Стена за инструменти

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
sstambo
Автомобил: Seat Alhambra
Двигател: BVK 2007

Стена за инструменти

Мнениеот sstambo » Нед 05 фев 2012 21:08

Здравейте колеги. Отдавна се опитвам да си направя ниско-бюджетна стена върху която се редят инструменти. Трябва ми за гаража. Искам да си подредя малко инструментите - клещи, отверки, ключове, чукове и т.н.
Ако някой може да предложи как да си направя (имам един доста OSB плоскости колкото цялата стена).
Предварително благодаря.
:beer

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Re: Стена за инструменти

Мнениеот kaiser666 » Нед 05 фев 2012 21:27

Дядо ми се беше разчертал и наковал пирони на една талашитена плоскост и си беше доста удобно, докато не ми разбиха гаража и събрах всичко @№@№@@@@№@№ така, че го обмисли и това, лично аз повече не оставям инструмент в гаража, всичко ми е по големи пластмасови куфари в къщи.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 05 фев 2012 21:46

Слагаш плоскостта легнала на земята и подреждаш инструментите върху нея докато ти харесат, после ковеш пирончета и очертаваш всички инструменти, после по очертанията ще знаеш кой инструмент липсва. Долния край на плоскостта трябва да е на поне 1,5м, ако подпреш нещо на стената да остава под плоскостта и да не ти събаря джунджуриите, горния край около 2,2м - колкото можеш да стигнеш с ръка.

Потребителски аватар
AE86
Автомобил: Jetta mkII
Двигател: PN 1989

Мнениеот AE86 » Нед 05 фев 2012 21:52

Колега утре ще сляза в работилничката и ще снимам моята ;)

Потребителски аватар
sstambo

Мнениеот sstambo » Нед 05 фев 2012 21:57

Ок :да: благодаря ви ,а пирончетата нали са две,чувал сьм че им режели предварително главите но защо,няма ли така да изпадат като няма рьб,а клещи,отверки как се закрепват. :banghead:

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Мнениеот Night_elf » Нед 05 фев 2012 22:26

Няма нужда да им режеш главите, не е човешко mhihi Така ти застават хубаво инструментите, и няма да падат. а като са обезглавени :lol: е по-вероятно на изпадне някой инструмент.
Това с пироните е най-удачния и евтин вариант, а пък и не търсим вид, все пак е работилница. Не е лошо и да си имаш някое рафтче, но след като разполагаш с ОСБ, можеш да си изрежеш няколко плоскости и да ги монтираш за рафтове.

Изображение

Ако отвертките са ти такива накрая и можеш да ги сложиш на по един пирон е чудесно, другия вариант е да сложиш 2 на малко разстояние и отвертката или друг инструмент да седи между тях ( Както се вижда при чуковете ).
:wink:

Потребителски аватар
sstambo

Мнениеот sstambo » Нед 05 фев 2012 22:34

Night_elf написа:Няма нужда да им режеш главите, не е човешко mhihi Така ти застават хубаво инструментите, и няма да падат. а като са обезглавени :lol: е по-вероятно на изпадне някой инструмент.
Това с пироните е най-удачния и евтин вариант, а пък и не търсим вид, все пак е работилница. Не е лошо и да си имаш някое рафтче, но след като разполагаш с ОСБ, можеш да си изрежеш няколко плоскости и да ги монтираш за рафтове.

Изображение

Ако отвертките са ти такива накрая и можеш да ги сложиш на по един пирон е чудесно, другия вариант е да сложиш 2 на малко разстояние и отвертката или друг инструмент да седи между тях ( Както се вижда при чуковете ).
:wink:

Супер благодаря ти колега. :bowdown

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Пон 06 фев 2012 16:04

Ако се отрежат главите на пироните , има голям риск да се надереш на тях :idea: - така са си добре !
Относно отвертките , за мен може би най-добрият вариант е да се вкарат в дупки с върха на долу .
Аз съм си пробил една дървена летвичка с 6мм.-рова (4,6,9мм.) бургия и отвертките ги слагам в направените отвори . Размера да не те лъже ( 6мм.) , защото обикновенните (плоските) отвертки са по-широки от към главата .

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Пон 06 фев 2012 18:07

Аз за отверките ще дам друг акъл mhihi ,случайно експериментирах и останах много доволен след като закрепих една малка ламаринена шина и на нея сложих магнити от твърди дискове и после с едно замятане отверката се лепва за върха и при пускане не пада.Недостатък намагнитва се върха.

Потребителски аватар
sstambo

Мнениеот sstambo » Вто 07 фев 2012 22:16

Не ми харесва стена с магнити,на колегата Night_elf е супер,точно такава искам да си направя,харесва ми подредена и спретната. :да:

Потребителски аватар
AE86
Автомобил: Jetta mkII
Двигател: PN 1989

Мнениеот AE86 » Сря 08 фев 2012 12:02

Аз използвам плоскост от Гитенакс (навремето бащата бачкаше в "Изома" и имаме доста).Закрепването става с видийки ;) Ето я нашата скромна работилничка за чудеса :)
Изображение

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
sstambo

Мнениеот sstambo » Чет 09 фев 2012 1:04

Супер ,добре си е подредена :applause: Бях заправил как изглеждаше прашката mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - други”