважение, следващата ми кола няма да е ваг, камоли дизелов мотор от по-ново поколение.
Хубаво е човек да разграничи в един момент пристрастията си, от това кое е практично и рационално.

Мда, това е едно много обосновано и смислено мнение. Убеди ме че ВАГ е гадно... facepalm

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Нед 05 фев 2012 17:03

Изобщо не целя да те убеждавам в нещо, камоли да ангажирам някой с мнението си.
И не ми извъртай думите, че ваг е гадно. Конкретизирах какво точно и кои години. И все пак нали мога да си преценя какво да си купувам вбъдеще и какво не? :)

nock
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nock » Нед 05 фев 2012 18:02

K написа:Карам Ваг вече и аз не знам колко години, и то ТДИ-та. Доволен съм, никакви проблеми, но при цялото ми уважение, следващата ми кола няма да е ваг, камоли дизелов мотор от по-ново поколение.
Хубаво е човек да разграничи в един момент пристрастията си, от това кое е практично и рационално.

Практичното и рационално е субективно. Това което е за теб практично и рационално за друг не и обратно.

Мерси за коментара.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 05 фев 2012 21:03

velinsl написа:Между другото и аз имах едни времени колибания между ФВ и Пасат. Преди около година, година и половина. Бях, т.е. още имам регистрация и в тойота форума. Само където аз се чудих за модела 98-99г някъде. Ами форума, от който може да получиш помощ, съвет, напътствие за евентуални проблеми по автомобила на ФВ е много по-добър - този в който пиша. Вярно, че форумът на една марка не е критерии за автомобил 2005 и по-нова. Като цяло там има повече инфо достъпна написана, спрямо целия нет.
Лично мен именно този форум и задното задвижване на Мерцедес ме държи фен на марката.

И след колибанията избра ФВ или пасат ? mhihi

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 06 фев 2012 10:41

Toyota-та е добър автомобил, но има огромни разлики в качеството според-зависи в кой завод е правена.

max_paine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот max_paine » Пон 06 фев 2012 11:19

Toyota Corolla не е автомобил за хора над 185 см и над 100 кг. Лично го изпитах и разбрах. Ако случайно успея да си мръдна краката в тази тясна кола, удрям леко встрани контролната колона с конзолите за аудио и т.н. и всеки път имам усещането, че ще я счупя. А относно избора между Авенсис и Пассат - аз лично бих избрал Пассата. Причините са много, някой от тях са описани по - горе.

Потребителски аватар
asuan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asuan » Пон 06 фев 2012 11:21

Ето една статия относно качеството на автомобилите:
http://gogothebee.wordpress.com/2010/03 ... %B2%D0%BE/

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пон 06 фев 2012 11:44

asuan написа:Ето една статия относно качеството на автомобилите:

Ами да, много добре написано!!! Всеки си преценява дали иска кола която го радва или супер вечна кола... С малкото уточнение, че тук говорим за Тойота, която не е точно Хонда или Субару в дългосрочен план :да:

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Пон 06 фев 2012 11:56

asuan написа:Ето една статия относно качеството на автомобилите:

Ей тоя автор го е нацелил. Точно. Аз винаги съм се чудил как може в Субару 94 г. да се чувствам като в Голф 84-та - сиво и евтино. Обаче не тропа, не хлопа, не спира - здраво. Просто изглежда ... гадно, а всъщност е здраво и безпроблемно.

Точно там е силата на японците. Впрочем на клипчето е нормално ламарината на Тойотата да се сгъва, а на Джетата не. Арката на Джетата е по-голяма и ръбът й дава по-голяма "здравина" при натиск.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 06 фев 2012 12:03

Тази статия е пълна глупост, да ме извинявате. Не ми се обсъжда надълго и нашироко.
Да, някои модели японски автомобили са надеждни, далеч обаче не всички.
Относно умозаключенията на автора за историята на ФВ и Ауди - няма да коментирам, човекът просто не е запознат. Явно не знае кой модел на Голф е продаден в най-много екземпляри и ред други неща.
За едно е прав - сядайки в един съвременен ФВ или Ауди, се чувстваш комфортно. Възприеманото качество, както го нарича той, е на високо ниво. Но има нещо, което не се измерва и то е усещането за самия автомобил. За хората, които просто искат да стигнат от т. А до т. Б без значение по какъв начин и в какво, сигурно и Great Wall е достатъчен. Аз виждам нещата по друг начин. Може би и затова съм автомобилен фен.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 06 фев 2012 12:03

max_paine написа:Toyota Corolla не е автомобил за хора над 185 см и над 100 кг.

Странно, карах същата корола като тази от сравнителния клип, който пуснах по-горе. Аз съм 190cm 100kg и не ми е било тясно, може би защото доста ръчкам седалка и волан докато си намеря оптимално положение. Карах също и предния модел пак беше поносимо. Колкото до клипа, умишлено написах, че качеството варира защото някой неща бяха точно както са ги показали, а други не.

Моята Корола беше Турска.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пон 06 фев 2012 12:09

radi_nrj написа:
max_paine написа:Toyota Corolla не е автомобил за хора над 185 см и над 100 кг.

Странно, карах същата корола като тази от сравнителния клип, който пуснах по-горе. Аз съм 190cm 100kg и не ми е било тясно, може би защото доста ръчкам седалка и волан докато си намеря оптимално положение. Карах също и предния модел пак беше поносимо. Колкото до клипа, умишлено написах, че качеството варира защото някой неща бяха точно както са ги показали, а други не.

Моята Корола беше Турска.

Те в БГ всички короли седан са от адапазаръ. БТВ да имаме предвид че теста се прави в САЩ и джетата е мексиканска. И това обяснява защо един голф 6 направен във Волфсбург печели де що има сравнение. :да:

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Пон 06 фев 2012 18:45

hooligan_sk написа:
Те в БГ всички короли седан са от адапазаръ. БТВ да имаме предвид че теста се прави в САЩ и джетата е мексиканска

Малко си в грешка. Лесно се проверява къде какво се прави
Сегашната Корола се прави в ЮАР.
А кое колко е качествено си има статиситки на, както вече казахме, немския TUV

Клипове, статии, т.н. не върви - хората броят брой дефекти
И там се вижда кой колко дефектира.
Няма да открием топлата вода че Тойота са първи по качество и надежност.
Хубавото за VW, че в последните години, коли до 2 годишна възраст, GOLF, EOS и още няколко модела са първите 20 :? Което е напредък, в сравнение със по-старите коли.
Но това не важи за Пасат, който е доста назад.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пон 06 фев 2012 20:12

mufin написа:Но това не важи за Пасат, който е доста назад.

Без да претендирам за точност Пасат, защото карам на спомени, е първи измежду Фв след 5г :beer

Потребителски аватар
Jetman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetman » Пон 06 фев 2012 20:36

Те през първите 4-5 години процентите на повредите са малки, а разликата е направо смешна - между 4 място за Авенсис-а(5%) и 31 за Пасат-а(7,6%) разликата е 2,6%. Просто това е нищожна разлика и не може да е фактор при избора на колата.
Аз не бих дал толкова много пари за голяма, комфортна и сравнително нова кола, ако тя не ми носи удоволствие със всяко завъртане на ключа. Ако колата ти къса нервите с разни паразитни шумове, не изпипани детайли, не директно управление, евтинее на материали какво като била на 4 място по статистиките на ТУВ.
Аз лично бих взел Пасат-а с 1.9ТДИ 105к.с. или ако парите не са проблем - с 2.0ТДИ 170 кончета eusa
Направи 2 кръгчета с въпросните коли и веднага ще решиш кое е по кола ;)
И успех в търсенето на читав дизеляк :beer

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”