Ако имам АГУ ,а не го ползвам.....

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Ако имам АГУ ,а не го ползвам.....

Мнениеот Anbuch » Чет 28 сеп 2006 23:50

Дълго е за обяснение ама печалбата ми в момента на месец(1500 км) от каране на газ ми е 5 лв. :cry: Компа трупа грешки и трябва да му слагам реле да се резетва.Винаги печалбата от каране на газ през зимният период е по-малка така ,че минавам на бензин (до лятото най-вероятно ,но си зависи от цените на горивата)

Въпросът ми е ако карам само на бензин ,с времето може ли да ми се прецакат мембраните или нещо друго.Чух ,че от време на време трябвало да се поразмърдват мембраните иначе се късали :!: :?: :!: :?: Според вас има ли логика (то има ама дали е вярна :lol: )?

Ако е така :има една зависимост според която за да не се прецака дюзата на моното трябвало на 1000 км каране на газ да се кара и 40 км на бензин.Тук зависимоста каква е?

Изпарителя ми е LandiRenzo 81 ползван 22 000 км ( 1350 литра ГаЗ).Винаги съм палил на бензин и след 2 км прехвърлях на газ.Избих си разходите по нея и сега съм 200 лв +.

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Пет 29 сеп 2006 10:09

Колега и аз съм на твойто положение и мисля да карам зимата повечко на бенз ама наистина трябва да разберем дали не трябва от време на време да караме и на газ. Въпреки че зимата извънградското има повечко далавера отколкото в града защото в града на 100км отива и доста бенз примерно.

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Пет 29 сеп 2006 10:54

И аз така колеги мисля зимата градско да си карам на бензин, а извънградско на газчица. Според мен няма какво да се прецака защото той антифриза продължава да минава през изпарителя и мембраните му и той дефакто все едно си работи. А аз поне веднъж в месеца карам извънградско така че и на газ ще си я покарвам.
Мене в най-лютата зима ми гори по 17-18 газ понеже до работата ми са 5-6 км и тя тъкмо да загрее колата и аз я гася щото съм пристигнал, а и е автоматик. Имам предвид че ако ми гори да кажем 12-13л бензин разликата ми ще е малка при сегашните цени и съотношение на горивата. ~ 2,5 лв на 100км. Не е болка за умиране като се има и предвид че и по-добре се държи колата на бензин.

Върни се в “Автогазови уредби”