Акумулатори Делфи: впечатления?
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Re: Акумулатори Делфи:впечтления?
Това е платен материал, а 1/4 от автомобилите в света са Тата в държави където зима няма, такаче не вярвайте много много

- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Re: Акумулатори Делфи:впечтления?
айде да се преброиме следващите 4ма да видим

аз не съм!
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Акумулатори Делфи: впечатления?
Принципно са много силни, но европа не се харчат много. Тук класацията е 1. Джонсън Контрол (Варта, Бош и т.н.) 2. Ексайд 3. Монбат/Старт...
-
- Автомобил: VW Polo 1991
- Двигател: NZ
Мисля, че Delphi отдавна не произвеждат акумулатори. Карам с един, който е на 8 години. Колата си дойде с него и още не съм го сменял. Значи са правели добри акумулатори.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Понеже в Лада Клуб вярваме повече на тестове, отколкото на приказки и платени материали, прегледайте това, което съм събрал за Вас:
ЭКСПЕРТИЗА: АККУМУЛЯТОРЫ 55 А.ч. ТРИ НЕДЕЛИ В ВАННЕ
http://www.zr.ru/articles/43245
Экспертиза аккумуляторы 60 А.Ч: Амперы и часы
http://uzr.com.ua/articles/75.html
Автомобильные аккумуляторы
http://auto.potrebitel.ru/?action=model ... ud_id=4594
В Русия тестовете са за температури след -20С. Но един акумулатор, работещ добре при -20С, ще "пее" в условията на България.
ЭКСПЕРТИЗА: АККУМУЛЯТОРЫ 55 А.ч. ТРИ НЕДЕЛИ В ВАННЕ
http://www.zr.ru/articles/43245
Экспертиза аккумуляторы 60 А.Ч: Амперы и часы
http://uzr.com.ua/articles/75.html
Автомобильные аккумуляторы
http://auto.potrebitel.ru/?action=model ... ud_id=4594
В Русия тестовете са за температури след -20С. Но един акумулатор, работещ добре при -20С, ще "пее" в условията на България.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Delphi - те такова чудо няма да си купя вече.Може би наистина някога са правели хубави акумулатори, но сега вече не е така определено.Взех го по чужда препоръка преди две години и сега вече не става за нищо, като имам предвид, че не подлежи на никакъв "ремонт" или зареждане и т.н.В момента в който температурите паднаха, акумулатора с извинение се осра.Закарах го веднага там откъдето го купих и хората останаха доста учудени, че точно акумулатор с тази марка е дал дефект, а и аз бях склонен да приема, че съм попаднал на "калпава бройка" (макар, че забелязах още 3-4 такива акумулатора да чакат за проверка), но както и да е.Уж...пак казвам УЖ го закараха в сервиз да го тестват, след което ми го върнаха с уверението, че акумулатора е перфектен и даже показателите му били по-добри отколкото на някои нови акумулатори.Ха ха ха, забавно нали?Та да съм бил проверил автомобила за утечки и евентуално ремонт на стартер, динамо и т.н.Бля бля бля....глупости на търкалета.Интересното е, че нещо не се връзва - 1-во в топлото време колата пали, т.е. няма утечки и т.н., а в студа - не, 2-ро сега по принуда сложих по-стар и доста експлоатиран акумулатор, докато си взема нов и.....колата пали дори и в студа (странно нали) и 3-то, което вече напълно доказа състоянието на Delphi-то е, че след стабилно зареждане стартера не завъртя и три-четири пъти след което индикатора на зарядното устройство показа, че акумулатора е напълно разреден и започва зареждане отначало.Само още нещо - предишния ми автомобил го карах 7-8 години с акумулатор Monbat...интересно, защо нито веднъж колата не се "причуди" дали да запали без значение от атмосферните условия???Съжалявам, че един вид правя реклама, но това е факт и просто го споделям, защото едва ли на някого е приятно да "изгори" със 140лв. за нещо неефективно!
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Тойотата на тъста /2006г/ е заводско с такъв акумулатор /забелязах скоро понеже се наложи да го сваля за да сменя крушка на късите
/ и си пали и в най-големите студове така както когато я взехме от представителството ! А колкото до това колко изкарват "афтърмаркет" акумулаторите....ми всичките от която и да са марка си е празник ако си изкарат гаранцията по лични наблюдения
Което значи че колегата и да си вземе Делфи не е казано че ще изкара 5-6г 

Бош са номер едно в момента те водят класацияте за най добри батерии.
Предишния ми беше монбат и изкара 3.5години
Предишния ми беше монбат и изкара 3.5години
- radi_nrj
Stivi написа:Тойотата на тъста /2006г/ е заводско с такъв акумулатор /забелязах скоро понеже се наложи да го сваля за да сменя крушка на късите/ и си пали и в най-големите студове така както когато я взехме от представителството ! А колкото до това колко изкарват "афтърмаркет" акумулаторите....ми всичките от която и да са марка си е празник ако си изкарат гаранцията по лични наблюдения
Ти ако си мислиш, че акумулатори за OEM и афтър маркет ги правят различни жестоко се лъжеш!!!
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
radi_nrj написа:Stivi написа:Тойотата на тъста /2006г/ е заводско с такъв акумулатор /забелязах скоро понеже се наложи да го сваля за да сменя крушка на късите/ и си пали и в най-големите студове така както когато я взехме от представителството ! А колкото до това колко изкарват "афтърмаркет" акумулаторите....ми всичките от която и да са марка си е празник ако си изкарат гаранцията по лични наблюдения
Ти ако си мислиш, че акумулатори за OEM и афтър маркет ги правят различни жестоко се лъжеш!!!
Може,ама как тогава да си обясним факта че всичко което се сменя по една кола изкарва два пъти по-малко от това с което е излязла от завода !!! Предполагам заради това ,че всичко което се продава в БГ се разминава в качеството си с това което е в "белите страни" ама тая тема е много дъвкана и няма смисъл да я почваме пак

- radi_nrj
Stivi написа:Може,ама как тогава да си обясним факта че всичко което се сменя по една кола изкарва два пъти по-малко от това с което е излязла от завода !!! Предполагам заради това ,че всичко което се продава в БГ се разминава в качеството си с това което е в "белите страни" ама тая тема е много дъвкана и няма смисъл да я почваме пак
Много скъпо излиза да се спира и пренастройва една поточна линия за да вади различно качество. После на качествения контрол има само 2 положения: минава или не минава. Акумулатори 1-во, 2-ро... 10-то качество няма независимо кой е производителя!!! Факта, че ОЕМ изкарват повече е по простата причина, че колата първите 3-5 години е преглеждана редовно в сервиз за да важи гаранцията като това включва и електрическата система. Голяма част от проблемите с акумулаторните батерии идват от неглижиране от страна на собственика. Давам за пример моя, на който ако не му бях обърнал внимание преди една седмица сега щях да го хвърля.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
radi_nrj написа:Stivi написа:Може,ама как тогава да си обясним факта че всичко което се сменя по една кола изкарва два пъти по-малко от това с което е излязла от завода !!! Предполагам заради това ,че всичко което се продава в БГ се разминава в качеството си с това което е в "белите страни" ама тая тема е много дъвкана и няма смисъл да я почваме пак
Много скъпо излиза да се спира и пренастройва една поточна линия за да вади различно качество. После на качествения контрол има само 2 положения: минава или не минава. Акумулатори 1-во, 2-ро... 10-то качество няма независимо кой е производителя!!! Факта, че ОЕМ изкарват повече е по простата причина, че колата първите 3-5 години е преглеждана редовно в сервиз за да важи гаранцията като това включва и електрическата система. Голяма част от проблемите с акумулаторните батерии идват от неглижиране от страна на собственика. Давам за пример моя, на който ако не му бях обърнал внимание преди една седмица сега щях да го хвърля.
Остави че новите коли се преглеждат редовно, те просто са нови. Това значи нови и качествени(ОЕМ) - стартер, алтернатор, кабели, всичко. Докато в наще коли всичко това е амортизирано. БТВ моя Бош S4(95ah, 830A) кара 4та зима с кеф и по поведението му бих заложил на поне още 2 сезона живот

- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Аз карам с такъв акумулатор. Колата си дойде с него преди 4 години и мислех да го сменям понеже марката ми беше тотално неизвестна. Добре направих, че тогава не го смених.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”