Здравейте !!!
Решил съм се да си закупя ново Голфче.
Интересува ме кое е по добър варянт ,нов от представителство в България - Голф 6 или много запазен с екстри и благинки Голф 5 от Германия.
Ясно е че тук в магазина ще бъде по запазен но и цената ще бъде по-висока спрямо благинките които искам аз.Дали не е по добре да си докарам от Германия запазен Голф 5.
Ако може някой да даде по експертна оценка за двата модела.Интересува ме кой от двата модела е по-получлив.
Покупка на нов Голф 6 или на много запазен голф 5
Re: Покупка на нов Голф 6 или на много запазен голф 5
лично на мен 5-цата ми харесва повече,а пък и в тази глобална криза в последните 2 години качеството на вложените материали далеч не е същото като при предходните модели.Други пък ще ти кажат Новото си е ново-ти решаваш.Успех
VW
VW- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Честно казано,аз чисто нова никаква не бих си купил
Предпочитам да е на 4-5 и повече години,вече да не е в гаранция и да си я поддържам сам.Причините са много и с цел да не стават спорове и разправии за глупости,ще си ги запазя за себе си.Финансово съм си сметнал,че е по-изгодно да се вземе кола,която вече не е в гаранция и не е чисто нова,пък и чисто новите не предлагат кой знае колко повече екстри от една кола на 4 или 5 години.
Правил съм няколко Голф 5-ци и ми е допаднала сглобката на нещата,както и замисълът им,далеч по-трошливи са от Голф 4,да не говорим от Голф 3 във всяко едно отношение (особено пък по моята част с климатиците и трониците при Голф 5 е измислено да изкара не много дълго време и то си му личи),но като сглобка са на добро ниво (материалите също не са лоши).
За Голф 6 е разбираемо,че нямам впечатления.
Правил съм няколко Голф 5-ци и ми е допаднала сглобката на нещата,както и замисълът им,далеч по-трошливи са от Голф 4,да не говорим от Голф 3 във всяко едно отношение (особено пък по моята част с климатиците и трониците при Голф 5 е измислено да изкара не много дълго време и то си му личи),но като сглобка са на добро ниво (материалите също не са лоши).
За Голф 6 е разбираемо,че нямам впечатления.
Сто хиляди клишета и истини и за двата варианта ще се изпишат и наистина е строго индивидуално решението, но аз съм за 2-3 годишна на почти 50% от цената на нова. Новата кола съсипва от към каско, гаранционна поддръжка и данък.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Steffan написа:но аз съм за 2-3 годишна на почти 50% от цената на нова. Новата кола съсипва от към каско, гаранционна поддръжка и данък.
Това поне за мен изчерпва темата.Каквото и друго да се каже това е обективна истина потвърдима с цифри
.Всъщност защо не си вземеш 6ца на някоя и друга годинка?P.S.Компромисен вариант е да купиш тестова кола от дилъра http://www.weltauto.bg/?go=offer&p=list&page=0&typeId=0&brandId=86&modelId=1117&engine=&priceFrom=0&priceTo=0&cubatureFrom=0&cubatureTo=0&powerFrom=0&powerTo=0&yearFrom=0&yearTo=0&probegFrom=0&probegTo=0&weightFrom=0&weightTo=0&volumeFrom=0&volumeTo=0&gearId=0&fuelId=0&colorId=&doorId=&dcredit=&leasing=&mobility=&warranty=&testdrive=&offerNum=0&metallic=&perl=&cityId=0&o=1&ot=&dealerId=0
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен ако имаш достатъчно пари новото си е ново. Иначе щом обмисляш и вариант за нова би трябвало да имаш възможност да купиш кола на няколко години и да я сегнеш до 100%. Зависи също и за какво ще я ползваш. Ако обикаляш бг често е най-добре нова и да си сигурен в нея, ако е за по-кратки пътувани си земи нещо на 3-4 години с повече екстри.
Иначе на мен лично ми е мечта кола от фабриката - да знам, че само аз съм я карал, да знам какво съм й правил. Ако ще най-простото поло да е
Иначе на мен лично ми е мечта кола от фабриката - да знам, че само аз съм я карал, да знам какво съм й правил. Ако ще най-простото поло да е
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Зависи от това какво търсиш, ако искаш супер изпълнение голям двигател и/или GTI вземи 5ка - 2008 има.. Но ако искаш нещо от сорта на 1.4 - 122 или 1.2 TSI - лапай 6цата. При 5ка до 2006-7 има много фабрични проблеми с дизелите , а бензините и те не са цвете за мирисане..
В 6цата са оправени мноого неща, тъй че е много по препоръчителна...
П.с Досега няма завоски дефети освен в DSG То при Г6,а при 5цата е ....
В 6цата са оправени мноого неща, тъй че е много по препоръчителна...
- aiptek
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря ви колеги за съветите НО приключих с търсенето.

- doubledTSI
- Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
- Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009
StS написа:Зависи от това какво търсиш, ако искаш супер изпълнение голям двигател и/или GTI вземи 5ка - 2008 има.. Но ако искаш нещо от сорта на 1.4 - 122 или 1.2 TSI - лапай 6цата. При 5ка до 2006-7 има много фабрични проблеми с дизелите , а бензините и те не са цвете за мирисане..
В 6цата са оправени мноого неща, тъй че е много по препоръчителна...![]()
Колега, би ли ми обяснил каква е разликата м/у Г5 1,4 TSI 122 к.с.(2008г.) и Г6 1,4 TSI 122 к.с. (2010г.). Какви са фабричните проблеми и при двата автомобила и каква им е разликата... И кои са заводските дефекти при 5-цата. Благодаря ти

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”